...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, January 12, 2016

Rumah P. Ramlee

Al salam alaykum

Jom ke Rumah P. Ramlee...


Cantik!

Senibina asal masih dikekalkan oleh pihak Arkib Negara


Basikal yg selalu digunakan oleh P. Ramlee dulu kala


Kekal lagi toilet luar rumah ni

Sejarah rumah P. Ramlee

Ketika zaman muda


Jom kita masuk Galeri P. Ramlee plak

Sebelah rumah P. Ramlee


Mesin taip utk tulis lirik

Surat kematian P. Ramlee



Poster filem lakonannya... aku suka tengok

Surat kelahiran

Ada tayangan filem, mmg layan la

Kemudian, kami masuk Auditorium P. Ramlee.


Tapi dalam ni takde apa-apa  sangat pun. Panas pun ye jugak.







:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

3 comments:

julie shahril said...

dalam rumah p.ramlee tu tak boleh masuk ke?

Kay said...

Julie: boleh masuk, yg gambar sejarah rumah p ramlee dgn gambar p ramlee zaman muda tu aku amik dlm rumah la...

byk gambar dalam rumah, tp gambar tak clear, gelap, dan ramai penampakan manusia :D

Kayzem said...

huhu. k ma pun tak sampai lagi nih. ermmm