...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, July 06, 2016

1 Syawal 1437H

Al salam alaykum

Berpisah kita sekali lagi dgn bulan Ramadhan. Semoga kita berjumpa lagi di Ramadhan akan datang. 

Semoga segala amalan kita diterima Allah , dan kita terus istiqamah beramal. 

Akhir Ramadhan kali ini, memberi pengajaran kepada kami tentang betapa pentingnya sifat sabar. 

Sabar. Mmg mudah diungkapkan. Tapi realitinya, agak payah untuk diamalkan. 

Kerana tidak sabar, terlajak perahu tak dapat diundur lagi. Semoga ada pengajaran dan hikmah yg Allah tunjukkan dalam peristiwa akhir Ramadhan ini. 

Selamat hari raya, ampun dan maaf dipinta. 

Pohon berjumpa lagi di madrasah Ramadhan tahun hadapan. 

Oh ya. Selamat hari lahir yg ke 36 tahun Hijrah utk diri sendiri. Usia bertambah, semoga seiring dgn amalan baik di dunia untuk bekalan di akhirat kelak. 

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: