...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Monday, October 24, 2016

Kurang Vitamin

Al salam alaykum

Hahahaa... Mmg masalah azali ni. Kali ni, 3 bulan tak dapat menderma darah. Paras Hemoglobin bawah 11.0. Untuk menderma darah, Hb mestilah 12.5 ke atas.

Bila ku bertanya kpd As, katanya mungkin aku diet dan makan makanan protein rendah, dan juga kekurangan vitamin B.

Maka, dicadangkan mengambil suplemen seperti Zat Besi, Asid Folik dan juga Vitamin B-Kompleks. Kata org yg berkahwin dan hamil, "Dah ko kenapa kena makan menda semua ni? Org yg mengandung je makan semua tu"


Kesan sampingan kurang vitamin... Hahaha

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::2 comments:

Dr Singa said...

ko makan sayur hijau banyak banyak
kerang hati limpa

limpa masak rendang minang .. sedapnyaaa..
eh..

Kay said...

saya tak suka sayur hijau... uwwaaaa!