...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, November 04, 2015

tiket kapal terbang itu setahun usianya... Siem Reap - Phnom Penh - Ho Chi Minh

al salam alaykum

Esok flight jam 6.40 pagi, tapi aku takde dalam flight tu... sob sob sob



ayat last tu tukar,

Last-last dah nak fly, bos cakap, "saya tak approve cuti awak, takde orang kat ofis ni"

Aku rasa??


Mmg aku rasa lantak p la orang takde...

Selepas rasa itu bertukar menjadi fikir...

Baiklah, ini yg terbaik Allah takdirkan untuk aku...

Dalam fasa nak redha ni...


Ini itinerary utk Siem Reap - Phnom Penh - Ho Chi Minh...


Belanjawan...


Mudah-mudahan, suatu hari nanti, akan ku jejak jua kakiku ke sana... Aamiin..



:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

2 comments:

julie shahril said...

sabar lah yer..takde rezeki tu..
maybe ada rezeki ke tmpt lain kot..

Kay said...

Julie, insyaALlah