...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, February 10, 2016

Kek Baldu Merah

Al salam alaykum

Mak aku masuk kelas anjuran KRT. Pastu ramai komplen kek tak rupa kek, baling dinding, dinding pun pecah. Sabo je la perumpamaan cam tu.

Mak aku cakap sbb dia masuk kelas nak resipi tu nak suh aku buat. Adoi la... Hehehe. Kalau setakat Red Velvet ni, banyak la orang share kat internet. Takyah masak kelas la.

Pastu aku la kena buat sampai jadi.


Buat kali pertama cuti hari Wilayah, kek lembap tapi bantat.

Buat kali kedua cuti CNY, warna merah jadi pink, pastu mak cakap yg cuti Wilayah lg sedap.

Dan ayat menang, "Kalau Ma dulu-dulu, kalau buat tak jadi, ma buat sampai jadi"

Baiklah, kali ketiga nanti ye Kaklong buat!

Gambo kek? tak sempat amik gambo dah habis dulu.

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: