...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, December 23, 2015

Buang

Al salam alaykum

En. Mon, saya nak berhenti ni... Saya dapat keja lain

Kampeni mana?

B*m* A**a*a

Eh, bukan ke kampeni tu buang orang, kenapa plak awak nak pergi?

Sbb dia buang orang la dia amik saya keja... Dia buang org gaji besar-besar pastu amik org gaji kecik macam saya ni...

Pastu awak buat keja utk gaji besar-besar?

Gitu la kekdahnya...



Bergurau senda dengan Operation Director...

Ye, aku nak berhenti, tapi masih belum ada rezeki lagi... Aku dapat offer dr BA tu, tapi kena notis sebulan je... Lagi 2 bulan BA akan buy-out... Cuma banyak perkara aku kena fikir...

Ikutkan hati aku, mmg nak buat hati kering, tapi tak boleh... Pikir banyak kali jadi tak boleh nak berhati kering...

Sapa kata bujang-bujang ni boleh ikut kata hati je?

Gawat-gawat sekarang ni, bersyukurlah ko masih ada gaji :)



:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

No comments: