...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, August 10, 2016

Stress!

Al salam alaykum

1. Stress aku tengok wartawan ni interview artis tak cek dulu latarbelakang. "Saya ingatkan abang org Melaka". Aku bukan wartawan pun aku tau dia asal Terengganu. Stadi la skit adik!

2. Semalam tgk intisari rancangan 391, Beautiful Mind Episode 15, aku sangkakan episod istimewa la kan? Sekali bukak cite Page Turner, tapi dah episod 2. Bila masanya episod 1? Dah aku kena tgk online utk episod 1. Rupanya hari Isnin dah main ganti rancangan Entertenmaint Weekly. Stress!

3. Aku stress nengok kawan2 Fateh ni dok sibuk suh Fateh terima Fahmi semula. Suka hati Fateh la nak pilih sama, korang sbg kawan2 doakan yg baik-baik utk Fateh. Dah Fateh dlm dilema nak pilih sapa pulak. Si Fahmi ni pun suka paksa2, dah Fateh nak move on, terima la. 

4. Kereta aku parking tepi jalan. Sbb takde parking kat tempat biasa. Petang td aku tengok-tengok parking temapt biasa tu kosong. Niat nak alih kereta, pakcik yg kereta dia ada 7-8 buah tu lepak minum air tengok je aku dok usha-usha parking. Tak jadi la nak ubah kereta. Stress! Pakcik pindah la dok rumah ada parking lot besar skit.

5. Semenjak habis Ramadhan Syawal ni setiap detik perut aku berdendang kelaparan. Padahal setiap masa aku mengunyah. Sebalang kuih raya habis, goreng sosej habis sebungkus, telur dua biji, nasi sebungkus, tapi tak kenyang-kenyang. Cacing apa yg menghuni perut aku ni?

6. Stress aku takleh nak bagi kata putus nak join ke tak pergi bumi kanggaru ni. Alhamdulillah kak Awin memahami. Keputusan pada minit-minit terakhir pun masih diterima. Doakan keputusan aku tepat. 

7. Stress memerap je kat rumah tapi itu je la yg aku mampu setakat hari ini. Pergi keja balik keja tengok tv tido makan baca buku.

8. Kerja dah banyak dan kami semakin busy tapi sbb ada hal banyak menda takleh nak buat. 

9. Sampai ofis, tengok-tengok pintu bukak sebelah je, alas kaki masih kat bahagian dalam, aircond tak pasang. Diorg yg sampai awal takkan la takleh nak tolong bukak kan pintu lg sebelah, keluarkan alas kaki, pasang aircond. Stress sungguh org berat tangan ni. At least pasang la aircond, korg jgk yg panas nak bekerja kalau receiptionist tak datang2 nak bukakkan aircond. 

Itu je stress? Hahaahhaa... Banyak lagi stress sebenarnya. Stress paling utama ialah ada hal.

Semoga urusan kita semua dimudahkan olehNya. 

When we feel being poisoned by stress, pain and failures, the best antidote is to...PRAY❤ - Hasnitah Andy

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: