...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, June 01, 2016

Kopi berdekatan? The Nearby Coffee

Al salam alaykum


Dah kenapa ada update pasal tempat makan byk sgt ni?

Sbb sedap la wehhh

Aku bukan minat kopi pun, tapi Jumaat hari tu Sumih culik aku ke rumah dia langsung keluar amik Hana kat taska dan terus ke kedai copi berdekatan


Alamat: No 22, Jalan Rampai Niaga 2, Sri Rampai Business Park, 53300 Kuala Lumpur, Malaysia

Bertabahlah jugak mencari parking sbb petang Jumaat sengsara jugak parkingnya.

Sumih cakap biasanya mmg dia sorg-sorg je lepak situ minum kopi sambil baca buku, sebelum amik Hana kat Taska. Selalu je dia pergi. Kalau dah selalu mengulang, mmg sedap la tu kan?



Jom tengok menu!

Kopi yg ada

Makanan yg ada

Hana nak order apa tu?



Suka aku tengok deko kedai kopi ni. Kreatif. Hispter. dan apa-apa lagi la.


Kita makan apa ni?

Bola-bola api daging. Sedap sosnya

Iced caramello utk aku. AKu bukan penggemar kopi, tapi sungguh sedap.

Ni plak ntah apa nama, utk Sumih

Waffle aiskrim utk sapa ni? Untuk aku laaa... Sumih yg orderkan, dia sedia maklum aku gemar makan aiskrim

Pancake utk Hanaaaa! Ya Hananaaa!

Sahabat ibunya utk berjimba-jimba suatu hari nanti

Kesimpulannya menu yg aku cuba sedap. Alhamdulillah.

Penggemar kopi sekalian, cubalah try rasa!



:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::