...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Saturday, November 28, 2015

Pizza dalam kuali

Al salam alaykum

Ramai org share kat FB, aku pun cuba jugak la


Anak merengek nak makan piza. Apa kata kali ni mama buat sendiri piza tk payah bakar dalam oven. Senang sangat, yang penting anak & suami mesti suka makan. Jom cuba
Posted by Pa&Ma on Thursday, 21 May 2015



Tadaaaa!


1/2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan tepung gandum biasa
2/3 cawan air suam
1 sudu madu
1 sudu kecil yis
sedikit garam

gaul semua, canaikan atas kuali, letak topping, masak 15 minit... makan!

alhamdulillah.

aku buat thin crust je ..... hehehe

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

2 comments:

whooz said...

Huzz malas nak menggaul mencanai semua. Selalu huzz beli wrap tu buat roti pizza. Pastu letak la sos spageti dan bahan2 yang digemari. Tabur cheese dan letak dlm kuali. Tutup kuali masak dengan api perlahan dlm 5 minit gitu. Sedap!

Kay said...

ni takyah canai, gaul je... kay tak suka pakai wrap ataupun roti arab tu... hehehehe