...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, June 24, 2016

19 Ramadhan 1437H

Al salam alaykum

Kita telah pun berada di hari-hari akhir utk mendapat pengampunan. Sepuluh hari seterusnya, adalah hari-hari utk mendapatkan pembebasan api neraka. 

Semoga kita terus istiqamah. 

Mengejar rahmat dan keampunan Allah.

Menghidupkan 10 malam terakhir, utk menemui Lailatul Qadr. 

Teruskan bersedeqah, berbuat kebaikan, beribadah, bermunajat, beristighfar, semoga ia menjadi asbab utk mendapat keampunan dan rahmat, seterusnya beroleh taqwa dan beroleh syurga, tanda kejayaan kita yg sebenar di dunia fana ini. 


::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: