...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Saturday, January 31, 2009

jom terbang!!

al salam alaykum

bila nak dpt harga cenggini kan?

aku terus sms dayang smlm...

dayang, takde ura2 ke nak bertunang atau kawin bulan 6 @ 7 nih?
takde la plak... kenapa?
tiket mas tgh murah time tuh... RM 69 jek... bleh sy book tiket skrg... (teruk kan! kalu tiket tak murah, mesti tak rasa nak pi... tp aku mmg dh janji ngn dayang lamaaaaaaaaaaaaaaaaa dulu, bila dia kawin, aku akan pastikan aku akan pi sabah tuh insyaAllah)
kalu awak nak dtg, dtg laa... sy ada kat sini... dtg cuti2...
hmmm... kalu nak pi sana, tak best la awak takde kat kk... sy nak pi jalan2 tgk org utan kat sepilok, pi taman negara kinabalu, pi snorkeling... sumer aaa nak buat... baper ari ek? (demand la plak)
baper org nak dtg? nnt sy cekkan tiket... skrg nih sy kat beaufort, dekat je ngn kk tuh...
nnt la sy kompem semula, berangan jek lebih nih...
ok miss u! (aku tak reply dh, sbb walopun aku rindu kat dayang, aku tak pernah zahirkan pada dia)

pastu plak aku sms jang... teruja jugak nak pi melawat dayang dan negerinya...

jang, jom kita pi kk tgk dayang... tiket 69 jek one way, kena book esok ngn lusa jek
best jugak idea ko tuh... bila nak pi?
bln 6 @ 7... bulan 5 aku tak bleh, ada viva... bln 8 plak dh nak dekat posa...
aku bln 6 xm laa... bln 7 plak, dh dekat aku nak kawin tuh...
alaaa... lupa plak ko nak kawin... so cemana, tite gle sch ko? tp jang, sweet la ko dh nak kawin... heeheh
tu la pasal, sch aku tite! aku pun tak sangka jodoh aku dh nak smpi... nnt esok aku bg jawapan eh...


jang tak bg lg jawapan nih... housemates aku cam tanak pi... pi sorg cam tak best nak beraktiviti...

sapa nak pi? jom!!! hari nih ngn esok je bleh book tiket...

oh ya! tiada penajaan yek!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, January 30, 2009

tika malam...


Kenangan - Saujana

Tika malam
Datang menjelma
Ku teringat
Kisah lama

Rasulullah
Menyebarkan
Agama Islam
Tapi ditentang

Pengorbananmu disanjung
Tabah hadapi derita
Kerna ingin menegakkan
Agama Islam tercinta

Kala ini
Umat Islam
Kealpaan kebuntuan
Mereka tidak mengendahkan
Suruhan Allah

Pedihnya azabnya
Balasan dineraka
Indahnya istimewa
Ganjaran di syurga

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, January 29, 2009

Wednesday, January 28, 2009

sesat lagi..

al salam alaykum

selepas peristiwa aku nyaris nak terbabas + mujur keter aku tak spinning gasing... aku tobat tanak bawak laju dh.. aku bertolak dr rumah kul 11.24 pm sampai kat pangsapuri batu 3 tuh kul 2.40 am... laju jugak ke?

tu pun aku sesat sbb salah kuar simpang kat kesas highway tuh... patut amik simpang ke johor @ klia, tp aku terlepas pandang, ingt depan lg... tiba2 nmpk proton... seingt aku dlu tak jumpa pun proton... terus masuk ke shah alam, jumpa bulatan seri kayangan... aku dok pusing2 bulatan kat situ 2 3 kali, baru dpt ilham nak masuk jalan mana...

alhamdulillah, sampai jugak kat umah... dlm perjalanan, aku jumpa 2 kemalangan, satu kat LPT satu lg kat MRR2... pastu kat LPT van jenazah potong aku... berdebar sekejap!

cerita dua hari kat rumah... letih jugak yek nak melayan org mengidam nih! mujur takde mengidam menda2 pelik lg... harap2 smpi akhirnya la tak mengidam menda pelik2...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, January 27, 2009

sokmo2 tag!

al salam alaykum

Kak Yanti tagged aku...

"The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people."

I'm




I really want to go to





My favorite place




My favorite colour


My favorite food




My favorite drink





My school/college








My favorite story













I was born in



My hobby








I live in





I wish








ok... siap! seterusnya ialah:
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, January 26, 2009

alhamdulillah

al salam alaykum


alhamdulillah... aku smpi kat Kuantan dgn selamatnya...
mula2 cam malas nak balik, tp disebabkan famili aku tak jadi dtg KL 1hb februari nnt, aku balik jugak...

aku cam takut nak drive sorg, tp nak beli tiket bas mmg tak masuk akal dh laa... mmg dh habis pun! aku dh cek kat kaunter shah alam ngn pudu, tiket sold out! balik ngn keter je laa... takut nak drive sorg sbb housemate aku eksiden kat slim river, alhamdulillah dia takde apa2... keter je laa kena masuk workshop...

aku kontek cik Fatimah kat UIA, kebetulan dia takde niat nak balik, tp tiba2 rasa nak balik... berteman laa aku smlm... aku tak pernah masuk UIA, pas abis kelas ptg semalam terus pi UIA amik Fatimah... alang2 dh bleh masuk tuh, aku amik gmbo je laa... sekeping tu je laa... hihihhi... kenagan masuk UIA...

ada teman, takde la kaki aku ni gatal tekan minyak... borak2, ilang la skit ngantuk... tp bila dh smpi kat exit tol gambang kat selekoh tuh, time tuh hujan, jalan licin, aku lupa nak perlahankan kelajuan... berlaku laa sesuatu dgn tak semena2... tiba2 cam aku hilang kawalan pada stereng kereta tuh... tergelong2 la keter tu jugak... alhamdulillah kat belakang ngn depan takde keter... dan syukur sgt sbb aku tak terbabas... aku boleh kawal stereng pas tuh... aku sgt pucat... dan cian kat Fatimah, first time jalan jauh ngn aku, dh kena pengalaman cam tuh... aku pun first time gak... mujur Fatimah bukan org yg cepat panik, tak dpt bayangkan kalu sorg2...

aku just citer kat adik2 aku... diorg plak citer kat mak ayah aku... adoi laaa!!!

esok nih tak tau laa... balik kl ngn adik aku ke or nak drive keter sendiri... takde keter kat sana aku patah kaki la jugak...

plan arinih nak pi berkelah, tp tangguh esok laa plak... adik aku mengidam nak makan nasi dagang... makan nasi dagang la kami arini... pastu pi berkelah kat kebun ayah aku... tolong tebas lalang... aku tlg sapu2 jek... lama btul tak pi kebun!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, January 24, 2009

sunyi laaa

al salam alaykum

sunyinya!!

rumah kami berkurang 2 org...
balik kampung...
kereta kat parking pun kurang...
harmoni kan Malaysia?
semua hari raya kita raikan
semua hari raya kita bercuti
semua hari raya kita balik kampung...

aku dan husna ada kelas...
proposal tangguh hantar ahad minggu depan...
takde mood dh nak buat...

jenguk2 blog pun sunyi...
tak ramai org yg update...

semu org mood bercuti!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, January 23, 2009

kubulatkan hati...

al salam alaykum

kubulatkan hati
melangkah ke sekolah
menimba pelbagai ilmu
kubaca kutulis pelbagai buku
begitu berat tanggungjawabku

seminggu nih ini je laa yg aku ingt... esok nak kena submit proposal... penin nak menaip, nak mengarang, nak cari maklumat... pg td pun tido kul 2.30 am... (dh hobi suka buat kije last minute) kunci jam kul 5.30 am, tp bangun kul 6.30am... tinggal mlm nih je lg nak mengarang & cari maklumat... esok antar... harap2 proposal aku diterima, dan bleh terus melangkah ke proses seterusnya sampai la siap tesis report dan viva bulan 4 nanti...

oleh sbb aku dh membulatkan hati utk belajar semula... inilah yg terpaksa aku lalui... hari sabtu dan ahad penuh dgn kelas... pastu plak hari isnin nak pi kerja lg... terkenang2 2 semester terawal, aku berulang alik dr kuantan dgn bas... naik bas kul 12 pagi awal sabtu ke kl... balik kuantan plak dgn bas pukul 12 am awal pagi isnin... smpi kuantan dlm kul 3 - 4 am, 7.30 dh kena pi kerja... kena bgtau management lg aku sambung belajar, sbb nak mintak pengecualian kerja pd hari sabtu... tp alhamdulillah, masa tu aku tak terasa letih, mungkin sbb melihat wajah ibu dan ayah...

alhamdulillah, urusan dipermudahkan, sem lepas aku berulang alik dgn komuter dr Rasa ke Shah Alam... sem ni plak aku dpt kije kat KL, menetap kat Batu 3, Shah Alam... dekat je nak pi kelas... skrg aku rasa mcm letih skit... mungkin sbb berjauhan dgn ibu dan ayah... bila ada je cuti, rasa nak balik tapi tak dpt balik...

kay... go go chaiyyok!! tinggal 1 sem nih je lg... habiskannya dgn cemerlang... iltizam menuju jaya! lepas nih nak balik kuantan tiap2 minggu pun takde sapa yg nak marah... kalu cukup duit ler...

ntah apa2 kan? baru tulis proposal baper muka surat, dh melalut byk2... blum lg nak siapkan 1 tesis... baper byk agaknya yg aku nak melalut? ini baru tesis utk masters, utk pengurusan kejuruteraan... bkn pure engineering punya tesis...

sapa tau sajak kat atas tuh? ada lg rangkap seterusnya tp aku dh lupa... yg pasti bukan aku la yg tulis... ehehehehe...

cepat teka!!!

ok laa... aku bgtau jawapan... sajak tuh ada dalam buku teks Bahasa Malaysia darjah 4... masa tuh aku thn 1991... buku teks time aku laa dan yg sewaktu dgnnya... kalu korg bukak thn 2001, aku tak berani jamin sajak tuh ada ke tak lg... nnt aku balik umah cek buku teks adik aku, dia darjah 4 thn nih...

wassalam

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, January 22, 2009

apa topik arinih?

al salam alaykum

pesal plak aku jadik topik akak2 ni arinih...

#1 - budak nih kalu berjalan... menonong jek.. tak pandang kiri kanan langsung... aku tego dia td kat tiket dia wat tatau jek... (aku tak pasan pun, serius)

#2 - budak kecik nih jalan laju giler... sedar2 dia dh kat dlm ofis dh... padahal naik tren sama jek... dlm tren sebok dok baca buku, tunggu tren pun baca buku (dia tatau aku dok usha org, tp ngn cara aku sendiri laa... kalu tak, takkan la ari2 aku nmpk budak anti ISA tuh walopun tak sama gerabak dh)

#3 - ko nih kan kay... jalan tuh bior la slow2 skit... pandang kiri kanan... tgk skit org2 dan pemandangan... sampai nak beli tiket bas pun tatau kat kl sentral nih pun bleh beli, takyah gi pudu pun (aku ingtkan plusliner kat situ utk perjalanan ke lcct @ klia jek)

#4 - ni lg 1 aku nak komen... cuba2 la bawak makan kat luar... ni asyik bawak bekal jek... dok mengadap je pc tuh... dh la cinonet jek bawak... kenyang ke tidak ntah... cuba pi makan kat sooka tuh... ramai engineer makan kat sana... mana la tau kot2 kang ada yg berkenan... huhuhuh... takdenya la diorg nak berkenan ngn saya... saya dh la kuar ngn akak2 yg dh kawin... kompem diorg ingt sy pun dh kawin... (aku bawak bekal sbb nak kawal pemakanan aku dan jugak poket aku... kalu aku mkn kat luar, aku fokus kat makanan jek, sbb tu cepat abis dan kemungkinan besar aku menyudu kat pinggan org lain)

#5 - ko dulu takde kawan2 laki ke? ke ko sombong sgt! sombong tu takde la kak, tp kurang la kawan ngn laki... diorg pun ingt sy nih garang... tp mmg garang pun... agaknya laaa... tak kisah la tuh sbb niat mmg nak blaja... yg baik ngn ko? kalu sy angkat 2 tgn sy nih pun, rasanya tak smpi 10 jari kot... stok2 lelaki baik ramai dh kawin laa kak... sy kawan ngn suami2 org jek skrg nih... (jujur btul jawapan)

#6 - ko takde berkenan ke kawan2 dlm kelas ko? nak berkenan apanya kak, semuanya stok laki org... umur 30++... anak pun berderet...

penin la aku ngn akak2 ni ari nih...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, January 21, 2009

ada dia...

Ribut datang memperkosa
Sesak nyawa dalam jiwa
Bila roti kering
Jalan pulang
Yang kau fikirkan
Habis dilarikan
Habis dilarikan mergastua

Dalam kecewa
Dihimpit rasa
Lapar dan dahaga
Sajian susu ikan merah
Suara pengalaman
Mendamaikan
Tanji gelora yang sempat singgah
Kau hilang pertimbangan untuk pastikan
Apakah kau sedar atau dilamun khayalan

Dalam hutan
Ada taman
Dan dalam taman
Ada puterinya
Dalam baju
Ada cinta
Dan dalam cinta
Ada segala-galanya
Dalam awan
Ada hujan
Dan dalam hujan
Ada lautan
Dalam aku
Ada dia
Dan dalam dia
Ada kita ada semua

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, January 20, 2009

org lain pun membaca jugak...

al salam alaykum

hari sabtu nih aku kena antar proposal tesis tu laa... tak abis2 lg... alhamdulillah, sesudah solat subuh (sbb smlmnya aku dh masuk tido kul 10 mlm, konon nak bgn kul 12, pastu kul 3, pastu kul 5... sudahnya subuh baru bgn) aku dpt idea, terus bukak laptop taip tajuk dan objektif... pasni kena buat intro, literature review, research methodolgy la plak... sebenarnya aku dh plan lg 1 tajuk, tp aku terpaksa ketepikan sbb susah nak dptkan reference utk literature review...

sepatutnya aku dh print jurnal utk reference, tp aku tak carik lg... jurnal tuh bleh la aku baca sambil berdiri dlm tren tu kan... takpun buku2 rujukan... tp apakan daya, takde hati pun lg nak jadik mek membaca bahan bacaan ilmiah... smlm aku dh dapat novel terbaru jemari seni... itulah peneman aku pg dan ptg di dalam tren...

skrg nih aku giler nak naik tren dr stesen aku kul 7.49 am... balik kang kul 6.25 pm... heeheheh... knp eh? arinih byk sgt la kije... tp bila kul 6 menjelma, aku pun dh gundah gulana nak balik jugak walopun kije byk lg, walopun dh berjanji ngn diri sendiri nak balik kul 6.30pm... sbbnya? jwb akak ofis aku, ada mangkin la tuh dlm tren... ekekeekeke... takde la mangkin sgt... bukan vanadium pun...

ok... budak2 rumah aku sebok citer nak balik kg... membara je hati aku dgr... membara laa... ada kelas sabtu ahad, takleh nak balik... balik 2 ari cam tak puas... ni plak dh ujung bln, poket pun dh kering... harap2 aku dpt antar proposal sabtu nih, so ptg ahad bleh balik kuantan walopun poket kering...

wassalam

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, January 19, 2009

putihnya!!!

al salam alaykum

sdg menonton juara lagu...

suka la tgk lelaki yg bergigi putih... tgk Ally, Faizal Tahir...

alaa... skrg nih dh bleh buat la gigi putih...

bkn apa... gigi *** kuning...

start tak suka la tuh??

a ah... mmg pun... bkn sbb gigi dia, sbb dh sedar dia laki org... dh nk masuk 5 thn jadi laki org...

....ini kisah rekaan semata2... tp yg pasal gigi putih tuh, mmg Ally & Faizal Tahir putih giginya...


***benci tgk Faizal Tahir arinih... kuku je laa... hitam giler... sampai syurga sgt la tuh...

**suka Lagu Untukmu... menang!!!


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, January 18, 2009

my precious you

al salam alaykum

my precious you, citer korea kat kbsworld... menarik citer dia... tp tanak citer pasal my precious you pun...

pemandangan dari tingkat 7, tempat tinggal aku... hujan rintik2, pastu tambah lebat...
cuba korang teka, tol mana tuh?? sapa dpt jawab, aku belanja makan nasi ayam... eheheeh

ptg td ada kelas... ada kuiz la plak... mujur bleh jawab jugak... proposal plak bleh dihantar sebelum raya cina... ada berani ke nak balik kuantan?

mlm nih mcm takde citer, minggu lepas ada layan supernatural kat astro 809, marathon... minggu nih takde... sbb smlm Dean dh mati... masuk neraka... ceh, bleh minat citer gitu?? tp takper laa... tunggu season 4 la plak...


heroes plak dh lama tak tgk... selalu tak ingt... kyle xy tak minat, hero jambu sgt! pernah tgk citer true calling tak kat tv3 dlu? kenapa takde season seterusnya ek? tunggu smallville la plak, tak kuar2 lg...

aku pun tak tau apa yg aku merapu... nak buat proposal tak terbuat2... layan sgt hati tuh... bingung betul!!!

tp yg penting PAS menang kat Kuala Terengganu!! Allahu Akbar!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, January 16, 2009

kepadaNya kita mengadu!

Pengaduan kepada Tuhan
Tuhan
Kau telah memberitahu kami
Tentang peristiwa akhir zaman
Peristiwa di zaman kami ini
Melalui lidah NabiMu

Di zaman ini ikhtilaf banyak terjadi
Firqah sesat tujuh puluh dua banyaknya
AlQuran dijadikan barangan dagangan
Isinya sudah tidak dihiraukan

Tuhan kekasihMu memberitahu
Dunia dijadikan barang yang diburu
Muslimin diseksa dan dihina
Oleh tangan-tangan kafir durjana
Tuhan
NabiMu terus bermadah
Ilmu Akhirat ditinggalkan orang
Ilmu dunia dijadikan rebutan
Perempuan-perempuan dijadikan hiasan
Rumah-rumah syaitan penuh riang
Rumah-rumah Tuhan kosong dan lengang
Tuhan yang paling menakutkanNabiMu pernah bersabda
Di akhir zaman yang paling jahat
‘Ulama yang memandang dunia
Tabi’atnya busuk bak bau bangkai
Siapa tercium kan mati jiwanya

Tuhan
NabiMu menyambung lagi
Terhadap peristiwa akhir zaman
Perempuan hilang malunya
Anak tidak hormati ibu bapa
Bahkan keduanya dijadikan kuli
Atau sudah tidak dipeduli

Tuhan penutup kata kami ceritakan
Dari lidah Nabi kekasihMu
Rezeki yang halal susah dicari
Ibarat mencari berlian berharga
Tuhan kekasihMu menjanjikan
Kedatangan mujaddid baru
Muslimin nasibnya akan terbela
Rumah-rumah Tuhan penuh riang
Rumah-rumah syaitan akan musnah
Perempuan-perempuan akan dilindungi
Anak-anak soleh dan solehah
Kebenaran kan pasti terbukti


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, January 15, 2009

dh lama tak tgk peta...

al salam alaykum

ptg td ada budak ofis tampal peta dunia... kitorg pi tgk la apa relevan peta dunia ngn dept kami...

lama tak tgk peta dunia... mujur tau lg kat mana benua, kat mana negara itu ini...

baru perasan...
negara Palestin tiada dlm peta dunia...
yg ada hanya israel

pilu rasanya!

kirimkan doa kita kepada Palestin...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, January 14, 2009

14 Jan 2009

Al salaam alaykum

Semalam aku menerima surat pengesahan jawatan, genap 3 bulan. alhamdulillah, tetapi tiada kenaikan gaji seperti yg dijanjikan semasa temuduga dahulu. aku pujuk hati aku, bersyukurlah kerana kau bekerja di syarikat yg InsyaAllah, tidak terjejas dengan kemelesetan ekonomi global sekarang ini.

Aku juga mendapat teguran daripada Pengurus Bahagian aku, bukan tentang prestasi kerja (dia kata dia berpuas hati dengan prestasi aku), tetapi berkenaan penggunaan internet di dalam waktu pejabat. Dia menerima laporan daripada bahagian IT, bahawa aku sering menggunakan Internet pada waktu pejabat. Aku tahu, aku menggunakan internet semaksimum mungkin semasa aku tidak dibebani dengan kerja. Tetapi sekarang aku sudah boleh kawal, Cuma kadang-kadang yang memerlukan aku merujuk kepada internet, aku bukalah juga.

Sebenarnya aku tahu aku sudah dihukum sejak sebulan lalu. Sebagai contoh, jika dahulu aku boleh menghantar komen diblog kawan-kawan aku, tetapi sekarang tidak lagi. Semuanya sudah disekat. Pernah juga ada satu hari, talian internet aku disekat, tetapi rakan-rakan sepejabat yang lain tidak. Tidak mengapalah, aku pun tidak mati jika tidak menggunakan internet.

Lupakan hal pejabat sebentar.

Hari sabtu ini aku mesti menyerahkan proposal untuk tesis aku. Sungguh aku tidak berbuat satu apa pun untuk itu. Semangat aku hilang, hilang entah ke mana. Aku sudah terfikir satu topik, tetapi buntu tiba-tiba.

Hari ini hari lahir sahabat aku, Faizal Sapari, Selamat Hari Lahir. Dia akan melangsungkan majlis pertunangan pada 28 Februari 2009 nanti. Selamat bertunang diucapkan, semoga dipercepatkan pula majlis akad nikahnya nanti ya Jang!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, January 13, 2009

tak kenal ke? insaf!!

al salam alaykum

sedang ralit menonton tv...

1: lupa nk bitau, affa nico dok kat pangsapuri kita

2: affa nico yg mana 1 ek? Yg rendah ke yg tinggi ek?

3: bkn laa… yg tinggi tuh… yg rendah tuh dino…

2: ooo… takper laa… tak suka dia… dino tu kan pernah berlakon citer cinta monyet ngn Linda rafar tu kan?

4: affa nico mana ni? Aku tak tau pun…

2: kumpulan nico tuh… meh aku nyanyi… aku nico nak cerita, cerita budak dari kota… siang malam asyik memekak, sampai mata dh naik bengkak…

1: alaa… yg lagu ni… inilah nasibku… Alamak alamak, ini menyusahkan mak bapak…

4: kenapa aku tak kenal pun?


Uish… belum lg kang kuar citer KU2, Nicky dan Rozy…

Ok… aku kena insaf sekejap, sbb kawan aku tak kenal kumpulan Nico… lagho betul aku nih… dr dulu smpi le skrg…

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, January 12, 2009

Jendela hati

Aku ingin hidup secerah mentari
yang menyinar di taman hatiku

Aku ingin seriang kicauan burung
yang terdengar di jendela kehidupan

Aku ingin segala-galanya damai,
penuh mesra membuah ceria

Aku ingin menghapus duka dan lara,
melerai rindu di dalam dada

Sedamai pantai yang memutih
Sebersih titisan embunan pagi

Dan ukhuwah kini pasti berputih
menghiasi taman kasih yang harmoni

Seharum kasturi,
seindah pelangi
segalanya bermula di hati

(utk fida... sbb dia tanak gmbo ayam yg nyam nyam nyam... kita letak gmbo org2 yg muda 10 thn dulu)

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::