...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, November 20, 2015

KL Hop On Hop Off: Istana Negara - Bird Park

Al salam alaykum




Naik bas duduk bahagian bawah plak... ehhehehe... semua nak rasa...

Ke Istana Negara Jalan Duta... Bas akan tunggu di sini selama 10 minit... 10 minit rasa sekejap je, tapi ok la tu nak amik gambar je pun kan? Takleh masuk dalam pun...

Ramai sungguh manusia!

Abg, kelip mata tak?

Kuda tanak bergambo!

Ok, dah tercatat satu kenangan di sini



kalau tengokkan, tempat parkir awam kurang sgt kenderaan persendirian... maka, mungkin kami boleh pergi sendiri utk bergambar tanpa ramai pelawat... mungkin pada hari bekerja? atau pun malam? cantik tak ye waktu malam?

Dan, kami naik bas, ke Bird Park... aku sebenarnya nak turun kat Lake Garden, sbb aku tak pernah sampai Taman Tasik tu... Tapi Pah tak setuju... Dia nak ke Memorial Tun Abdul Razak... aku dah pernah masuk dgn Kak Awin sebenarnya, tapi tak pe la... layankan aje...


Kat dalam Memorial ni takleh amik gambar... tapi aircond dah ok, masa aku pi dulu, panas, aircond rosak... kali kedua sampai, kali kedua mengata Najib... 


Memandangkan waktu Asar pun belum masuk lagi, dan masjid Negara mmg selalu kami singgah, kami terus ke Dataran Merdeka...



Dataran Merdeka, tunggu ye!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

4 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

tiga lalat said...

cuaca tak ujan memey sonok jalan2 key ell tuuh., hehe2

Dr Singa said...

ko mengata dia dalam rumah bapak dia??!!
tak baik tau..
:)

Kay said...

Kak Izat, tak boleh la, termengata tanpa sengaja... ekekeke