...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, February 07, 2017

Masih Bekerja, kenapa tutup server?

Al salam alaykum

Taajub tak internet ofis ada lagi? Keh keh keh... Minggu lepas dah kena potong, pastu HR cakap bos bayar. Amboi, gaji kami bos tanak bayar ke? Seloroh sesama kami.

Ada perumpamaan, marahkan nyamuk, kelambu dibakar. Sedih sungguh. Marahkan bos, ko kunci server kenapa?

Ada di antara kami datang kerja sbb kami ada kerja utk dibuat. Tapi, kalau server kena kunci oleh mereka yg berkuasa, macamana kami nak buat kerja? Kerja penting plak tu... Susah kami nak buat kerja... Apa nak jawab dgn bos ni? Suka ke kalau nama naik?

Kelakor laaa...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

No comments: