...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, September 02, 2016

Perth - Kitakan Pengembara : Amna Home, Mounts Bay Rd, Perth

Al salam alaykum

Dua hari terakhir, kami berpindah ke apartment kendalian Amna Home, yg terletak di Mounts Bay Rd. Amna Home ni juga salah satu Homestay Melayu Muslim yg banyak terdapat di Perth. Tujuan kami berpindah ke kawasan Perth City utk memudahkan kami merayau ke Perth City dgn berjalan kaki dan juga menerusi jaringan pengangkutan awam. 

Kak Awin menempah Homestay ni melalui Facebook dan Aplikasi Whatsapp.

Homestay yg ringkas dan cantik. Memang sesuai utk kami yg mempunyai budget terhad, tetapi tetap mengutamakan aspek keselesaan diri.

Jom usha.

Ruang tamu

Ruang makan dan hanya satu-satunya heater yg ada


Ruang dapur

Bilik pertama

Bilik air

Bilik kedua

Tengok tv jap

Tilam udara tambahan

Oleh sbb heater hanya ada sebiji di ruang tamu, mereka beramai-ramai tido di sofa dan juga tilam udara di ruang tamu. Aku dan Fida, tido berdua di dalam bilik kedua. Sejuk la jugak, tapi alhamdulillah, dapat bertahan.

Air panas ada, kemudahan dapur yg lengkap, jaringan pengangkutan yg baik, dan jugak mudah utk ke mana-mana dgn berjalan kaki sahaja, maka nikmat mana lagi yg nak didustakan? Cuma tandas je la, takde hos air, kena tadah kat singki. Tapi itu kecil je masalah.

Bangunan apartment

Di sinilah kami menginap

Cermin besar di bilik kedua


Nak check out dah


Bersama Najmuddin (Naj), penjaga Amna Home.

Menurut Naj, apartment yg kami ambil ni ialah yg paling murah, tapi paling besar. Memang sesuai la utk kami yg ramai ni. Naj pun baru bekerja selama 2 bulan di Amna Home.

Harga: AUD 165.00/day x 2 days = AUD 330.00
Deposit: AUD 200.00 (akan dipulangkan apabila mendaftar keluar)

Oh ya, tiada wifi disediakan di apartment ini. Sunyi la skit dari dunia internet. 


Telefon no: +61 402 966 473


p/s: sebahagian gambar adalah sumbangan sahabat-sahabat pengembaraan

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

No comments: