...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Sunday, March 26, 2017

Tiba-tiba ada pesanan melintas...

Al salam alaykum

Pernah tak kadang-kadang korang rasa nak marah, geram, sedih, atau ada buat salah, lepas tu tiba-tiba terjumpa perkara-perkara yg berkaitan dgn situasi semasa itu? Contoh perkaranya macam sedang baca Al-Quran pastu jumpa terjemahan, kata-kata hikmah, artikel di suratkhabar, atau rancangan di tv, dan kadang-kadang di blog-blog, juga lintasan hormat di FB dan twitter.

Aku selalu juga macam tu. Dan sekarang, melintas di feed aku berkenaaan Ikhtilat.

Terus tersentak dan juga sentap. 



Link yg melintas feed aku 2-3 hari lepas. 

Pastilah aku juga berperang dengan diri sendiri. Tak buat apa pun, borak je... Itu kata yg kiri. Yang kanan pula? Hoiiii... dosa hoiiii! Bukan ko tak tahu... 

Jadinya, apa kata hati? Apa kata minda? Apa kata iman?

::: Hidup indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: