...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Thursday, July 31, 2008

alhamdulillah...

al salam alaykum...

aku smpi ke rasa ni semula kul 8.30 pg td

alhamdulillah... ayah ok, cuma bengkak2 kat muka n lengan... gigi atas depan sumer dh takde... sengal2 badan... kuat sgt agaknya jatuh tersembam...

motor ayah aku hancur... aku pun x bg ayah aku bawak motor dh... pakai je keter aku yg aku tinggal tuh

aku balik nak tgk sendiri keadaan ayah aku... aku bimbang... bimbang ayah kena stroke lg...

ingat lg 30.08.03, tiba2 mak aku tepn ckp ayah aku eksiden masa bawak lori kat kerteh... aku called ayah aku dia ckp dia takde apa2... tp tak cemana aku rasa lain mcm je... aku nak balik gk... mujur aku dpt tiket mlm tuh, ingatkan dh sold out...

balik2... ingatkan ok laa cam ayah ckp... rupanya ayah kena stroke time bawak lori... mild stroke... alhamdulillah... lepas beberapa bulan ayah sembuh... dpt pi konvo aku pd 06.08.04...

doktor pesan kena ati2, takut kena stroke kali kedua yg payah nak sembuh semula... itu yg aku bimbangkan...

alhamdulillah!! semua baik2... hanya eksiden biasa... report pun dh buat... (rasa nak marah kat polis trafik yg amik report tuh... mujur pegawai atasan dia ok)

alhamdulillah... kaklong sayang pa!!! kaklong sayang ma!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 30, 2008

aku di Kuantan

al salam alaykum

aku di skrg di baiti jannati, Kuantan... ayah aku eksiden... aku tak tau lg keadaan ayah aku cemana sbnrnya... aku sampai kul 1.30 pg td, dia tido... pun tak borak lg ngn mak aku... biar la, diorg letih tuh... mak aku ckp time aku call maghrib td yg aku nak balik, ayah aku ok jek...

hmmm... ptg td dekat kul 5 aku dpt panggilan dr sedara aku... kak na tanya betul ke ayah aku eksiden?? aku ckp aku tak tau apa2... aku call no ayah aku... adik aku, iman yg jawab... berdebar... adik aku ckp ayah aku mmg eksiden... ayah aku bawak moto langgar ngn keter... time tuh kat wad kecemasan... dia ckp tak teruk...

call adik aku lg sorg, si eri... tak tau lg keadaan... mak aku ngn dia... call adik aku lg sekali... iman + eri dh nak pi amik moto ayah aku... call mak aku, mak aku takleh nak bercakap ngn aku... kak mek yg bercakap ngn aku, katanya ayah aku ok...

then aku call kakngah kat sarawak ckp ayah aku eksiden... pastu adik ipar aku, ibnu plak call... ckp dia call iman + eri dgr ckp patah tgn... aku tak sedap ati dh... terus decide nak balik... mula2 ibnu nak ikut... then lepas mak aku bgtau ayah aku tak kena tahan wad bleh balik, tgn dia pun tak patah, ibnu tak ikut laa... aku paham dia byk kije... aku pun masa tuh dh kat komuter dh on the way nak ke bank negara, tukar naik star pi pekeliling...

alhamdulillah... mak aku bg aku balik walopun dia ckp ayah aku tak teruk sbb aku dh separuh perjalanan nak gi pekeliling... alhamdulillah lg, tiket ada... memudahkan perjalanan aku pulang ke kuantan... kalu takde tiket td, terpaksa laa aku suh ibnu antar aku balik semula ke rasa atau pun aku tumpang tido umah mama irsyad...

skrg aku kat kuantan!!! alhamdulillah...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, July 29, 2008

kenapa aku tidak tido lg??

1. aku tukar2 channel astro tuh, berhenti sebentar di KBSWorld kot, channel berapa pun aku tak ingat... yg penting aku bleh nonton citer Sassy Girl - Chun Hyang... kalu 2 -3 bulan lepas, aku nonton kat 8tv pkl 4.00 pm ari sabtu n ahad, kemudian ketinggalan sbb kelas dh start... skrg bleh smbg nonton semula... setiap ari isnin kul 11.32 pm... sukanya!!! kena ingat nih...

2. aku nonton tv3 online, rancangan nona, bkn suka sgt pun nona tuh, tp nak tgk abg naz yg suka bubuk tu kawin jek... hari ahad kan waktu siangnya aku takleh nak nonton tv dh utk 2 - 3 bulan nih... mujur tv3 siarkan ulangan secara online!

3. aku baca blog la... dlm Feedreader aku ada lebih kurang 100 lbh blog... tak kira laa, blog lagu ke utk aku donlod lagu, blog politik tanah air, blog2 yg berkisahkan keagamaan, rakan2 taulan, org yg aku tak kenal tp sbb blog dia lawak sgt, blog2 penulis tanahair, blog buku + novel... br dlm feedreader, blum lg yg aku save kat favourite aku, yg mana blog2 tersebut tak ada aplikasi RSS atau tak on RSS. waktu cenggini laa pun yg aku ada masa nak baca... tu pun tak sempat nak baca semua...

4. aku update blog nih

5. yg paling utama... aku tak rasa nak tido lg.. ada laa kang pg esok ni pas subuh bantai tido semula!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, July 28, 2008

cerihik

al salam alaykum

sakit gigi ke sakit gusi?

mula ari ahad smlm, smpi laa arinih... gigi aku... ke gusi aku... rasa sakit yg teramat sgt... belah atas, hujung sekali... 2-3 bln lepas dh sakit.. ok semula... ni mula balik sakitnya... mcm ada gigi baru je kat hujung gusi tuh... gusi pun cam bengkak... nk tumbuh gigi bongsu ke??? dlm umur senja 26 nih... gigi bongsu baru nk tumbuh... sakitnya!!!

cuti tak diluluskan

aku try apply cuti hari rabu nih... aku nak gi interbiu kat KL Sentral... tp cuti tak diluluskan... akan diluluskan kalau aku bg sbb musabab yg kukuh smpi memaksa aku cuti pd hr rabu ni... takkan aku nak ckp aku gi interbiu kot... nak amik MC, dh cuti tak dpt, takkan tiba2 nak amik MC... lg pun aku tak pernah pun amik MC kalau aku tak sakit...
dh try mintak postpone Sabtu nih... dia call suruh dtg pas ofis hour, tp bg aku susah laa... dr Rasa ke KL Sentral dgn komuter lebih kurang 1 1/2 jam (aku tiada kereta di sini, kalu ada pun mesti lg lmbt dr komuter huhuh)... misalan kata laa aku naik komuter dr Rasa pukul 5.46 pm, smpi KL Sentral lebih kurang pukul 7.30 pm... sempat ke nak interbiu??? last komuter ke Rasa dr KL Sentral pukul 8.30 pm...
aku ada pilihan utk menyusahkan kawan2 aku dgn menumpang tidor kat umah diorg, then mintak diorg antarkan aku pg2 buta kul 5.30 ke KL Sentral utk balik ke Rasa... atau aku mintak kawan aku kat Rasa ni amik aku kat Rawang... tanak laa... masing2 mesti la penat...
tgk laa cemana... ada rezki ada laa...
kerja kosong
AA, si engineer di T*y* Engineering, telah berkata padaku dlm kelas law pd ari ahad yg lalu, kay ada post projek engineer, dh kuar kat Jobstreet... yer ker??? a ah.... aku dh apply pun Jumaat arituh... waaahhh!!! advance laa... takper nnt aku tgk resume ko, aku reject lg... patut laa aku apply tak pernah org panggil interbiu, dh under consideration pun tak panggil2 aku interbiu... ko reject aku rupanya... (aku tau dia bergurau je... kami sekelas gurau kasar skit)

Matun plak nyampuk... tak baik tau buat kay camtuh... AA jwb... takkan laa aku wat camtuh... dia nih laa... 2 kali mintak kije kt tmpt aku, 2 kali shortlisted, tak penahnya dipanggil interbiu...

rakan lain plak menyampuk... ko nih kay kenapa?? dh kije kat tmpt baru, takkan mintak kije kt tmpt lain lg... kije laa dulu elok2... tah laa... aku pun tak tau laa apa yg aku carik... nak jadik apa pun tak tau...

jalan menunduk

ada sorg staff kat Jord ni, seorg kakak, cantik orgnya... aku suka tgk dia... dia suka sgt jln menunduk... kuar je dr bilik dia... jln menunduk je... tak kira laa nak gi buat air ke, nak balik ke, nak jumpa bos ke... menunduk je... kak darul mmg jalan menunduk ek??? eh, kak darul ni mmg budak baik... sbb tu laa org ckp kak darul sombong... jln menunduk tak pandang org... kak darul ckp

cam aku dulu2 plak... masa kat ehsan + matriks, jln menunduk je... tp smpi satu saat di usm... mata aku tak statik usha org... mata tak statik??? firuz laa punya kije nih...

astro

aku tak penah ada astro kat umah aku kt kuantan nun... tp skrg dh ada, adik aku belikan utk mak aku... dulu mak aku tanak astro, tp skrg tak tau laa knp nak plak... katanya nak tgk jgn lupa lirik... hikhikhik...

yg aku nak citer, aku pun ada astro kat Rasa nih, kami requested ngn management mintak astro... bkn apa, siaran tv percuma tak clear sgt... asyik nak kena membega2 je antenna tuh... dpt astro, aku pun buntu sebenarnya... tak tau nak select channel apa, nak tgk apa... housemate bunyik... takkan dh ada astro pun tgk tv1, tv2, ntv7, 8tv, tv3 ngn tv9 lg... hahaah...

cm panjang jek... smbg lain kali laa plak...

ilalliqa'

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, July 27, 2008

gaji??? dh abis pun...

al salam alaykum

pg sabtu dr pukul 9.00 ke 12.00 , aku ada exam!! 8 soalan jawab 5, takde soalan anak plak tuh... puas perah otak nak goreng smpi hangit... tp takde idea... housemate kepada classmate aku tanya... cemana kay?? ok tak exam??? tah laa... kira ok laa tuh, byk tido dr stadi (jumaat mlm sabtu tuh aku tido di rumah husna, konon nak buat discussion... sudahnya aku tido 2 jam... baca nota setengah jam... pastu tido balik... bgn semula... smpi ke subuh cam tuh, pi exam penin2 lalat... dlm dewan aku ingat mimpi lebih byk dr ingat nota yg aku baca... heeheh)

pas exam, aku ajak kak zilah ngn husna pi PKNS, pesta buku sdg berlangsung... hajat di hati nak dptkan buku Aku Terima Nikahnya smbil nak tgk novel2... singgah kat Jemari Seni, aku beli semua novel yg aku ta baca & beli lg, buat koleksi, termasuk laa novel Bila Nysrah Kata Tak Mahu... jalan cerita best, tp time ending tuh cam tergantung... ada sambungan kot??? bkn apa... aku malas nak pikir dah endingnya cemana... penat jawab exam laa katakan!!!

kak zilah pulak dok komen pasal aku nih... nmpk kay cam brutal... jiwang jugak rupanya!!! mana dtg jiwang pun aku tak tau... kot sbb suka baca novel kot... tak pn sbb beli buku Aku Terima Nikahnya... dlm aku dok pusing2 tuh... aku carik jugak booth PTS, kot2 bleh jumpa senior aku, bleh la pau buku komik dia ke... tp tak jumpa... mngkin sbb pusing2 nak cepat nak balik kampus semula, kelas nak start kul 2, sbb tu tak jumpa...

gaji baru masuk... tp aku dh habis dekat 200 beli novel dan buku2 lainnya... so, aku tangguhkan dulu bayar utang adik aku bln depan... jawab adik aku??? gatai pi beli novel byk2 tuh wat apa??? nnt dia gak yg nak baca... so... beg yg aku berkenan kat sogo tuh, kasut pun and wallet pun... terpaksa laa aku tangguhkan dulu pembeliannya hingga ke gaji bulan depan plak...

oh ya... aku dh masuk subjek baru... MEM 770 - Management of Risks, Contracts and Legal Issues... aku suka bab law nih... lecturer pun cam sempoi jek... Dr Rizal tuh sekali tgk cam Zizan Nin... budak2 laki plak kata cam Ako Mustapha jek gaya bicaranya... tak kisah laa gaya sapa pun... janji aku suka subjek nih... dan yg penting... assignment sumer mesti disiapkan di dalam kelas... balik umah... takyah pikir dh nak buat assignment!!! seronoknya!!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, July 24, 2008

La Tahzan II

al salam alaykum

yer... aku bersedih lg...


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

kenapa aku berblog???

al salam alaykum

ada kawan aku bertanya... knp aku berblog??

aku pun takde jawapan... niat mula2 nak buat menda yg bermanfaat...

last2, jadik diari hidup aku la plak... ok la tuh, dpt gak kawan2 aku tau perkembangan hidup aku... jadik catatan yg penting utk aku dan keluarga...

lg dia tanya, ada org baca ke??

tah... ada kot, tp tak ramai laa... yg aku tau mesti singgah kat sini ilah, jang, firuz, kak anis, kak ida, tim, adik aku, kawan2 maya... kawan2 jauh...

dia tanya lg, bila start blog??

aku start masa tuh thn 2004, gila baca blog org lain cam bluehikari, azimat etc... masa tuh bluehikari kat jepun lg...

aku, ilah, sya bosan mlm2... dh abis sem.. tunggu viva final year project... buat blog laa... smpi ari nih aku ngn ilah bertahan...

pastu plak senior ehsan aku yg aku jumpa kt kampus sawitusmkkj, then pernah kije sekali kat amb dulu ajar aku cemana nak buat template blog guna html... yg skrg aku dh lupa pn cemana... ampun tok guru!!!

ada lg soalan???

kenapa tak tulis hal politik semasa???

takde maknanya aku nak tulis... aku suka politik... tp cukup laa sbg pemerhati.... lg 1, aku tak pandai sgt nak meulis a mengulas hal2 cenggini...

kalu bab meluah hati perasaan... aku mmg pro...

masa awal2 dulu ada gak aku selitkan tazkirah... tp skrg aku sendiri pun tak tertazkirahkan...

ada lg??? tu je kot dulu... nnt smbg tanya lg ek...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 23, 2008

ukhwatun fillah...

Di antara tanda-tanda benar dalam Ukhuwah ialah menerima kritikan teman, menutupi aib teman, dan mengampuni kesalahannya."

(kata-kata Hikmah dari Imam Syafi'i Rahimahullah)

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, July 22, 2008

yeayeayea!!!

alhamdulillah... lepas dkt 2 bulan menunggu... akhirnya ada gak streamyx kat umah sewa kami nih... lepas puas bertungkus lumus dail 100, gi tmnet, gaduh ngn operator, pujuk rayu pakcik yg pasang line tuh mintak tambah port, (umah aku nih tak termasuk dlm line streamyx rupanya) pastu mintak dak IT ofis dtg umah tgk2 kan line yg ntah apa2 mulanya... akhirnya, dpt laa aku melayari internet dgn jayanya!!! msn je tak bleh langsung!!!

mula2 dh putus harap gak... mcm2 problem... nak amik broadband maxis, celcom, digi... sumer pun lg laa ngokngek!!!

maka bermula laa kehidupan aku seperti biasa... jadik kutu embun!!! hahaahah....

konon2 cam nak stadi... takde maknanya lg ari nih!!!

yeah!!! ku mengganas kembali!!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

muhammad faris irsyad lg!!!

al salam alaykum

tgh2 dok dgr group presentation ptg ahad tuh, tiba2 teringat kat budak kecik nih...

pun sms kat mama dia... tadop gambo irsyad hok latest ke??

mamanya kata tadop... sambil mengajak aku balik ke kuantan hujung minggu nih... irsyad kat kuantan... bawah jagaan bunda sedaranya...


tiba2 pg td mamanya antar gambo kat aku... sukanya!!! makin tomei!!! pandai dh bergambo... yer laaa... umur masa gambo tuh dah 2 bulan... skrg dh nak masuk 3 bulan!!! tomei tomei tomei... jawab mamanya... mmg laa tomei mcm mamanya, hensem mcm papanya... hahaah... pasan pasan!!!
kalu tak kerana aku xm sabtu ni... mmg aku nak ikut mama dan papanya balik kuantan... jawab mamanya, long... mu tangguh laa xm mu tuh... ikut aku balik kuantan!!! kuba laa!!! malas aku nok amik peksa sorg2...


ni gambo aku n d geng of sungai isap perdana... taiko laa zaman muda2 dulu... dh tua nih, tinggal aku sorg2 je laa... gambo nih time kenduri adik aku 31/5/08, umur irsyad baru sebulan... mama dia pun tak abis pantang lg...
pandai dia kenyit mata!!! irsyad akan kembali ke kuala lumpur akhir bulan ni.... insyaAllah ada kelapangan aku nak gi melawat laa dia kat Cheras sana nun!!!
tomeinya dia!!! rindu laa....

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, July 20, 2008

anak2 sedara??


al salam alaykum

baby nih namanya Maryam... dilahirkan pd 7/7/08, jauh nun di London... anak sahabat aku geng 70 posen 11.. Siti Nurul Hafizah yg kedua...

bln nih aku terima 5 perkhabaran kelahiran umat nabi Muhammad...

pd 2/7/08, receptionist AMB, anak lelaki yg ketiga

pd 3/7/08, juga staff AMB, anak lelaki juga, anak sulung...

7/7/08... Siti Nurul Hafizah dan juga Herny Farhanna Adnan... anak sulung lelaki... Herny nih gwng aku masa sekolah jugak, dlm 70 posen 11...

18/7/08, staff AMB, Juda + Dayana... anak lelaki juga!!!!

tahniah utk sahabat2!!!

semoga anak kalian membesar bagai johan, muslim/muslimah yg mukmin/mukminah, menjadi mujahid/mujahidah fi sabillillah...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, July 19, 2008

caramello...

Cadbury caramello... kegemaran aku!!!!

dulu kat Kedai Mahasiswa, USMKKj, Transkrian... harganya RM 2.20... itu 4 - 5 thn dulu...
skrg kat 7E harganya RM 2.80...

dh naik harga... agaknya sbb harga petrol naik.... huahuahuahua!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 16, 2008

fil 'ishq


al salam alaykum...

serius... kurindu giler pakwe ku ni... berpisah sudah sebulan lebih... aku di rasa, pakweku di kuantan...

nnt dtg sini ek!!!!

tak daya dah nih!!!

ada org tanya... nama pakwe ku ini apa??? tgk kat gambo atas... ada namanya!!! :)




:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, July 14, 2008

lawak?

al salam alaykum

pensyarah: ada org bercerita dgn saya pasal panglima di melaka... sbnrnya ada 7, bukan 5... hang tuah, hang jebat, hang lekir, hang lekiu, hang kasturi... lg 2???

kami: lg 2 hang li po... hang apa ek lg 1?

pensyarah: tak dpt jawab? hang tuah, hang jebat, hang lekir, hang lekiu, hang kasturi, HANG TANYA, HANG BODO!!!

kami: hahahaahh
--------------------------------------------------------------------------------------

ida: skrg nih ida suka lagu ni... (sambil carik lagu dlm folder lagu dia)

aku: lagu apa???

ida: dgr laa... takkan kay tak pernah dgr lagu nih... takkan tak download kot...

aku pun pasang telinga nak dgr... tajuk lagu tuh aku lupa laaa

aku: serius kay tak pernah dgr... cam best jek... nak laaa

ida: (muka terkejut) serius laa... kay lain laa bila dok Rasa... mcm ketinggalan zaman jek... kalu tak, dia laa dulu supply lagu kat ida....

--------------------------------------------------------------------------------------

minggu ni aku ada 2 assignment nak kna antar... individual & group... antar 20/7 ni... yg group nak kena compile rabu nih... so gudbye laa buku2 cerita, novel2 apa ke... tp tv stil on...

junior2 dah siap... jawab azharie... takper kita senior byk experience... pernah ke kita tak siap assignment??? tak pernah antar assignment?? takkan... so relax laa!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, July 10, 2008

masak2

al salam alaykum

mak aku mesti bangga sbb aku bleh masak sendiri... bknnya aku tak pandai... malas je time dok kat umah...
alhamdulillah... arinih aku posa... ada roti dah expired... nak buang sayanng... kubuat puding roti... first time nih... yg paling sedap aku makan kat vistana hotel laa... ni kali nih buat sendiri... hahaha... aku tak percaya lg nih!!! cairkan mentega ngn gula dulu....
kismis takde... aku ganti ngn epal... sedap pun sodapp


sebelum kukus.... acara kukus mengukus ptg td laa... aku balik awal arinih utk menyediakan juadah berbuka puasa... puding roti + sos karamel, mihun goreng singapore, sambal ikan bilis dan air sarsi... sumer siap dlm masa sejam...
Ibuku.... jgn tak percaya!!! tak pasal2 mak aku akan ckp cenggini "sebab tu laa ma suh kaklong dok jauh, kan pandai masak!!!" hehehehe
bila time bukak puasa... aku minum air sarsi je... dah kenyang alhamdulillah...
rindu laa kat famili aku kat kuantan!!!
ish... kije sekolah tak siap lg nih... ok laa nak wat kije sekolah plak...
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 09, 2008

ehehe....

ehehe....

aku tak tau aar kenapa... tp aku rasa gembira laa arinih...

alhamdulillah!!! Allah mengurniakan kepada aku satu rasa...

rasa gembira!!!

semoga ceria selalu!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, July 03, 2008

Bila waktu telah terhenti

Bagaimana kau merasa bangga
Akan dunia yang sementara
Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
Meninggalkan dirimu

Bagaimanakah bila saatnya
Waktu terhenti tak kau sadari
Masikah ada jalan bagimu untuk kembali
Mengulangkan masa lalu

Dunia dipenuhi dengan hiasan
Semua dan segala yang ada akan
Kembali padaNya
Bila waktu tlah memanggil
Teman sejati hanyalah amal
Bila waktu telah terhenti
Teman sejati tingallah sepi

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

umur???

GM tanya... cuba you teka umur Karu berapa?
erna jawab 40
dinas jawab 45
aku jawab 50
aku jawab tepat... kenapa aku teka 50?? sbb dia ada anak dan menantu yg berumur 27 dan jugak kelihatan muda laa jugak...

cerita pasal umur... ada sekali time aku balik kuantan... aku borak ngn sorg PTD yg tunggu bas gi kuantan jugak... cemana dia bleh dpt PTD, apa tugas dia sebagai PTD, apa perasaan staf2 di jabatan itu apabila bertugas di bawah seorg PTD dan macam2 lg laa...

borak punya borak dia tanya umur aku berapa... aku pun jawab laa dah 27 (x smpi sebulan lg umur aku akan 27)... oh ingatkan sebaya saya!!! tgk gaya mcm umur saya je... umur awak berapa??? (aku teka umur dia mmg 27 sebenarnya)... sy baru 24... tp sy matang berbanding ngn usia....

ehehehe.... aku laa yg tak matang kot!!!

selamat menyambut bulan Rejab yg bakal tiba...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 02, 2008

apa2 je laa

al salam alaykum

semalam aku tgk citer abadi sebuah cinta...
ada satu babak tuh ada budak call makcik dia...

makcik... idayu ada makcik??
idayu takde laa... dia kuar... apa kata irwan dinner kat umah auntie mlm nih?

lebih kurang cmtu laa dialog dia.. laki tuh panggil makcik... tp si makcik bahasakan diri dia auntie.. aku tak tau laa kot pengarah citer nih terlepas pandang smpi babak tuh aku rasa tak serasi pun...

tak pun mmg pelakon wanita tuh saja jek berlakon menunjukkan bahawa makcik tuh tak suka dirinya dipanggil makcik... so dia bahasakan diri dia auntie...

apa2 je laa...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::