...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, November 18, 2015

KL Hop On Hop Off - KLCC ke KL Tower

Al salam alaykum

Kami bermula di perhentian no 23 - KLCC...

naik tu tunjukkan slip pendaftaran, dan bayar RM 5.00 seorang...

Kalau ikutkan kena tunjukkan IC, tp dia ckp takyah la... hehehehe

bye KLCC, jumpa lg petang nanti

inilah rupa bas yg menjadi idaman aku...



Pagi-pagi naik, cuaca nyaman lagi, sambil mendongak memandang langit nan biru. Dan plak tu takde org pun lagi...



Destinasi pertama, perhentian no 2, Menara Kuala Lumpur. Hani tak pernah sampai lagi... 


Kalau korang nak naik ke Observation Deck tu, boleh la beli tiket siap-siap dalam bas sbb dapat diskaun yg aku tak ingat berapa... 

Sbb aku dah pernah naik, Pah pun dah pernah naik, dan Hani pun gayat nak naik, kita dok bawah je la...

Habiskan masa kat KL Tower ni selama 15 minit, sbb nanti bas sampai nak kejar naik... hehehehe

Kenangan utk Hani

Sejarah pokok Jelutong


Aku tak paham kenapa harga nak naik observation deck ni mahal... utk rakyat Malaysia pun mahal... sob sob sob... Nasib baik pernah naik dah naik atas dedulu dgn Intan...

Ngam-ngam 15 minit, kami naik bas utk ke destinasi seterusnya...



:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

1 comment:

Dr Singa said...

mahal..
tapi kalau masda senja kat atas sana..
peh..
cantik gila..
180 darjah lebih!!