...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, April 14, 2017

Mimpi Ngeri

Al salam alaykum

Apa maksud hormat dalam kamus DBP?

 


Maksud hina pula:

 

Apabila ada org memperkotak-katikkan hidup kita, hina kita, apa yg kita rasa?


Takde masalah pun utk yg muda utk menghormati yg berusia, yg berusia menanam rasa hormat kpd yg muda. 

Ini bukan hukum karma. Ini hukum alam. 

Hidup ibarat putaran roda. Hari ni kita memperkotak katikkan orang, esok lusa, orang pula buat kat kita. Kalau tak kena kat kita, mungkin kita dan keluarga kita. Masa tu, tak penting org yg kita kenakan tu dapat saksikan ke tak, tapi yg penting pada masa itu, apa yg kita rasa? Mungkin kalau ada perasaan dan perasan. 

Salam pagi Jumaat. Ingat Allah banyak-banyak utk hapuskan mazmumah yg menggunung dalam diri. 

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: