...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, February 21, 2017

Tidak normal

Al salam alaykum

Terjumpa link utk Saringan Kesihatan Mental.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffxoiWRgDlXhW_KrLjG9IOBpQYbcieyxHk5lItxpys2i8euw/viewform?c=0&w=1

Saya cuba isi borang ni pagi tadi.

Terus dapat keputusan melalui e-mail.

"Berikut adalah keputusan anda dan markah dalam ():

Tahap Stress: Teruk (15)
Tahap Kemurungan: Teruk (11)
Tahap Anzieti(Kerisauan): Sangat Teruk (13)

Keputusan di atas menunjukkan anda mempunyai tahap kesihatan mental yang tidak normal . Keputusan keseluruhan adalah tidak normal jika mana-mana keputusan komponen di atas menunjukkan keputusan sederhana, teruk atau sangat teruk. 

Saranan: Sila bawa email ini ke klinik kesihatan berdekatan di tempat anda untuk pengesahan diagnosa dan intervensi susulan."


Tidak normal rupanya mental saya.

Tapi, dalam keadaan macam ni, memanglah dijangka kan? Cuma, mengharapkan ada secebis iman di dada yg dapat mencegah saya daripada perkara yang entah apa apa.

Bercakap sorang-sorang di blog juga adalah terapi.


::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: