...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Monday, December 28, 2015

Pesan mak ayah

Al salam alaykum


Pa pesan, jangan laju sangat, bahaya

Ma pesan, jangan laju sangat, hati-hati, kalau eksiden mati terus takpe la jugak! Senang hantar kubur terus... :-)


Hehehe... mampu dengar tak mak ko pesan cam tu?


Balik dari Kuantan pagi tadi, jam 6.40 pagi... Mula-mula dah malas sbb hujan lebat sangat...

Bila teduh skit, terus gerak... Tapi mmg hujan sepanjang perjalanan sampai la ke Maran...

Oleh itu sbb ingat pesan mak ayah, aku bawak 120kmj je pagi tadi... Pastu aku berenti tido kat Lanchang, ngantuk sangat la plak! Masa tu jam dah 8.20 pagi :)

Jam 9.30 pagi, mak aku dah tepon. Dia heran aku tak sms lagi aku cakap dah sampai... Biasanya memang 2 jam setengah aku dah sms pa dan ma cakap dah sampai.

Jadinya mungkin hal pagi tadi aku lambat sampai melegakan hati mak ayah aku tapi buat diorang risau jugak la kot...





:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

2 comments:

julie shahril said...

normal speed 120/kmj...
kalau ko laju...bape ko tekan? 160/kmj???

fuhhh...superman jugak ko eh..hihi

Kay said...

superman kat LPT je Julie... Jalan lain aku tak berani, kalau follow orang lagi la aku super duper slow