...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, June 29, 2016

Ko banyak dapat temuduga ye?

Al salam alaykum

Alhamdulillah, banyak dapat temuduga, tapi kerjanya tak dapat lagi.

Jumaat minggu lepas, temuduga kali kedua di syarikat automotif. Tapi takdirnya, gagal.

Rezeki dan juga mungkin dugaan, masih di sini.

Aku mendengar berita, kemungkinan besar selepas raya, kampeni tidak mampu utk mengekalkan semua pekerja. Maka, yang ditakuti akan tiba.

Haruskah masih berdiam diri?

Aku memang dari setahun lepas, menghadiri segala macam temuduga, sampai la ke hari ini, masih aktif mencari kerja. Tidak kira, dalam industri apa sekali pun.

Harap akan mendapat satu pekerjaan lain, yg mampu mengusir lara, biarpun seketika.

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

1 comment:

whooz said...

Huzz doakan semuanya yang baik-baik saja ya Kay!