...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Thursday, October 29, 2015

Manny

Al salam alaykim

Petang semalam habis siri Manny ni di slot Chamsarang TV9...

Ceritanya ok ok la... Kisah seorang lelaki bujang yg bernama Kim Mi Han,  bekerja sebagai Manny menjaga dua anak majikannya seorang ibu tunggal, Seo Do Young...

Prinsip Manny ni takkan jatuh cinta dgn majikannya, tapi terjatuh cinta jugak...

Jadi konflik jugak bila kakak Do Young, Janice jatuh cinta dgn Mi Han ni...

Bila anak-anak tahu, diorg tak suka, cuba utk pisahkan Manny dgn ibu diorang... dan akhirnya Mi Han mengalah dan meninggalkan rumah tanpa pengetahuan Do Young...

Lepas setahun, Do Young nak sambung belajar kat New York, terserempak dgn Mi Han kat airport, bersambunglah ikatan, dan cerita pun tamat... 

hahahaha... boring la jugak tetiba...

Tapi yg buat aku suka tengok cite ni, sbb translationnya yg lawak... sapa la yg jadi tukang translate tu? aku rasa mcm baca sarikata bahasa cina yg dimelayukan...








yg sempat aku captured... hhehehee

Dan, seperti biasa la, drama Korea mmg tak lari dari teknologi... Drama ni tahun 2011, mungkin Samsung tak top lagi masa tu, semua pelakon pakai Blackberry... aku tak ingt model apa, tapi mmg tahun 2011 tu, mmg glamer la jenis tu...

kesimpulannya, cerita best la jugak, lagu pun best, tapi tak dapat download, semua link dh broken, dan Kim Mi Han hensem... ala-ala pelakon Jepun ada la jugak...



::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::


No comments: