...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Thursday, August 11, 2016

Mereka pergi jua...

Al salam alaykum

Semenjak masuk kerja selepas raya sehingga hari ni, 5 orang staff meninggalkan kami.

Sob sob sob...


Yang pertama, paling mengejutkan, Kak Emi, ni orang nombor dua dalam syarikat, tetap pergi jua...Siti, kontrak tamat pada 31/07/2016 yg lalu.Fahmi pun sama, kontrak tamat pada 31/07/2016.Dan pada hari ini, mereka berdua pula meninggalkan kami. Kak Murni, bakal membuka taskanya sendiri. Dan Nadirah, yg bakal bekerja di sebelah KLCC.

Pemergian mereka tidak dapat ditahan. Rezeki mereka di tempat lain. Hidup kena terus, tidak boleh berpaling lagi.

Dan yg tinggal, teruskan kehidupan, dugaan dan cabaran di sini, semoga hari-hari suram kembali ceria.


::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: