...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, August 16, 2016

Pengalaman kosong trip Uber

Al salam alaykum

Dah berapa lama aku berdaftar dengan Uber, aku cuba buat pada Jumaat lepas.

Aku online selama 2 jam, ada 5 request, tapi aku accept satu je, tapi rider batalkan pulak.

Kenapa request lain aku tak accept? Sbb aku kena ambil rider di Setapak, Gleaneagle, Ukay Perdana, Ampang. Yang aku accept tu, dia di AU1, tapi rider batalkan.

Belum rezeki lagi utk ber-Uber.

Dan, hari Sabtu, aku online selama sejam, takde request langsung.

Mungkin hari Sabtu, ramai yg menggunakan kenderaan sendiri.

Aku lambat online. Selama ni aku ada ragu-ragu, sbb aku perempuan mungkin. Tambahan plak banyak kes-kes negatif berkaitan Uber. Dan yg terbaru aku dengar, pemandu GrabCar hendak disamun. Baca http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/pemandu-grabcar-disamun-dua-penumpang-1.368497

Tiba-tiba tergerak hati lepas aku baca kata-kata ini di IG kenalan aku:

"The biggest risk is not taking any risk"

Lepas ni nak cuba lagi? InsyaAllah kalau ada pemangkin lain plak.

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: