...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, December 02, 2015

Ipoh, 28/11/2015 - Menjejak Memori

Al salam alaykum

Kenapa nak pi Ipoh? Bukan ada apa pun... Member tanya aku...

Aku tak terasa pun nak ke kafe-kafe hipster...

Kami pergi pun takde tujuan yg kukuh, takde rancangan apa-apa... Mmg tercangak-cangak je bila sampai Ipoh...



Entah... Aku rasa kehidupan sebagai mahasiswa di Tronoh dulu selama setahun (2000/2001), rasa dekat je Ipoh di hati...

Jalan-jalan di Ipoh, banyak yg takde dah... Pasaraya Ocean dah tak wujud... Super Kinta kat mana? Entah, aku pun tatau...

Dari stesen bas Medan Kidd tu kami jalan kaki ke pekan Ipoh... tapi ku tak ingt mana jalannya... Mencari Restoran KFC Ipoh, Pizza Hut Ipoh pun tak jumpa... Apatah lagi kedai jual kerongsang-kerongsang cantik yg aku dgn Dayang je beli, org lain tak minat... ehehehe

Sungguh la...

Stesen Bas Medan Kidd.

Bas pun dah tukar... serba baru, warna pun baru

dulu pun gini la menunggu bas, tanpa telefon di tangan


Food court Medan Kidd, dulu tak cantik cenggini... tempat kami tunggu siang, nak naik bas balik ke Tronoh

kena lintas jalan... turun bas ekspress kat belakang food court tu, lintas jalan nak naik bas biasa...

Bulatan ni mmg ada lama dah ke? Tak ingat langsung


Mungkin di lorong ni aku pernah jenjalan nak p cari kerongsang?



Cemana nak jejak memori, semua ko lupa? ekekekee


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

5 comments:

julie shahril said...

aku rasa kalo dulu dah ada iphone dan fb mungkin ko tak akan lupa memori mcm ni..

kalau suruh aku ingat smula selok belok jalan kat perlis pun aku dah lupa..

khairi mohamad said...

salam... Kay... wah ada yang masih belum berubh la di Ipoh. stesen bas sama lagi. jalan tu. dan bangku menunggu bas hahaha. mmg lejen kay. cuma bab pasaraya saya tak ingat... turun2 je bas tu entah pergi ke mana... ya Allah... kena pergi lagi sekali Ipoh ni...

Kay said...

Julie... Hahaha, skrg pun aku ingt jalan yg aku sesat je weh!

Khairi... wslm... ipoh masih lg di takuk lama hahaha... baru google, super kinta tu dh jadi UTC Perak... pergi la Ipoh, cari kfc dan pizza hut, tak jumpa lg ni

Dr Singa said...

ada berdating tak kat stesen bas tu?
:)

Kay said...

Kak Izat, detim dgn kawan pompuan je hehehe