...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, March 29, 2016

Keturunan Matahari - Uruk?

Al salam alaykum

Descendants of the Sun tak habis pun lagi, tapi banyak sgt yg menarik pasal drama ni. Tapi, aku pikir KBS saja je promot lebih-lebih cite ni terutamanya Song-Song Couple tu. Kalau tengok pasal storyline, cite sama je, cerita cinta susah nak dapat, tapi akhirnya dapat ke idok? Baru episod 8 kat KBS World, takleh nak komen sangat. 

Tapi semalam aku tengok ulangan Entertainment Weekly, ada lagi cerita pasal DOTS ni, tapi pasal lokasi drama dan jugak kecacatan drama, yg mana salah satunya mmg aku perasan, tapi tak berani nak cakap kot mata aku salah memandang, hehehe

Dah masuk episod 2 kot, diorang dah kena hantar ke Uruk tu, aku sibuk jugak meng-google Uruk ni kat mana... Kat Iraq rupanya... 

Tapi sebenarnya main kat Greece. Dalam Entertainment Weekly tu kata Uruk dlm drama ialah lokasi buatan. Nak jadikan Uruk tu ada 3 buah tempat, iaitu Greece, Taebaek dan Gyeonggi-Do!

Nganga jap!

Image result for descendants of the sun uruk

Image result for descendants of the sun uruk

Image result for descendants of the sun uruk

Image result for descendants of the sun uruk

Image result for descendants of the sun taebaek

Memang bijak pandai la diorang, nak gabungkan scene sikit-sikit tu, yg shooting kat situ sini sana sinun pastu lama-lama jadilah Uruk!


Image result for descendants of the sun recap episode 5

Lagi 8 episod nak habis. 

KBS World setiap minggu buat marathon cerita ni. Sungguh luar biasa tarikan drama ni ye!


Mana tau satu hari nanti dapat pi Korea lagi, boleh la melawat Taebaek dan jugak Gyonggi-Do, pastu pi Greeceeeee!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

No comments: