...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, March 14, 2017

Terbang ke mana?

Al salam alaykum

 


Mampu tengok iklan. Tapi tak mampu nak bukak website dan app nak tengok harga untuk tahun hadapan.  Tidak teruja. 

Tahun ni ada tiga tiket. Yang telah dibeli setahun lamanya. 

Tiket pertama, takde tiket pulang. Tak mampu nak pikir dah. Memang tak dapat pergi. Babai Gunung Kerinchi. Gunung itu tetap gah di situ. Takkan lari. Cuma kalau tak dengan sahabat yg sama tujuan, mungkin takkan sampai. 

Tiket kedua, return ticket. Dalam negara. Tapi, pelancongan dalam negara mahal juga. Cuba la sedaya termampu, jika tiada halangan akan sampai jua akhirnya. 

Tiket ketiga, takde tiket balik. Jadinya, awal-awal aku tarik diri. Sepatutnya, mencari tiket balik sales kali ni. Ini pun rancangan sales tahun lepas. Sebelum krisis yg tak terjangka melanda. 

Cuti berjalan. Untuk setahun. Mak dah pesan, ayah dah bilang. Kalau jadi lagi, pandailah tanggung sendiri. 

Miza berkata: Takpe. Tak lari tempat-tempat tu. Ada je masa nanti nak pegi. 

Korang beli tiket dah?

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::




2 comments:

Dr Singa said...

ha aaaaahh.
dalam negara lagi mahai!
hotel mahal ya ampun!!

Kay said...

Kaaaakkkk. Kalau ada rezeki nak ikut pakej akak! Bestnya baca yg latest trip niiii