...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Saturday, April 02, 2016

Babysitter - drama yg tak paham sampai sudah

Al salam alaykum

Image result for babysitter korean drama


Dua kali tengok Babysitter episod akhir, tak paham jugak. 

Siapa yg bunuh Jang Seokryu dan suami dia?

Cheon Eunju ke atau Yoo Sangwon?

Sapa plak Song Dohun yg tiba-tiba muncul sama muka dgn Sangwon? Pastu masuk hospital mental sama dgn Eunju?

Yg melawat Eunju kat penjara tu , Sangwon ke atau Dohun?


Memang pening tengok episod akhir ni. 

Mula-mula aku buat konklusi, Eunju reka cerita je kat wartawan tu yg dia bunuh semua. Sbb nak lepas dari hukuman. 

Tapi last sekali, dia plak bunuh Dohun/Sangwon tu plak. Pastu dia lari dgn pompuan yg dia kenal kat penjara tu. 

Drama 4 episod ni memang pening. Tambahan plak, kawan-kawan aku takde yg tengok. Yg tengok, pun sama tak paham dengan aku. Lepas tu aku cari recap drama ni langsung takde yg sama penceritaan dgn drama. Yang ada recap pun 2-3 ayat je. 

Drama Babysitter ni 4 episod je sbb drama spesial ganti 4 episod Moorim School yg kena potong tu. 

Kisah bermula bila Jang Seokryu jadi babysitter kat rumah Yoo Sangwon dan Cheon Eunju. Tapi sebenarnya, Seokryu ni dah lama berkenan kat Sangwon, Sangwon ni super senior universiti dia. Dia mengorat Sangwon dan Sangwon pun curang. Tapi, Seokryu kawen dgn kawan Sangwon dan Eunju, tapi masih lg curang kat suami dia jugak.

Image result for babysitter korean drama

Last sekali, Seokryu tinggalkan Sangwon. Katanya, Seokryu berdendam dgn Eunju atas keretakan rumahtangga ayah dan mak dia. Jadinya, dia balas dendam la. 

Tapi, persoalan aku ialah, siapa bunuh siapa?

Tolong! Sapa yg tengok cite ni boleh bagi huraian atau cite balik tak kat saya? Tensen ni tak paham ending. 

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

1 comment:

Kayzem said...

ooooo... tak faham betul rupanya :D

k ma ulang episod 4 tu sbb tak puas hati isu ni:
pesakit mental belum bicara dah masuk penjara?
tapi kali kedua ulang tu, nmpk dia tulis something pusat pemulihan gitu, so tak pasti la logik ke tidak.

yg k ma faham:
1) eunju reka cerita kat wartawan untuk raih simpati untuk kes dia

2) cerita sebenar : suami dia bunuh both Seokryu dan kawan dia. so citer yg kunun Seokryu nk balas dendam tu tak wujud. tapi jd konfused pulak pasal apa Seokryu tu pi goda suami dia kan..

3) then suami dia pi jumpa dia kat penjara minta tolong dia, n kebetulannya lps tu dia keluar penjara(?). suami dia bunuh mamat mental yg rupa sama mcm suami dia (eunju nmpk masa bergaduh kat situ). eunju bakar rumah and suami dia pi hospital menyamar sebagai mamat mental tu.

4) then eunju cari wartawan tu.

5) kes dia menang. dia kunun2 kawin dgn mamat mental tu(yakni suami dia).

6) pakat ngan member langgar kereta. ambik risiko betul kan :P

kalau k ma pun salah faham tak tau la hahahahahhaha