...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, March 22, 2017

Keep In View

Al salam alaykum

"We will have to KIV her at this moment as the hiring manager would like to meet another batch of candidates. Reason being she might be too soft when dealing with our internal staff on procurement area."

Begitulah jawapan yg aku terima utk temuduga di Petaling Jaya bulan lepas.

Hmmm... too soft la sangat! Bertentangan sungguh. Utk kepastian, boleh merujuk kepada rujukan yg aku sertakan di dalam borang permohonan kerja. Hehehe


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

6 comments:

tiga lalat said...

ko pakai tudung labuh ke ape masa interbiu tuari ? huhu2 xper k, bukan rejeki kat sitoo

Kay said...

Apa kaitan tudung labuh?

tiga lalat said...

hahar., persepsi org lain2

julie shahril said...

ko cakap sopan lemah lembut masa interview, sbb tu dia nampak ko too soft...hehe. Abes tu nak cakap mcm mne ek? kena buat suara ala2 tegas ke

Kay said...

Hahaaha. Aku slaah jawab masa tu rasanya. Pasal managing people. Aku cite experience aku masa ada material controller. Aku sakit hati dgn material controller tu, sbb banyak kali ckp tak dgr jgk arahan aku ikut kepala dia je, so mcm lantak ko la, aku boleh buat keja ko tu. So maybe situ dia nmpk aku too soft hahaha. Salah penceritaan la kot masa interview tu.

Bila nak sapu sawang blog ko tu Julie?

julie shahril said...

mood ke laut nak tulis blog...idea pon takde. tunggu mood dan idea dtg...tak tau lah bila. sebenarnya byk benda aku nak cerita, tapi mcm tak terluah. aku pendam dulu....kendian aku buat karangan kt blog tu..hehe