...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Thursday, April 30, 2009

sejenak bersama Cik Puan Firuz...

al salam alaykum


Puan Firuz ada kat Shah Alam... menemani suami tercinta berseminar... jumpa sekejap kat PKNS td... lama tak lama jumpa dia, masa aku dtg ke shah alam utk interview program master aku laa... kitorg jumpa kat kl sentral... tu laa yg last... sedar2, Munif Zafran pun dh setahun lebih...

Syed Munif Zafran dah ngantuk... lepas puas dia berlari ke sana ke mari... mengorat anak dara org... ekekekeke... ayah dia ckp, ayah dia tak mcm tuh... hihihhi

apalah ayah Munif Zafran nih... wat gambar candid plak...

bulat mata2... mcm ayah dia...


Munif pandang mana tuh?


betul laa Firuz, aku rasa muka aku kurus la skit... banding ngn ko... ekekekeke


seorg ibu... seorg lg kawan ibu...


ekekeekeke... candid jgn tak candid!

Suami Puan Firuz nak makan nasi minyak sebelum diorg berangkat ke oversea... okeh! nnt kalu korg kompem nak berangkat aku belanja kat KLIA tuh... ekekekeeke

mlm esok nak bertolak balik ke kuantan! selamat hari buruh utk semua!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, April 29, 2009

diari romeo

al salam alaykum

dolu2... lama dulu... aku ada diari... lebih kepada catatan... apa yg terjadi dlm hidup aku... suka duka tangis tawa sedih gembira semua aku coretkan dalam diari...

catatan aku dr sekolah rendah dh takde sgt... sekolah menengah pun ada lg skit2... sampai laa ke zaman universiti...

kenangan semalam!

mungkin juga nama2 korg pembaca blog aku ni pun pernah tercatat dlm diari aku...

masa blaja beli dolu2 suka beli diari Islam... byk manfaat, ada hadis, ada petikan ayat al-Quran, ada sirah Nabi etc... sambil2 tulis luahan hati, dpt juga tazkirah utk diri sendiri...

tp habis thn 2004, aku berazam utk tidak menulis diari... makanya byk kisah silam terus menjadi klasik, aku takleh nak ingat semula...

kdg2, kalu baca diari lama, buat aku senyum sorg... terimbau peristiwa lama... kdg2 ada aku titiskan air mata...

skrg aku dh ada blog... tp tak pernah pun berhajat nak jadikan diari hidup aku... ada perkara yg aku bleh kongsi... ada perkara yg aku mmg nak simpan sendiri...

walaupun hidup mesti diteruskan, sesekali pandanglah pada kenangan, jgn biarkan kenangan luput dr ingatan, kdg2 ia sarat dgn pengajaran!

oh ya Fida! kay teringat satu quote yg kay pernah tulis dlm buku hikmat kay...

biarlah masa melupakan aku dari terus mengingati dia...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 28, 2009

yg pergi tak kembali...

al salam alaykum

6.30 pg td, adik aku sms aku, ayah abang lah meninggal... mereka dlm perjalanan ke terengganu... abang lah itu sepupu kami... ayahnya ialah abang ipar ibu aku... mak aku ada adik beradik seayah di batu rakit, terengganu... jika seayah dan seibu, dia hanya sebatang kara... tp kami jarang berjumpa... kdg2 kalu kami pulang ke terengganu, mcm tak kena je pulang, krn ibuku tiada kampung di sana sebenarnya di sana... kdg2 kalu kami berziarah ke terengganu, kami akan menjenguk adik2 beradik ibuku yg tiga org itu di batu rakit... aku berjumpa yg terakhir kalinya semasa kenduri adikku hampir setahun yg lalu... walopun dlm tidak sehat, ketiga2 adik beradik ibuku sanggup dtg ke kuantan utk meraikan hari bahagia adik aku...

semasa hari raya yg lalu, kami tak sempat utk ke rumahnya... ibuku pula dalam sebulan yg lepas mereka ke batu rakit utk berziarah... kami kalu ke terengganu mmg tak cukup sehari semalam sahaja, walopun ibuku tidak ramai adik beradik, tp saudara mara jauh dan dekat sgt laa ramai dan baik dgn kami...

arwah nenekku hidupnya suka berpindah randah... di maan ada rezeki, di situ laa dia berada... ibuku pernah bercerita mereka pernah tinggal di pinggir hutan, demi sesuap rezeki... dan akhirnya sekali menetap di alor tembesu, dungun... ibuku dlm ceritanya, amat berterima kasih kpd sepupuku, kerana dia berusaha utk menjejak maksunya (ibuku) di mana2 shj... sepupu aku itu tuanya 2 - 3 thn dr ibuku... skrg sepupuku tinggal sebelah taman kami je... alhamdulillah...

arwah seorg yg sgt baik padaku... sentiasa menasihatkan aku... bergurau senda juga... walopun kami jarang berjumpa... ikutkan kata hati aku, aku ingin ke sana skrg ini... tp perjalanan sgt jauh... hanya doa aku mampu titipkan utknya...

Al-Fatihah utk arwah!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, April 27, 2009

lama dh tak buat kije ni...

al salam alaykum

dh lama tak buat kije ni... gunting artikel dr suratkhabar dan simpan... artikel2 dulu dh letak mana pun tatau... ada yg dh tenggelam banjir kot... pastu anai2 pun dh makan agaknya...

artikel pertama: nak kurus! eheehehe


artikel kedua: sgt menarik! MPH warehouse sale! tp start esok smpi 3 mei! esok lusa tulat mmg kije... tak smpt nak pi... pastu 1 mei sampai 3 mei ku berada di kuantan... aduish!!!

bila lg ek MPH buat sale? setahun sekali je ke? sungguh tatau... maklum laa kat kuantan takde MPH...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, April 26, 2009

hip hip hoorraaayyy fasa pertama

al salam alaykum

lega!!! itu laa perkataan yg terbit dr mulut kami... hari ini hari terakhir kelas, hari terakhir menduduki peperiksaan, dan hari terakhir utk presentation... sabtu dan ahad seterusnya kami bebas!

setelah 2 thn mengharungi 4 semester... akhirnya hari ini hari terakhir kami...
tp, ini adalah hip hip hooorray fasa pertama... baru abis kelas...

viva belum lg... final report kena submit 2 ari sebelum viva... viva 5/5, final report 3/5 la dok? ehehehehe... kena start sungguh la mlm nih... ntah siap ntah tidak...

apa yg aku dpt dr pengajian aku ini? byk!!! selain drpd ilmu pengetahuan yg mmg tak terkira nilainya...

antaranya yg paling nmpk ialah saiz badan aku... org kata kalu sibuk belajar nih, stressnya banyak... bleh la kurus... tp aku makin membesar bagai johan... dlm 4 org yg insyaAllah bakal grad nih, aku la yg mmg nmpk sgt peningkatannya... Ida (bkn nama sebenar) skit jek... yg lg 2 org, maintain tak berubah!

pastu mmg kenal ramai org laa... walopun batch aku 4 org jek... batch ke3 pun 4 org... batch ke 4 & 5 mmg ramai... dr mcm2 bidang... tambah lg pengetahuan dan pergaulan dan perkawanan...

pastu plak, sejak 2 thn nih, aku 2 kali bertukar tempat kerja... 2 semester yg pertama pd tahun pertama, aku kerja kat kuantan... dok ngn mak ayah aku... dtg shah alam naik bas turun bas... tido kat umah Ida (bkn nama sebenar)... pastu ada rezeki, semester ke3, aku dpt kije kat hulu selangor... naik tren turun tren la plak, tumpang tido kat umah Husna... pastu semester ke 4, aku tukar kerja lg sekali, yg skrg nih kat KL Sentral... dok menyewa ngn Husna...

dan lagi... dua org coursemate aku... Yati (sem 2) dan Matun (sem 3), tak sempat habis kelas, diorg dh bersalin dulu... Yati dpt anak perempuan, Matun dpt anak lelaki... tahniah!

kalu nak dicoretkan, mcm2 lg laa suka duka aku sepanjang 2 thn nih... alhamdulillah, segala urusan dipermudahkan!

"best la ek korg... dh abis!"

"jgn lupa kami ek!"

"tak best laa korg sem depan dh takde"

"aku nak cuti la 1 sem depan, korg takde tak best laa"

"rindu laa korg sem depan"

pertemuan kita di suatu hari
menitipkan ukhuwah yg sejati
bersabarlah di atas suratan
kutetap pergi jua...

ok, masa utk menyiapkan report dan data utk thesis... utk hip hip hhooorrraaay fasa kedua...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, April 25, 2009

jom la buat!

al salam alaykum

Kak Nida tagged aku... aku suka baca blog dia dh lama duluuuu... dulu silent reader jek... skrg aku kdg2 tinggal komen jugak laa kat entry dia...

ok... aku jawab jek... hihihih...

1. kena printscreen wallpaper yg digunakan... (aku amik yg kat ofis jek)

2 kenapa guna wallpaper ni?

hmm.... dr first day masuk kije sini pd 13/10/2008, inilah wallpapernya... tak berani nak tukar... ingt nak tukar... tp bila cukup setahun ler... kang kata buat pc nih harta sendiri plak...

mujur baru jek kemas desktop ni... byk dh icons dan folders kena delete...

3. tag org yg seterusnya...

no 1. Afida Anuar saja nak suh dia update blog

no 2. Khairi - kot2 dia letak gmbo yg tersayang dia :)

no 3. HasRa - takde sbb... tp aku rasa wallpaper dia mesti menarik!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, April 24, 2009

Lagi rungutan Komuter KTMB

dipetik dr Utusan Malaysia, 24/04/2009
Lagi rungutan Komuter KTMB

SAYA sebagai rakyat biasa yang menggunakan perkhidmatan Komuter KTMB dari Rawang ke KL Sentral dan sebaliknya merasakan satu azab yang tidak terhingga semasa dalam perjalanan pergi dan balik kerja.

Kesesakan yang teramat sangat bermula dari stesen Sungai Buloh, Kepong Sentral, Kepong dan Segambut semasa pergi kerja. Saya merasakan komuter macam hendak pecah kerana berlakunya tolak-menolak pada waktu-waktu puncak dari pukul 6.30 pagi - 8.30 pagi.

Dan semasa pulang kerja lagi azab. Perkhidmatan Komuter selalu lambat. Bayangkan balik kerja pukul 5.30 petang dan pada masa itulah komuter rosak.

Tolonglah tambah kekerapan perkhidmatan di waktu-waktu puncak.

Diharapkan Perdana Menteri dan Kabinetnya dapat menaiki Komuter pada pukul 6 petang dari KL Sentral tanpa membawa pengawal peribadi. Saksikanlah sendiri dan alami sendiri penderitaan rakyat bawahan ini.

Kami pengguna komuter yang mewakili beribu-ribu pembayar cukai dan pengundi kepada kerajaan tidak tertahan lagi dengan situasi ini yang berlaku setiap hari.

MARHEIN PENGGUNA KOMUTER

Green Valley Park, Rawang

komen aku:
pengguna komuter aliran seremban - rawang pun ada masalah ke? kalu aku tgk laa... setiap ptg pada waktu puncak... tren ke rawang mcm byk je... tak cukup dgn komuter, ada lg perkhidmatan keretapi antara bandar dr kl sentral - rawang... ada sekali tuh, tunggu tren komuter sentul - pelabuhan klang kat kl sentral nih, tren kami sebuah pun tak lalu, tren ke rawang dan seremban berbuah-buah...
arinih kemungkinan besar manusia melaut kat platform 5 tuh... tepat 5.30 pm aku nak kuar ofis... kalu ada rezeki dpt naik tren kul 5.45... tak nmpk manusia anti isa pun takper laaa... janji aku smpi umah sebelum maghrib...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, April 23, 2009

sapa pandai? meh tolong...

tolong eh buat soalan nih... aku tau HasRa mesti terer... ko mesti pernah belajar ngn Prof Syed "Baik Hati" Noh... btul tak?




LakeFront Company is considering investing in a new dock that will cost RM280,000. The company expects to use the dock for 5 years, after which it will be sold for RM150,000. LakeFront anticipates annual cash flows of RM55,000 resulting from the new dock. The company’s borrowing rate is 8%, while its cost of capital is 10%.



Instructions


Calculate the net present value of the dock and indicate whether LakeFront should make the investment.



aku dah tak larat dah... dah tak sabar nih! ahad nih, exam + presentation... pastu kelas abis dh...



tp tak hip hip hoorrayyy lg...



thesis tak siap lg! ari selasa 5 mei, viva... pastu kena siapkan report, jilid apa bagai... baru laa hip hip hoorraayyy!



tp takleh nak hip hip hoorrayy full version laa... nak tunggu result plak... pastu baru laa bleh


hip hip hhhhooooooooooooooooorrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyy!



tak sabarnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ya Allah... permudahkanlah urusan hambaMu ini! Aamiin...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, April 22, 2009

mmg serius!

al salam alaykum oleh sbb adik tu tak serius nak kontek aku, yg sedang serius ni... aku amik alternatif lain... aku tak bersangka buruk kat adik tuh... dia mesti bz ngn exam, sbb dia ckp dia mengaji kat UM... skrg nih kan musim2 demam nak peksa... aku plak yg sengal aku tak ingt letak mana dh pamplet yg ada no dia, abih tuh camno?

takper laa dik, akak carik info sendiri kat internet + kawan2 yg juga serius... setelah aku membanding2kan produk yg ada, yg adik tuh jual dan glamer di pasaran.. dan pengalaman aku menghadiri satu sesi rawatan kat subang parade dulu tuh, aku amik yg tak berapa glamer laa... sbb murah skit... bukan, murah byk! RM 15 - 20 je satu pek... boleh thn baper lama tu utk 250g... bkn guna byk pun... 3 - 6 sudu kecil sehari sahaja... aku nak cuba utk sebulan, sbb kawan aku dpt preskripsi doktor... ini adalah bahan organik... harap2 sesuai utk aku... aku dh tny pakcik google, semua yg baik2 aje keluar...

bacaan lanjut di sini



ok... kita tunggu 30 hari lg... mudah2an berjaya!


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 21, 2009

update! update!

al salam alaykum

tiba2 leader aku yg nak berenti tuh dgn tersenyum-senyum dtg ke meja aku...

arinih kena update la... sy dh kena marah 3 minggu tak update... nak marah korang tak bleh...

aaar? tu laa smlm tanak update... minggu lepas tanak update...

sy bg 10 minit je utk awak... nak kna cepat ni... kul 12 dh nak bertolak... sy buat report kat johor je laa nnt...

(diorg sumer pi johor naik 2 bas, nak tgk hasil projek diorg... aku tak terlibat ngn projek tu, thn lepas aku tak masuk lg)

sesi peng-update-an report pun bermula...

bla bla a... bla bla b... bla bla c... bla bla d... bla bla e sampai laa bla bla x...

alamak... dh lebih masa dh ni... dh lebih 10 minit dh ni...

mmg laa... sy yg byk sekali dpt pakej... mmg laa lama...

tu laa... mmg awak pun awak yg byk sekali pakej... tp balik awal sekali jugak!

terkena aku tepat atas hidung... dlm ati aku jawab, takper, efisien... kompeni takyah nak bayar OT byk3... tp yg aku jawab ialah...

takper... abis bulan 5 nnt sy laa yg balik lewat sekali...

yer la yer laa... sy lupa awak stadi tak abis lg...

tau takper!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, April 20, 2009

ceritera

al salam alaykum

ceritera 1

semasa dlm kelas smlm... tiba2 salah seorg kawan aku yg sedang sarat mengandung tuh, sakit belakang... dia pi tido kat surau... semasa makan tengahari, dia balik, tak sempat nak makan nasi beriyani yg sedap tuh... rupa2nya dia pi check up... katanya dh terbukak 2 cm... aku balas sms dia, tak mlm nih, esok la ko bersalin eh... dia jawab, tatau... tp dia nak pi santap nasi beriyani dulu, tanak kempunan... aku jangkakan kelas terakhir nnt dia dh selamat bersalin... tunggu kami pi melawat jek... xm sabtu nih dia skip laa, kena amik pas abis pantang... pg td aku sms dia, dia tak reply lg... moga dipermudahkan utknya...

ceritera 2

smlm, adik aku eksiden, moto ngn moto kat npe pantai dalam... adik aku langgar pakcik bawak moto roda tiga yg meniaga sate tatau kat mana... mula2 mmg tanak pi tgk, tp bila adik ipar aku call adik aku tuh, dia ckp pakcik tu mintak 300... aku pun pi la jugak tgk... pakcik tuh luka2 kat kaki dan tgn... adik aku plak kepala bengkak, penin2, tgn seliuh dan kaki hencot2... aku mintak pakcik tuh ngn adik aku sekali pi buat report polis, pastu pi klinik... ikutkan salah mmg salah adik aku laa, langgar belakang... tp takper laa, report tetap nak report... tp pakcik tuh mcm tanak report, nak mintak gantirugi jek... aku ckp kat dia, aku mmg nak bayar laa, tp aku takde duit byk tuh, last2 dia ckp 100 pun bleh laa... aku ada 40 je dlm tgn, dlm bank ada 10... huhuhu... adik aku ada 10... mmg kena tunggu kakngah ngn adik ipar aku sampai dulu...

tah cemana, pakcik tuh mmg berkeras tanak buat report, pastu terus nak blah cam tuh je... aku dh kompius, moto dia nih ada roadtax ke tak? pakcik nih ada lesen ke tak? dia nih org malaysia ke org mana ni? slang dia ckp cam org indonesia... tak smpt nak ckp byk, nak bg duit nak suh pi klinik, pakcik tuh blah cam tu jek...

kesian mmg kesian... aku plak rasa bersalah smpi ari nih... sbb tak sempat nak bg duit, sbb aku mintak pakcik tu tnuggu adik ngn adik ipar aku, dia tanak... tp aku hangin dgn sorg mamat yg tatau dtg dr mana, buat muka gong depan aku... muka berlagak tak ingt dunia... aku rasa nak seligi jek... mujur aku pompuan... iyyer, aku mmg tak bleh org berlagak ngn aku!

adik aku dpt MC la satu hari... dia mintak jgn citer kat mak aku... aku tepon jek citer kat mak aku... aku tanak nnt bila balik kuantan minggu depan, tgk2 adik aku seliuh tgn tak baik lg, ada luka2 ke apa ke, kena tny... sapa nak jawab!

ceritera 3

aku lama tak jumpa adik aku si kakngah tuh... lama tak lama sebulan dua jugak laa... sbb smlm adik aku eksiden, aku jumpa laa kakngah... perut dia dh nmpk... dh lima bulan dia ckp... tp tak scan lg laki ke pompuan... tgk perut cam laki je... tp adik aku tak naik badan pun... jeles laa... akak dia plak berat bertambah... tak sabar aku nak tunggu adik aku bersalin, nk dpt anak buah... rindu plak kat faris irsyad...

dh lama tak jumpa, dia ajak sabtu ni pi nilai... dia nak kena pi beli langsir utk sekolah dia... sabtu nih aku peksa laa... bleh tangguh tak lepas viva nnt?

ceritera 4

pg td aku berborak ngn sorg akak, dlm komuter... dia naik komuter sama stesen ngn aku... aku cam dia sbb kami selalu parking keter sebelah menyebelah... tp tak pernah tego, senyum2 je laa... ekekekeke... arinih dia tego aku, tny ari jumaat arituh aku dpt naik tren kul baper... aku ckp aku ikut kawan aku naik kat kl station, tu pun susah jugak nak masuk... borak punya borak, abis sumer aku tny aku citer kt dia... lagu apa yg main kat radio pun aku tatau... sapa kata saya susah nak bercakap dgn org yg tak dikenali?

ceritera 5

pg nih dh dpt novel2 yg dikirim kat En Keri... tp kena peram dulu kot smpi abis viva @ antar final report... lmbt lg laa bleh baca... kita tgk, ptg nnt smbil tunggu tren ada org baca ke tak... novel2 lain dan buku2 lain yg aku nak baca dan nk beli, nmpak gayanya kena cari kat toko2 buku laa... harap2 thn nih ada lg pesta buku selangor kat pkns tuh... kalu ikutkan thn lepas dlm bulan 7 @ 8... sempat laa simpan duit byk2 lg... apa laa guna pi pesta buku bawak duit 50 inggit jek...

ceritera 6

ada org la kat meja sebelah aku nih... tgh setting laptop... aku nak makan nih... takkan nak makan depan dia kot... kat level aku takde pantri utk makan... pantri utk buat air jek... adik ooo adik... adik pi makan la dulu ek? sat2 lg laa tgk2kan laptop tuh...
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, April 19, 2009

siri makan-makan...

al salam alaykum

sampai je kat umah lepas kelas semalam... bau harum menerpa ke hidung... housemates aku buat kueh... aku requested nak blueberry cheese tart... tadaaaa!!!

ni la dia blueberry chese tart! sedap pastry dia! thanx to kak roza n aizah! tak sia2 kita pi cari barang malam tuh... tak sia2 tbal kulit muka tny org apa itu cemana rupa fresh cream, tp org tu pun tatau... kita pun tibai amik whipping cream... mujur betul!

ada biskut sampingan... cornflakes! cornflakes aizah dr raya thn lepas... tu pun tak habis lg... pasni kita ratah je laa cornflakes yg tinggal tuh...

di malam harinya oleh sbb cik husna mengidam lama sgt dh nak pi makan steamboat kat pekan kuang, kami pun pi laa malam td... kira ok laa dgn harga RM 18 utk sorg...

mcm2 laa pilihan yg ada, tp daging dia mmg sedap!

masak mee udang... tp mee dh abis dulu!

dh malas membakar, kami merebus pula... udang dan sotong rebus!

aizah makan apa tuh?

kak roza sdg menikmati kelazatan hasil masakan... pelan2 makan, biar puas perut tuh...

pinggan husna pun dh kosong...

aizah tak siap2 lg makan...

pinggan udang dan sotong aku! ekekeekekeke....

oh... cik aizah akan pulang ke gurun utk meneruskan perkhidmatannya... so kami akan habiskan masa dgn melawat tempat2 makan yg telah kami senaraikan sejak awal thn dulu! bila nak pi ntah! agak2nya smpi akhir thn pun tak dpt pi... rajin2 laa yek aizah turun shah alam nih...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, April 18, 2009

aku stress!!

al salam alaykum

dlm kelas, lecturer aku akan bertanya kat ibu2 mengandung, stress tak dlm kelas dia? diorg akan cakap tak... tp aku ygj awab, dlm hati je laa... aku stress!

hari ni lg rasa stress, xm tak dpt jawab sgt! pastu plak, project presentation kena 5hb 5 ni... huhuhuh... stress! aku nak balik kuantan jugak 1hb 5 sampai 3hb 5 nih, bior laaa... menambah stress yg sedia ada, minggu depan ada kelas lg, xm lg, presentation lg... stress lg, berat aku naik tak disangka2! walopun kawan2 aku kata aku mmg tak nmpk gemuk, cuma "sehat" skit, tp aku mmg tak selesa, aku mmg tak suka... aku stress jugak tak dpt pi pesta buku... mmg heaven laa dpt pi pesta buku... apa lg yg menambah stress aku? kije kat ofis? kalu tanak stress, takyah laa pi kije... kalu bleh laa... tak pi kije sapa nak bg aku makan?

ohs... teringt plak kat kisah kawan aku minggu lepas...

dia ckp... esok isnin, kna pi keja, bestnya la kalu takyah gi kije... gitu laa lebih kurang dia ckp
ada sorg nyampuk... kalu tanak kije, kawin la cepat2!

oh.. aku rasa ada makna lain tuh!

Ida (bkn nama sebenar)... dia melamar Ida tuh... ekekeekke.... jgn marah eh!

apa sebenarnya aku nak citer? aku pun lupa...

tp yg pasti.. aku stress!

adush!! sakit kepalaku!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, April 17, 2009

oh, dh tukar beg silang laa!

al salam alaykum

ptg td aku rasa sgt la buhsan... aku kuar dr ofis dlm kul 5.30 pm... aku jalan pelan2 jek... tak kejar tren kul 5.45... tak kejar tren kul 6.05... aku jalan2 kat kl sentral... tgk2 kasut... tgk2 beg... tgk2 org... tgk2 iklan... dekat kul 6 lebih2, pas tren 6.05 berlalu, aku pun turun ke platform... aku tak rasa nak balik umah, aku tak rasa nak dok kat ofis... kosong jek rasa...

arinih dh ada pemenang utk hot fm dulu kini... iyyer... lagu tuh ialah Cinta Yang Terakhir dr kumpulan Duta, OST Dunia Baru... selain lagu tuh, aku teka lg satu lagu, Jinbara, Farhana Puteri Bumi Kenyalang... tp yg Duta tuh betul... puas aku tekan nombor hotfm, tak dpt tembus langsung... ari Selasa arituh hot fm jawab call aku, tp aku tak dgr apa dia ckp... sudahnya aku letak... takkan laa aku nak jerit2 dlm komuter... iyyer dop? takde rezeki nak rasa RM 24,200 tuh...

aku sunyi laa... takde novel... tp aku takleh nak beli lg... kalu aku beli, kompem byk menda yg aku tak buat utk menamatkan pengajian aku dgn jayanya... list aku dh bertambah... pesta buku dh nak mula esok... ari apa laa yg aku dpt pi eh? jadi tak plan aku nak nyibuk time Edd, Pah, Syidah, Sumih nak turun gather2 kat pesta buku? weh... pah, edd... korg jadi tak turun 26hb ni?

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, April 16, 2009

serius la nih...

nmpk dia dgn lencana: hendak turunkan berat badan? tanya saya bagaimana...

dia suh tanya, kita tanya la dia...

dia tanya kita balik: akak serius utk menurunkan berat badan?

iyyer.... nak kurus la nih...

ok, nnt sy kontek akak... bg no akak... nnt sy kontek akak, kita jumpa kat kl sentral...

adik ooo adik... bilanya nak kontek saya? sapa yg tak serius ni?

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, April 15, 2009

sila jawab teka teki ini...

al salam alaykum

malam nih kita makan thosai ek!

tanak... nak makan nasi...

takper laa akak makan nasi... sy nak makan thosai...

kita p Ali corner laaa....

wokeh....

kat Ali Corner Seksyen 20, Shah Alam

minum apa dik?

teh o ais limau
sirap limau
milo suam

makan?

thosai satu...
mee goreng mamak satu...
mee rojak satu...
ermm.... nasi goreng satu...

muka mamak tuh terkejut!

thosai td?
nak jugak laaa

teka tekinya ialah: sapa yg makan thosai tuh? yg minum teh o ais limau ke? yg minum sirap limau ke? yg minum milo suam ke?

sapa dpt jawab kita belanja dia ais kosong.... hihihihihi...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 14, 2009

people come people go - KRU

al salam alaykum

hujung minggu lepas, kami dikejutkan dgn berita, bos kami dh tender her resignation...

hujung ptg td, kami dikejutkan lg... leader kami pun, meletakkan jawatan...

kenapa nak berhenti?

jawapan yg klise... ada peluang baru, pendedahan baru, tawaran yg lumayan... keputusan telah diambil, tak mungkin berpaling kembali!

rasa down sekejap... yg manager tuh aku tak la terasa sgt, sbb aku kurang berkomunikasi dgn beliau, sbb beliau pantau aku melalui leader aku... yg leader aku nih, terasa la skit... sedangkan mereka yg tak se-team dgn kami pun rasa down, inikan plak kami yg se-team...

heh... tiba2 terpikir... sapa la nak bg good appraisal kat aku nih? sbbnya aku dgn team nih sejak first day aku kat sini, smpi la awal bulan 6 nnt... leader aku tuh last awal bulan 6... nak tunggu appraisal lmbt lg, bulan 12... huhuhhuu...

tp, inilah lumrah kehidupan... yg pergi, doakan semoga dipermudahkan urusan... yg tinggal pun begitu juga...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, April 13, 2009

tak bertempat!

al salam alaykum

housemate bercerita... ttg AF... Isma dpt kejutan, sepatutnya pada konsert semalam, dia berduet dgn Zahid... tp biasa laaa... AF katanya penuh dgn kejutan tak tersangka... dptlah Isma berduet dgn suaminya, Zul 2 By 2, nyanyi lagu Kau Mawarku... komen dr pengkritik, mereka over romantik, walopun suami isteri, jgn tunjukkan sgt... oh, aku tidak menonton AF! sila percaya...

sebelum tuh, kami menonton ABP di TV3... sejurus Nabil dinobatkan sbg Bintang Popular (walhal aku tak berapa kenal pun Nabil tuh), ramai laa org yg bersalam dgnnya dan berpeluk dgnnya... tp yg tak bagusnya, kalu Nabil depan aku mmg aku rasa nak sepak... dia juga dengan tiba-tibanya memeluk kekasihnya, yg aku baru tau jugak hari ni, si Irma tuh...

oh, yang sah hubungannya dikatakan over romantik... yg takde ikatan apa2 tuh, agak2nya over tak?

tiba-tiba, aku rasa bodoh menonton ABP... walopun terhibur dgn persembahan Jamal Abdillah, Kristal & L. Ramlee, Jefrydin dan Dato' A. Rahman Hassan, dan Faizal Tahir...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, April 12, 2009

hoorraayyy??!! lg 2 minggu laa...

al salam alaykum

dlm kelas... sedang hujan lebat... perasaan tensi yg sgt banyak...

kami dh set dlm fikiran kami... kelas kami akan berakhir minggu depan...
tp... panas yg kusangka ke petang, rupanya hujan di tengahari...
kelas akan diextendkan lg seminggu... uuwaaaaa!! sungguh tidak bersemangat!

baru jek nak hooraayyyy! kelas dh habis... bleh concentrate on thesis plak... rupanya belum...

ada lg 2 final exam... minggu depan 1, minggu lg depan 1...

bila nak hip hip hoorraaayy ni?

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, April 10, 2009

semangat dtg kembali...

al salam alaykum

malam td, aku dpt tidur yg cukup... dpt tidur yg lena, dpt tidur yg berkualiti...
aku tak baca blog, aku tak buat kerja sekolah...
aku masak nasi lemak sambal sotong... sedapnya makan!

aku menonton apa sahaja yg housemates aku tonton...
berita - menteri kabinet baru... menteri kabinet lama pun aku tak sempat lg nak kenal, dh ada yg baru...
diari AF - aku dh tau laa sapa budak2 AF
tgk keliwon - comel jek toyol tuh...
tgk America's Next Top Model - model yg tersingkir tuh lawak laaa!

pastu aku gosok baju... akhirnya aku pernah la jugak gosok baju pd mlm sblm esok nak pi kije... kalu tak, mana ada aku nak pakai baju yg kena gosok!

bgn pg, bleh suh roommate masuk bilik air dulu, tak la kelam kabut mcm selalu...
smpi kat kl sentral, singgah warung kita, makan roti canai... dh lama oooo aku teringin nak makan roti canai utk sarapan! alhamdulillah dpt~!

minggu nih dan minggu lepas, aku rasa kehidupan aku tak teratur langsung... balik kije, pas makan aku tido dlm sejam dua... pastu bgn buat kije sekolah... tido balik dlm kul 3 - 4 pg... tp smlm lain! aku tak sentuh apa2 langsung! blog2 pun aku tak baca...

arinih, dpt forwarded email... menambah kan semangat aku! ok, malam nih aku akan start buat kije sekolah semula! thesis aku apa citer? esok test plak + presentation! tak sabarnya, lg 2 minggu kelas dh nak abis...

aku memanjangkan intipati email itu, renung2kan! duniawi dan ukhrawi mesti seiring...

Work hard, have FUN and the rest will take care of itself.

97 year old doctor's advice

At the age of 97 years and 4 months, Shigeaki Hinohara is one of the world's longest-serving physicians and educators. Hinohara's magic touch is legendary: Since 1941 he has been healing patients at St. Luke's International Hospital in Tokyo and teaching at St. Luke's College of Nursing. After World War II, he envisioned a world-class hospital and college springing from the ruins of Tokyo; thanks to his pioneering spirit and business savvy, the doctor turned these institutions into the nation's top medical facility and nursing school. Today he serves as chairman of the board of trustees at both organizations. Always willing to try new things, he has published around 150 books since his 75th birthday, including one "Living Long, Living Good" that has sold more than 1.2 million copies. As the founder of the New Elderly Movement, Hinohara encourages others to live a long and happy life, a quest in which no role model is better than the doctor himself.

Energy comes from feeling good, not from eating well or sleeping a lot. We all remember how as children, when we were having fun, we often forgot to eat or sleep. I believe that we can keep that attitude as adults, too. It's best not to tire the body with too many rules such as lunchtime and bedtime.

All people who live long regardless of nationality, race or gender share one thing in common: None are overweight... For breakfast I drink coffee, a glass of milk and some orange juice with a tablespoon of olive oil in it. Olive oil is great for the arteries and keeps my skin healthy. Lunch is milk and a few cookies, or nothing when I am too busy to eat. I never get hungry because I focus on my work.. Dinner is veggies, a bit of fish and rice, and, twice a week, 100 grams of lean meat..

Always plan ahead. My schedule book is already full until 2014, with lectures and my usual hospital work. In 2016 I'll have some fun, though: I plan to attend the Tokyo Olympics!

There is no need to ever retire, but if one must, it should be a lot later than 65. The current retirement age was set at 65 half a century ago, when the average life-expectancy in Japan was 68 years and only 125 Japanese were over 100 years old. Today, Japanese women live to be around 86 and men 80, and we have 36,000 centenarians in our country. In 20 years we will have about 50,000 people over the age of 100...

Share what you know. I give 150 lectures a year, some for 100 elementary-school children, others for 4,500 business people. I usually speak for 60 to 90 minutes, standing, to stay strong.

When a doctor recommends you take a test or have some surgery, ask whether the doctor would suggest that his or her spouse or children go through such a procedure. Contrary to popular belief, doctors can't cure everyone. So why cause unnecessary pain with surgery I think music and animal therapy can help more than most doctors imagine.

To stay healthy, always take the stairs and carry your own stuff. I take two stairs at a time, to get my muscles moving.

My inspiration is Robert Browning's poem "Abt Vogler." My father used to read it to me. It encourages us to make big art, not small scribbles. It says to try to draw a circle so huge that there is no way we can finish it while we are alive. All we see is an arch; the rest is beyond our vision but it is there in the distance.

Pain is mysterious, and having fun is the best way to forget it. If a child has a toothache, and you start playing a game together, he or she immediately forgets the pain. Hospitals must cater to the basic need of patients: We all want to have fun. At St. Luke's we have music and animal therapies, and art classes.

Don't be crazy about amassing material things. Remember: You don't know when your number is up, and you can't take it with you to the next place.

Hospitals must be designed and prepared for major disasters, and they must accept every patient who appears at their doors. We designed St.... Luke's so we can operate anywhere: in the basement, in the corridors, in the chapel. Most people thought I was crazy to prepare for a catastrophe, but on March 20, 1995, I was unfortunately proven right when members of the Aum Shinrikyu religious cult launched a terrorist attack in the Tokyo subway. We accepted 740 victims and in two hours figured out that it was sarin gas that had hit them. Sadly we lost one person, but we saved 739 lives.

Science alone can't cure or help people. Science lumps us all together, but illness is individual. Each person is unique, and diseases are connected to their hearts. To know the illness and help people, we need liberal and visual arts, not just medical ones.

Life is filled with incidents. On March 31, 1970, when I was 59 years old, I boarded the Yodogo, a flight from Tokyo to Fukuoka. It was a beautiful sunny morning, and as Mount Fuji came into sight, the plane was hijacked by the Japanese Communist League-Red Army Faction. I spent the next four days handcuffed to my seat in 40-degree heat. As a doctor, I looked at it all as an experiment and was amazed at how the body slowed down in a crisis.

Find a role model and aim to achieve even more than they could ever do. My father went to the United States in 1900 to study at DukeUniversity in North Carolina. He was a pioneer and one of my heroes. Later I found a few more life guides, and when I am stuck, I ask myself how they would deal with the problem.

It's wonderful to live long. Until one is 60 years old, it is easy to work for one's family and to achieve one's goals. But in our later years, we should strive to contribute to society. Since the age of 65, I have worked as a volunteer. I still put in 18 hours seven days a week and love every minute of it.

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, April 08, 2009

aku yg tergamam!

al salam alaykum

hotfm sandwich RM 14,900 dh ada pemenang... perempuan, dh lupa nama dia... penyanyi lagu ketiga yg diteka mcm jangkaan aku, jaclyn victor... tp tajuk dia aku tak berapa pasti, akhirnya btul jugak... dambaran cinta, melastik bintang, yang pernah...

rezeki dia...

aku yg tergamam depan pc!

kalau laa aku yg dpt apa laa aku nak buat eh? byk tuh... bleh bayar hutang kad kredit... pastu pi shopping... mekap keter aku, cian pakwe itam legam aku tuh, dh bertahun aku janji nak mekap dia, smpi skrg pun blum... cermin keter pun tak pernah bertinted, dh pernah pecah plak tuh cermin depan... hhihihihi... apa lg eh? tp sebenarnya nmpk je byk duit tuh, bila sekali dpt, kalu kedekut mmg tak jalan la duit tuh, tp sekali keluar 10 inggit, abis terus!

ptg nnt, hotfm sandwich, ada pemenang ke utk RM 23k lebih tuh? baucer membeli belah tuh...

oh ya! ini bukan promosi utk hotfm yek!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 07, 2009

hilang nikmat

al salam alaykum

alhamdulillah, abis jugak nasi yg aku bawak...

gigi aku sakit, gusi aku bengkak...

gigi bongsu yg tumbuh perlahan2 di sebalik geraham, pd gusi yg keras, di sebelah kanan bahagian atas...
setahun dulu, aku dh rasa sakitnya, kemudian tumbesarannya berhenti...
skrg, tumbesarannya bersambung kembali...

aku dh biasa mengisar makanan dgn geraham sebelah kanan...
sbb geraham belah kiri dh kurang satu, sejak belasan tahun dulu...

hilang satu nikmat, menikmati makanan dgn kelazatan...
hilang satu nikmat, utk mengunyah makanan sbyk 40x, yg sekarang ini, kunyah skit2 telan terus...
hilang satu nikmat utk sementara, insyaAllah...
mana tau, dgn hikmah sakit gigi ini, selera makan pun berkurang, turun 2 - 5 kg (melampau btul target!)

patut laa... budak2 kecik yg tumbuh gigi, demam2...
patut laa... org2 dewasa yg mengalami pertumbuhan gigi bongsu rela pi bedah cabut gigi...
tp bukan aku!

biar laa... sakitnya cuma utk seketika...
biar laa... aku tak dpt menikmati makanan dgn lazatnya, utk sementara...
biar laa... buat seketika ini, mengharapkan sakitnya ini, menghapuskan dosa2 kecil yg lalu...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, April 06, 2009

korg ni mmg tanak ke?

al salam alaykum

ok laa.. sbb korg semua masih tak dpt2 lg teka hotfm dulu kini, mulai esok aku la plak nak call teka lagu tuh... esok nilai baucer tuh 23k!

isk isk isk... sayang btul!

selama ni aku saja jek tanak call, kang aku plak dpt, tp sbb korg tak dpt2 jugak... biar laa esok aku call... jgn tgk aku semacam plak dlm komuter ptg esok, kalu aku menjerit kegirangan tanda kemenangan!

ehehehehe... nak tau jawapan ke? tunggu laa aku menang dulu!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, April 05, 2009

lagi sorg?

al salam alaykum
dlm kelas... tak ingt la cerita pasal apa... oh pasal kawin laa... kawan aku baru pas kenduri kawin abg dia... kawan yg lg sorg mengusik, yg kawin tuh abg dia, bukan 'abg' dia (suami dia laa)... kawan aku jawab dgn tulusnya... kalu 'abg' aku nak kawin lg, aku bg je laa... dr dia kawin lari kat golok aku taktau, baik aku bg je, sain je la borg tuh, tp aku tak citer la kt org... yg kawan dok ngusik terkedu mendengarnya...

yg bujang nih mengusik... mmg ko layak dpt payung emas laa...

yg laki2 org yg mendengar, aku tak ingt sgt apa yg diorg kata... tp diorg ada laa comparedkan kenapa kami yg bujang nih tak kawin2 lg, sbb kami tak matang...

nak je aku ckp kat laki2 org tuh... try mintak izin isteri korg sain borg... bleh tak?

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, April 04, 2009

minggu depan yg sebok???

al salam alaykum

minggu depan minggu yg sibuk kot... eh, aku dlm kelas ni... kelas accounting... amik kesempatan sekejap, line tenet ok plak kat kampus ni...

utk kerja sekolah...

1. individual project (accounting) - kena submit hari rabu
2. quiz (accounting) - hari rabu malam
3. test (accounting) - hari sabtu nnt
4. group project (accounting) - hari sabtu jugak kot kena present, tak pun ahad
5. thesis - proposal kena tambah lg, theoritical framework...

pastu kena submit questionnaire utk semakan... next meeting ngn supervisor mungkin sabtu, mngkin ahad...

utk kerja di ofis...

makin byk, aku kena buat bulk packages, ada 3 packages... sakit mata2, sakit kepala2... minggu depan takleh pakai contact lens laa, kena pakai spek... dulu packages tuh kawan ofis aku punya, tp dia tukar dept, aku kena amik alih... leader aku ckp, takper, ini sbg cabaran utk awak... nak good appraisal tak? mesti laa nak... aku pun nak gak rasa gaji naik baaaaanyaaaaaaaakkkk, performance bonus yg baaaaaaaannyaaaaaak... ini cabaran utk aku... ari jumaat arituh tu pun, kalu bkn sbb ujan yg lebat, harus aku stay lg kat ofis smpi kul 7... alhamdulillah hujan, dpt aku pulang naik tren 6.30 pm...

oh, aku ada interview la kat kuantan isnin ni... ni peluang aku nak kembali semula ke kg halaman... tp aku dh gembira kat sini? isnin ni mmg kompem laa tak dpt nak pi interbiu tuh... even bulan nih mmg aku taleh nak gerak ke mana2 pun... huhuhuhu... takper laa... dugaan sampingan jek tuh... selagi aku gembira di sini, insyaAllah aku di sini...


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, April 03, 2009

aku dan dia

al salam alaykum

awak yg berbeg hitam, yg ber-earphone putih, kasut hitam berkilat... bila diingat2kan balik, mcm dh lama sy tak serempak ngn awak dlm tren... kdg2 sy pi kije awal, kdg2 balik pun awal... tp minggu ni mcm byk plak jumpa awak... oh ya, takde niat apa pun...

ok, ari isnin ada tak kita jumpa? hmmm... takde rasanya...

ari selasa... iyyer, kita ada jumpa... awak berdiri sebelah saya jek... mengadap saya... masa awak tiba2 berdiri kat sebelah saya tuh, muka sy terkejut sgt... sbb mmg lama tak jumpa... awak biasa laa, tgk sekilas tunduk ke bawah... sy nak tahan jek senyum saya, sbb mesti sy teringatkan kawan2 saya... sbb tak tahan nak tersengeh, bila ada org turun kat stesen seterusnya, sy masuk ke dalam skit... tinggal laa awak sorg2 kat situ... time balik, awak dlm gerabak lain kot, sy tak nmpk awak dlm tren... tp nmpk awak bila smpi di stesen awak...

ari rabu... waktu pagi saya pi awal, naik tren 6.49am... saya cuti setengah hari waktu pg, ada hal lain... ptg, sy terpaksa balik lewat, tp sy tetap pastikan sy dpt naik tren 6.30 pm... oh, kita segerabak, tp lain pintu... awk jgn risau, sy tak cari awak... tp ditakdirkan sy nmpk awak...

semalam, hari khamis, segerabak dan sepintu lg dgn awak... jugak awak berdiri di sebelah saya... seperti biasa, awak pandang sekilas, dan terus menunduk... sy plak takleh nak bergerak ke mana2 dh, tren pack jugak laa pg smlm...tp smlm sy tak rasa nak tersengeh... ptg smlm sy balik awal, naik tren 6.10 pm...

pg ni... sblm sy kuar rumah... housemate pun pesan, kalu jumpa lg, senyum je laa kat dia, jgn buat mahal sgt senyum tuh... jgn plak tersengeh sorg2... dr sengeh sorg2, baik laa senyum kat org... yer la yer laa, kalu ditakdirkan berjumpa laa... mintak maaf yer awak, sy citer pasal awak kat housemate... tp pg td, kita tak jumpa plak... oh, sy nmpk awak... still dlm gerabak yg sama, tp pintu yg lain... ptg nnt tatau lg... tp sy plan nak balik awal... kalu ditakdirkan, insyaAllah kita jumpa lg...

tamat kisah minggu ini, aku dan dia...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, April 02, 2009

nak berenti lg ke?

al salam alaykum

nak berenti lg ke?

tak laa...

abis tuh yg pi interbiu tuh?

saja nak tgk market diri cemana...

so, cemana interbiu?

kalu dpt yg second interbiu, kira ok laa...

ko rasa?

tak tau laa nak kata... sbb dia tak tgk qualification & experience pun... dia tgk communication & leadership skills...

uikss?? takkan la ko takde skills tuh? kalu takde, takkan laa ko dpt kije ngn kompeni skrg ni...

aku tak reti nak evaluate diri sendiri... bior laa org lain yg evaluate aku... interbiu tu pun borak2 jek... citer perihal zaman dulu2, masa belajar dulu2, apa yg suka buat masa lapang... kegemaran, pengalaman yg menarik, yg tak best, kemanisan & kepahitan hidup, family background etc... menda biasa laa nak tgk kita bercakap...

takkan tu je kot?

ada lg, dia tny kenapa aku cari kije lg? sdgkan ngn kompeni skrg br baper bulan.... aku kata, aku saja isi borg, org panggil interbiu, kalu takde halangan aku pi je laa... aku mmg ckp kat dia aku tak berharap apa2... bila dia panggil, ada kemungkinan aku nih kompetitif, dan kemungkinan lg 1, dia nak tau kenapa aku carik kije lain lg... tp sapa la yg tanak kije ngn subsidiari kompeni yg terkemuka kat malaysia nih... walopun tak byk, sikit tempias kebestan benefit tuh mesti ada, di samping cabaran alam kerjaya... tp aku takde laa meletakkan harapan pun pd kompeni nih... sbb aku masih gembira kerja kat kompeni skrg nih... bonus tetap sebulan pun tak dpt lg...

dia tak tny kenapa ko kije sekejap je kat ulu selangor tu?

tanya gak, aku ckp aku tak happy kat sana + aku tak suka ngn management... tp skrg aku ok jek...

mcm ada harapan jek?

aku tak letak harapan langsung... kalu ada, dpt second interbiu, takde halangan, insyaAllah kita pi... aku tak pikir jauh... aku pikir dekat jek... yg aku tau, aku dh happy kat sini... tp aku tak stop utk apply online via jobstreet... tgk iklan sana sini... aku nak tau aku kompetitif ke tak skrg nih, itu jek...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::