...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Thursday, April 20, 2017

Pengalaman Pemandu Uber di Kuantan

Al salam alaykum

Pendapatan Uber utk pemanduan 5 jam. 

Kereta: Proton Exora

Pemandu: Adik aku

 

Berbaloi ke tidak?

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

6 comments:

julie shahril said...

yg 25% (rm17) tu adik kau dapat atau kena bagi ke syarikat uber? exora larap minyak ke 50 hengget habis? kalau larap mmg tak berbaloi lah.

Kay said...

Julie: 25% tu komisen utk Uber. Kalau payment rider by cash, so Uber akan potong dari akaun bank partner.

Larap tu bahasa apa? Aku google maksudnya habis kan? Minyak 50 habis. Aku lupa nak tanya dia berapa km trip dia haritu. Tapi sbb aku pun pernah dapat bersih RM 10 - RM 15, jadi mmg paham sgt la bila rasa tak berbaloi tu.

julie shahril said...

larap tu bahasa pasar org johor kot...maksudnya mengikut ayat. Larap minyak = kuat mkn minyak. Bateri hp larap = kuat mkn bateri.

tiga lalat said...

kawan wak ckp, kalo nk bwk gruber berbaloi kene bwk 20 jam, 4 jam je tido atau tdo dlm kete jeeeer., huhu2

ps. larap pon pestaim wak dgr nih., hik2

Kay said...

Wak: Itu fulltime. Ni part time je

tiga lalat said...

so, ko kira sendiri partime untung dua hinggit je tolak uber fee dgn tolak minyak., memey x berbaloii.,

kanns