...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, January 22, 2016

Teknik Nekad Sesaat Memasuki Bilik Mayat

Al salam alaykum

Sesapa yg baca siri "Diari Mat Despatch" mesti tahu teknik nekad sesaat ni.

Cuti hujung minggu yg panjang akan bermula tiga minggu berturut-turut.

Mak aku kata, balik Kuantan je. 

Tengah berfikir utk nekad sesaat balik Kuantan minggu ni, tapi tak nekad lagi.

Sahabat-sahabat bermusafir beli tiket ke Jakarta cuti Tahun Baru Cina. Aku pun nekad sesaat selepas beberapa kali tengok harga tiket.

Nekad sesaat "takyah beli tiket Jakarta, balik Kuantan"


Dalam membuat pilihan, selepas kita berusaha mencari penyelesaian utk memilih yg mana lebih baik utk kita, selepas beristikharah, jalan akhir ialah nekad sesaat, dan jangan berpaling lagi. Serahkan selainnya kepada Yang Maha Berkuasa Menentukan dan redha utk segala implikasi yg bakal terjadi.:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

3 comments:

gerbera said...

O..nekad sesaat tu dari buku cerita rupanya.

whooz said...

boleh cuba guna teknik ni :)

Kay said...

Miza... Haah, buku tu best tau!
Huz... Silalah cuba ketika buntu fikiran