...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Monday, June 30, 2008

kelas + bola

Al salam alaykum

Aku dah start kelas ari sabtu… aku rasa cam tak biasa plak… padahal kat bangunan sama, tingkat yg sama, kelas yg sama, tp perasaan yg berbeza… mcm biasa laa.. aku ngn ida mesti lmbt skit… masuk2 kelas… terkejutnya!!! Kelas penuh… tempat favorite aku pun dah ada org duduk… so duduk laa kat belakang sekali.. Aku tak kira kelas aria had aku mesti dpt duduk gak kt tmpt favorite aku tu, di tepi tingkap…

Utk sem 1, junior + senior 10 org jek… sem 2, junior, senior + super senior 12 or… skrg aku sem 3 junior + senior + super senior + super duper senior jadik 26 org… huaaaaaa!!!!!!!!! Cam sempit je kelas tuh… Dh laa kebanyakannya lingkungan 30-40 thn… kerdilnya aku rasa… yer laa… aku yg paling muda…

Aku dah diskas ngn ida, termasuklah azhari… kami nak mulakan industrial/business proposal sem nih.. submit sem depan… tp tajuk tak carik lg.. serius dah beku dah kepala otak nih nak pk nak buat tajuk apa… aku ngn ida nak mula sem nih sbb kami spesis lmbt pick up… yg end up nya nnt aku harap aku tak tangguh smpi next sem br dpt tajuk… ehehe… azhari plak sbb sem depan dia dah kena dok kat kerteh… dia nak kena monitor plant baru kat sana… ulang alik dr sana….

Project group utk subjek pertama, TECHNOPRENEURSHIP dah pun bermula… kali nih ngn ahli baru… dulu bertiga je skrg berempat… aku ngn ida tanak pisah, so kami singkirkan anas… ajak matun join the group, cukup laa bertiga… tiba2 si azhari nak join the group gak… wife ko tak marah ke ko sorg je jaga pompuan bertiga??? Hahahaah

Lecturer subjek nih bleh tahan buat lawak… yg aku pun tak mmapu nak gelak smpi abis.. tp mcm strict skit… kalu break pukul 10.30, mmg 10.30 laa baru berhenti… kalu kelas kena abis 6.30, mmg tepat baru habis…

Tiada apa yg aku harapkan kecuali:
1. Dpt ilmu yg bermanfaat dan dimanfaatkan
2. Dpt result best
3. Dpt mula projek sem ni
4. Moga dipermudahkan urusan aku… tak sabar nak abis tinggal setahun je ni!!!!!!!!!!!

letih jalan kaki dr stesen komuter rasa ke rumah tak abis lg... konon nk tgk bola... sedar2 tido depan tv... terjaga tak tau kul berapa... bola dh abis... suka Spain menang!!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, June 27, 2008

dah sem 3...

Nota: kepada pelajar Sem 1,2,3- sekiaranya anda ada proposal boleh le serahkan kepada saya untuk kenal pasti supervisor/pensyarah. - Koordinator

===> kalu kawan2 ada proposal bersesuaian dgn Pengurusan Kejuruteraan, kongsi2 laa ek... tak terpikir lg tajuk utk Industrial/Business Proposal utk sem 4...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

syukur

kawan aku kata:

bersyukurlah.... dia dapat org yg baik yg selalu mendoakan dia...

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, June 26, 2008

titik

..........
........
......
....
..
.

Cik Kerini

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, June 25, 2008

kuliah

al salam alaykum

kuliah ku akan bermula pd sabtu ni... mula2 katanya mid july nnt... tp smlm dpt emel kuliah sabtu nih.. hmm... abis sumer plan aku selama nih... nak gi jalan2 ke genting, bukit fraser, cameron... dan yg paling penting nak balik kuantan!!!!

congak punya congak... kalu kelas sentiasa sabtu ahad... mungkin dekat raya baru bleh balik... sedihnya!!! :(( harap2 hari merdeka takde kelas so nak balik jugak!!!!

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, June 23, 2008

sogo + kenduri

Al salam alaykum

Alhamdulillah… plan aku menjadi spt yg dirancang… aku ke kenduri kak lia… aku jalan kaki dr umah ke stesen komuter rasa… setengah jam jugak laa lelah… kalu hari2 cam nih… mau kurus aku terus sebulan turun 5 kilo… hehehe… tak sabar nih nak beli basikal dan moto… basikal utk gi stesen komuter (bleh tinggal kat stesen, kalu paaki moto takut ilang)… moto utk urusan2 seperti terpaksa pi ofis pd waktu malam atau ari sabtu atau utk ke kuala kubu baru ke, batang kali ke…
Aku turun kat bank Negara… mula2 beli adiah kat sogo… budget terhad, so kongsi ngn aris je… lupa nak amik gambo adiah…


Sementara tunggu aris… aku pusing2 sogo… tgh sales la plak ari nih last day… aku carik handbag… iyyark… bkn yg pesen dok sangkut kat bahu kanan atau kiri… pesen yg sangkut kat dua2 belah bahu (galas belakang la ni)… tgk punya tgk diskaun just 20%... harga semua 300 lebih… dh laa edisi terhad…

Akhirnya jumpa jugak BUM punya… harga range dr RM 70 – RM 150… kira dlm budget laa (budget bulan depan sbnrnya)…. Tiga aku berkenan… tp jalan sorg2 mati kutu nak buat pilihan… mula2 aku mms kat bespren aku… ida pilih no 2… aku mms plak kat adik aku… kakngah pilih no 3… uiks… ajaib, kakngah setuju la plak aku nak beli beg galas belakang… kalu tak, jgn harap laa.. beli handbag je kat aku, tak guna pun… kdg2 jek… ni pun tinggal kat kuantan… heheh

nak mms kat adik aku kat umah suh tunjuk kat mak… mesti mak aku tak bg beli… beg ketinggalan zaman.. mak aku ckp la… tp aku suka… ohs… kakngah tak bg beli lg laa… dia tak suka BUM… so dia suh tunggu dia balik bln 8 nnt… dia akan belikan utk aku… sgt best tuh..tawaran menarik!!! Susah nak dpt…
oh… lama takde kasut baru… aku pun berkenan kasut Sembonia yg kat bawah… samada kaler maroon ataupun biru… masuk budget bulan depan…
makin lama aku kat sogo, makin giler laa aku… kang tak pasal2 aku guna credit card beli brg yg mmg keperluan tetapi lebih kepada kemahuan pd masa takde duit nih… pi stesen komuter bank Negara… naik komuter turun kat kg dato harun.. menakutkan… takde org jaga pun… mujur aris cepat sampai…

kak lia tak berubah… masih kurus mcm 10 thn dulu… last jumpa kak lia thn 2004, jalan2 ngn dia kat klcc… last jumpa aris… ntah laa… raya thn bila ntah… tak pun kat kenduri kawan sekolah aku ntah… kawan2 sekelas yg lain tak dpt dtg… kak ucu ngn kak sida tak jadik nak dtg, ada hal yg tak dpt dielakkan… so aku berdua je laa ngn ketua kelas aku… penolong ketua kelas (as) nak dtg, tp dia takut drive sorg2 dr kuantan…
Pilihan hati kak lia ialah seorg yg jaga tangki air dan dia jumpa kat tgh jalan… hahaah… suaminya seorg jurutera Syabas… sem oga bahagia ke akhir hayat!!!
Time balik… aku suh aris antarkan sampai depan umah aku sbb aku rasa tak larat nak jalan kaki lg dr stesen komuter rasa ke umah…mujur lg aris kena balik kuantan sbb kunci umah sewa kat rompin tinggal kat kuantan… teksi??? Mmg takde teksi… kan aku dah citer first time aku interbiu dulu.. terpaksa tumpang org…

Jumpa lg dlm edisi kenduri kawin sapa plak… tak tau laa!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, June 21, 2008

hari Sabtu

(photo dicandidkan oleh Melvin)

Aku di hari Sabtu...
di sebuah ofis, di Pekan Rasa...

Lapar laaa!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, June 20, 2008

7.00 pm

pukul 7.00 pm... di Rasa, Selangor

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

plan 2 hari

al salam alaykum...

hari ni terupdate 2 kali plak... td time rehat... skrg time balik... hari nih ofis sunyi sepi... ramai half day and ramai balik awal... aku pun mood tak berapa bagus... heheheh... kije aku arinih review QMS manual & procedure...

aku dah review manual... dh ok... next week dh bleh betulkan... kena tunggu org HQ dtg next week... next week audit... harap2 sempat... hahahaha... esok kena dtg cek MDR QC la plak... tgk laa kalu aku rajin...

sedih sbnrnya... mak aku tak bg balik + mmg aku takde duit utk tambang bas... sob sob sob... tp takper... aku ada back up plan... pg2 esok, aku nak kemas umah yg disewa utk kami nih... serabut laa tgk... then kalu rajin dtg ofis laa (harap2 aku malas)... pastu habiskan buku2 aku yg sebelas buah tuh... hari ahad... aku nak gi kenduri kak lia (classmate aku kat ehsan)... seingat2 aku, 3 org kawin + kak lia jadik 4 laaa... org lain tak tau bila... idris, mat nor, kak nurul, then kak lia... aku tak pernah lg gi kenduri classmate aku... kebanyakannya kawan2 se-sekolah dan kawan sekuliah dan kawan seuniversiti...

insyaALlah... ahad nih aku akan menggunakan kemudahan awam iaitu komuter dan teksi laa... kak lia suh naik bas je... tp aku mmg tak pandai nak naik bas kat kl & selangor nih... tp aku harap ada laa kawan2 aku dr kuantan sana nak dtg sini... so diorg bleh laa fetch aku kat mana2... ass maybe tak dtg... ariss 50/50... kak ucu ngn kak sida maybe dtg, tp tak kompem gak lg, kak yana gi sebelah perak...


aku dah stadi peta di atas... insyaAllah takde kesulitan kot... kak lia pun dh bg guide cemana nak pi sana... mudah2an urusan dipermudahkan...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

KLCC

al salam alaykum
smlm satu hari aku kat KLCC, conference utk JORD International... byk input yg kami dpt pasal Jord... selama nih dok baca dlm database ngn tenet je... skrg kenal owner, semua director dr aussi, UAE, Korea, China, SIngapore dll...
then GM suh tunggu utk dinner mlm nnt, kami amik kesempatan jalan2 kat KLCC.. mintak erna bawakkan aku ke sky bridge, tp tiket dh abis... sedih... takper, satu hari nnt insyaAllah ada laa peluang... nak ke Aquaria, duit yg ada hanya cukup utk makan seminggu... kena jimat cermat... gaji AMB dah habis... eheheh...
aku tak pndai sgt nak jalan2 kat suria KLCC tuh... aku tau tuju satu tempat je kalu kat KLCC tuh... Kinokuniya... eheheeh... syurga aku laa tuh... dlm takde duit tuh... aku borong gak buku2 kat Kinokuniya habis 250 (pakai kad, dpt gaji nnt bayar laa ansuran mudah bulanan dgn faedah... hehehe) aku borong novel2 Jemari Seni (antaranya Tentang Dhiya) dan buku motivasi Indahnya Cinta (penulisnya Dr Aidh bin Abdullah al-Qarni), dan juga Kesilapan & Kekeliruan dalam SOlat... semua sekali jumlah buku ialah 11 buah...
tak tau laa bila bleh habis kalu nak tgk masa luang aku nih... harap2 sempat sebelum aku mula kelas mid July nnt... aku dah start baca Indahnya Cinta... :)) harap2 abis laa esok...
kul 7.30... dinner time kat Santinni, kat bawah Suria KLCC tu laa... aku dah teguk air liur... apahal la plak makan kat sini... semua pelayan melayu... mengucap panjang dh nih... tgk meja dah ready ngn gelas kaki panjang, ada botol kat tgh2... sungguh tak biasa... aku bertiga dok berkumpul kat ujung2... duduk ngn set2 vegetarian yg kompem tak minum menda pelik2... dtg si pelayan amik order air aku kami... aku pun tanya... bang bang... halalan toyyibaa tak??? jgn risau dik... halal...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, June 18, 2008

aku rindu...

aku rindu stationery kat amb...

sbb aku ngn yelli je yg jaga...

aku ada stapler 10.... (sapa suh korg tinggal kat meja aku, aku simpan laa dlm laci aku)
aku ada stapler yg besar... yg kecik...

puncher pun aku ada yg besar... yg kecik...

semua jenis pen aku ada....

kalam petet (pensil tekan) aku ada size 0.5, size 0.7...

clip boyer pun ada ada sumer size....

highlighter pun aku ada mcm2 jenis kaler...

kertas kaler2 pun aku yg punya...

envelope pun semua size aku yg punya...

file aku bleh amik bila2 masa...

clear folder pun... time aku nak amik je... time tanak letak balik...

stick on note sumer jenis size aku simpan....

pendek kata.... stationery tu aku yg punya laaa!!!!



tp skrg... cm limited edition la plak...

bleh mintak setiap ari khamis shj... dan tak semua brg bleh dpt...


syahdu!!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, June 17, 2008

kejutkan aku dr mimpi itu...

buat kali keduanya aku bermimpi perkara yg sama semalam... pastu terjaga pd subuh hari...

mimpi yg sama mcm 4 thn dulu...

teringat2 lg nih...

mimpi... mainan tido...

tp... best gak kalu jadi kenyataan... alhamdulillah!!! tercapai impian... :D

4 thn dulu....

4 thn dulu....

sila baca pasal mimpi di sini

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, June 16, 2008

gatal jari...

al salam alaykum
kat ofis lg... menunggu housemate hbskan kije... nk dok kat umah sorg2... hati tikus!!! dok kat ofis, kije ada, tp dh melebihi kul 10, mood pun takde...
gatal jari, tepon ex-boss aku, si Syed... ala cian dia... demam... baru balik dr india... aku tuntut aku nya kain sari... thn lepas dia kongsi ngn Lee beli kain sari (kain sari yg tak mcm sari)... so thn nih ku mintak betul punya kain sari walopun aku bukan staff amb lg...
tgh borak2... menitis air mata... rindu laa kat suasana amb... gaduh2 ngn boss... bising2 ngn yelly... tarik muka ngn boss... kutuk2 boss... hahahaah!!!!!!!!
kat sini pun... ku kutuk2 gak colleague aku dr India nih... skit2 no no no no.... aku pun penin... apa yg yes pun tak tau... Erna kata, lama2 ku pun penin kepala... angguk2 geleng2... yes no yes no...
kat sini ramai india... tp ok laa... tp yg dtg betul dr India mmg penin... kena tgk mulut dia, bibir dia, gigi dia... kalu tak, rasa cam ckp tamil jek... hehehehe.... tp kira baik ati laa... shopfloor ramai myanmar, indonesia, nepal... melayu pun ramai gak... tp non-exec laa... still happening laaa...
pasl housemate aku plak... Erna aku kenal dh lama... dr zaman USMKKj lg... kacik plok tuh... EL plak, dr Johor... muda setahun dr aku... sgt proper... takut aku kalu nak kecahkan rumah tuh... hehehe... mak aku ckp... baru tau cemana rasa dok ngn org lain... so far, ok jek.. takde masalah... harap2 sampai bila2 laa...
aku ngn erna dtg bawak baju ngn diri je... aku ada lebih skit... bwk tv n radio... byk yg lain semua EL bawak... semua siap beli, sofa, mesin basuh, dapor, almari gerobok, meja makan... sumer ada... pendek kata mmg lengkap laa kalu nak mendirikan rumah tangga... mmg pun, thn depan insyaAllah dia kawin...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, June 15, 2008

tawakkal

al salam alaykum...
aku tak puas dok kat umah... sgt rasa tak puas... lepas zohor, kena berangkat... aku tumpang kawan aku balik... so ikut je laa...
lepas nih... susah dh laa nak balik... aku hrp dpt balik laa hujung bulan nih plak... kuliah utk sem ketiga mula julai nnt... terus tak bleh nak balik...
sakit perut
leps kenduri cukur rambut anak kawan aku smlm... aku sentiasa sakit perut, dlm erti kata yg lain cirit birit dan aku tukar namanya jadi recet rebet, bak kata kawan aku, sedap skit nak dgr...
aku recet rebet sejak smlm... sampai ari nih... ingatkn dah lega td... tp bila aku makan... perut aku memulas... nampak gayanya aku takleh nak makan laa ari nih... kang tak pasal2 kna berenti kat sumer R & R sepanjang LPT nih...
perut aku mula jadik tak tahan dgn makanan yg hampir nak basi, makanan pelik2 dan yg sewaktu dgnnya sejak aku dimasukkan ke Hospital Parit Buntar kerana keracunan makanan pd thn 2003.... ramai di kalangan PPMS yg kena masa tuh... tp aku laa yg teruk sekali... samapi kena bermalam kat ward...
sejak masa tuh, terus perut aku sensitif... salah makan... ni laa jadinya... ulang alik ke duratulmiyah laa jawabnya... tp masa kenduri adik aku last month, aku makan jugak kerabu nangka walopun kerabu tuh dah basi... aku tawakkaltu 'alallahu la hau la wa la quwwata illa billahil'aliyyil'azim... alhamdulillah tak sakit perut... berserah kepada Allah...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, June 13, 2008

nak balik!!!!!!!!!!!!!!!

ari nih aku balik!!!!

yeayeayea


Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, June 10, 2008

hari kedua

al salam alaykum

aku dh dpt laptop, business card pun dh dpt... eh awalnya siap!!! kalu sy tak jadik dtg kije sini cemana??? sy tau awak mesti dtg punya kije sini... bagus... dia tak buruk sangka... heheh

kedudukan meja aku yg menjadi tumpuan org ramai, tak memungkinkan aku bleh surf internet suka2 ati aku je...

time rehat, kami balik makan nasik kat umah

el ckp internet dlm sebulan lg baru laa ada kat umah...

aku nak bukak personal mail pun payah...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, June 09, 2008

1st day

al salam alaykum

smlm masa mak ayah aku meninggalkan aku di rasa nih.. aku nangis...

ptg td mak aku call, ckp ada org meninggal... kawan mak aku laa...
then tanya camana, ok tak??? aku jawab... for the first day, of course laa aku rasa sana lg best... tp br utk hari pertama...

kalu aku rasa tak ok kat sini... aku nak try smpi study aku hbs, then baru mintak semula kat kuantan...

oh ya... mak aku nangis lg td... pesan ma "jaga diri molek"

nak balik!!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, June 07, 2008

result dah kuar!!!

al salam alaykum
result peksa sem 2 aku dah kuar... alhamdulillah!! naik la dr sem lepas... tp tak dpt sijil dekan lg... itu target aku sem nih... tp satu subjek yg aku target dpt A, dpt B+ je...
hari ahad nih, aku akan ke Rasa, Selangor utk memulakan penghijrahan aku setelah sekian lama berada di zon selesa...
moga dipermudahkan segala urusanku!!!
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, June 06, 2008

Majlis Perkahwinan Khalilah & Ibnu FItri

al salam alaykum...
sekitar majlis perkahwinan adik aku pada 31 Mei 2008 & 5 Jun 2008.
letih kenduri tak ilang lg... kebas kaki naik bas gi kedah pun tak surut lg...
pesan paklang dan pak andak aku... kay kalu nak kawin nnt thn 2010 la plak... penat tak ilang lg...
sepupu aku plak pesan, nak kawin nnt inform awal 5 bulan... senang nak apply cuti lg...
jiran aku plak pesan... cari org dekat2 dah laa... penat nak kena antar ke kedah...

bila laa agaknya aku ni ek???

Wednesday, June 04, 2008

sayonara!!!


al salam alaykum


selamat tinggal AMB... ada jodoh jumpa lg!!!


MD aku ckp... awak kalu tak gembira keja kat sana... awak balik dtg sini...

pintu terbuka ke utk saya Dato'??

terbuka... tak munasabah dek akal, mak bapak dok kat sini... dia nak gi kije kat selangor... awak balik laa kije kat sini...

insyaAllah, bila abis stadi sy, kalu AMB sudi terima, sy dtg laa sini...


oh ya... Happy Birthday Dato'!!!


Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, June 03, 2008

makan pizza

al salam alaykum
aku pun tak ingat kenapa... apa sebabnya... nuar 24 baru kena belanja aku makan pizza... tp ngn tak semena2 dia ckp jom kay kita makan pizza... aku pun ok je laa... dah mmg aku suka makan pizza dan ada plak org nak belanja... apa lg... on je laa....
td walopun agak lewat, kul 9 mlm aku pun dah terpacak kat pizza hut megamall... aku ajak pi makan kat east coast mall (tak pernah smpi lg aku nih ke pusat membeli belah terbesar kat kuantan, katanya laa), tp mek siti ckp tanak laa... kang tak sesedap kat megamall... pi je laa megamall...
nuar 24 baru, kenapa eh ko belanja aku makan pizza??? dia sengeh je tunjuk muka yg cam hensem skit laa... jawab mek siti... dia salah lukis cutting plan plate... tu yg kena belanja ko pizza tuh... yer ker??? aku lupa laaa...
tp best laa mlm tuh makan pizza ngn diorg... borak2 ngn nuar 24 baru nih... dia nih budak unitepet... so sebok laa bercerita ttg usm cawangan tronoh dulu yg telah "dirampas" oleh unitepet... jgn marah eh budak UTP... kami panngil unitepet sbb UTP sebok dok menempet kat USM cawangan Tronoh sampai kitorg kena pindah kat Nibong Tebal yg best tuh... hahahah

kenapa aku panggil dia nuar 24 baru??? mula2 aku memulakan sessi perkenalan ngn dia yg dok kat depan aku selepas 3 bulan... first aku tanya ialah "ko umur berapa?" "24" "haaaa!!! 24 baru???" "kenapa 24 baru?? ko ingat umur aku brp??" "aku ingatkan ko sama baya ngn aku, 27 ker, muda lg rupanya"
ko citer mmg nak jadik design engineer ke?? hahaha... soalan cepumas dr aku... dia jawab, ntah laaa... agak2nya kalu ko tak berciter2 nak jadik design engineer... ko jadik apa ek?? jadik penyanyi kot... hahaahahah.... aku dpt bayangkan kalu ko jadik penyanyi mesti ko punya imej cam fadzli zainal... yg muka ala2 macho dan skema tahap gaban!!

demi pizza, bersepai laa diet aku buat kesekian kalinya lg... kalu 1 bulan yg lepas... berat aku dlm 65 kg... 2 ari lepas aku timbang dah pun 70 kg... sapa2 yg ckp aku ni dah bulat gete... makin bertambah laa bergete2 lg..
anyway... thanx nuar 24 baru, coz belanja aku makan pizza, dan siti dan adik aku sebagai peneman di malam itu... pizza itu habis dimakan oleh kami dgn jayanya!!!
demi pizza dan nuar 24 baru... aku tinggalkan siri kegemaranku, Sinderela... aku suh boss aku postponekan farewell dinner aku ngn department ke jumaat nih... hahahaha!!!
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

tomorrow can be too late

If you're mad with someone, and nobody's there to fix the situation...You fix it. Maybe today, that person still wants to be your friend. And if u don't, tomorrow can be too late.

If you're in love with somebody, but that person doesn't know...tell her/him. Maybe today, that person is also in love with you. And if you don't say it, tomorrow can be too late.

If you still love a person that you think has forgotten you... tell her/him. Maybe that person has always loved you. And if you don't tell her/him today, tomorrow can be too late.

If you need a hug of a friend...ask her/him for it. may be she/he needs it more than you do. And if you don't ask for it today, tomorrow can be too late.

If you really have friends whom you appreciate...tell them. Maybe they appreciate you as well. And if you don't and they leave or go far away today, tomorrow can be too late..

If you love your parents, and never had the chance to show them... do it. Maybe you have them there to show them how you feel. And if you don't and they leave today, then tomorrow can be too late....

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, June 02, 2008

...

al salam alaykum
teringat2 lg, jumaat 30 mei 2008, aku balik dungun amik sedara... terlintas dlm ati nak gi umah che da dulu... beli adiah utk kilah, then ke rumah che da, nak mengucapkan selamat pengantin baru kat kilah... tp aku tak jumpa kilah... aku jumpa kak pah, kak jie dan che da...
mula2 che da baring2 dlm balik... katanya tak berapa sehat... darah naik... takper laa... che da rehat laa... dtg ni pun nak sampaikan salam ma je... maklum laa... che da pun wat kenduri 31 mei gak.. sama ngn kenduri adik aku... mula2 heran gak... biasa kalu kenduri2 nih bincang2 dulu... tp kali ni tak... takpe laaa... takde rezki aku nak gi knduri kilah, che da nak gi kenduri adik aku... nnt kenduri aku ke (???) kak jie ke... bleh jumpa lg...
che da pesan kim slm byk3 kat ma... nnt che da dtg kuantan... che da tak sempat buat apa2 pun... nak beli adiah tak sempat... sebok nak kenduri kilah... takper laa che da... lain kali bleh jumpa lg... doh nok wi menda nya ke kay ni?? paper bag je laa... bunga telur tak siap lg... dlm paper hijau tuh ada surah yasin, ada gula3... takper laa... tak kisah pun...
31 mei 2008, sedang2 sebok2 dlm kemeriahan kenduri... kak na dtg... ckp ngn ma aku... che da koma masa kenduri kilah... nak balik dungun nak gi melawat... mak aku lemah + nangis... aku pujuk ma aku... insyaAllah semua selamat... kita abiskan dulu kenduri ni... org tgh ramai... takkan kita nak tembor balik dungun cam tuh je... ptg tuh... kak na tepon lg... che da kena bwk gi spital terengganu... tgh nazak... aku berdoa semoga semua selamat...
ahad, 1 jun 2008, lepas adik beradik pa aku balik... kami pun berangkat ke dungun... sebelum tuh terima satu berita, tokcik, sedara jauh aku meninggal pd usia 100 thn lebih... sakit tua... jadik kami ke dungun dulu, nak ziarah tokcik dulu... tp tak sempat, dah dikebumikan...
tepon2 sedara mara lain.. sumer tak jawab tepon... kami pun ke trengganu... dh sampai ke marang, terima kabar... che da dh pun pergi... luluhnya ati aku nih... lepas singgah kat umah nenek mentua adik aku... kami ke dungun semula...
jumpa kak pah, kak jie, kilah, adik2 beradik dia yg lain... sumer sugul... ya.. sapa yg tak sedih... dlm kemeriahan kenduri tiba2 bonda yg disayangi jatuh sakit... dan... tiba2 pergi sekelip mata... aku pun mcm tak eprcaya... aku jumpa che da dlm keadaan sehat walafiat... tiba2 dgr perkhabaran yg che da dh pergi...
mintak maaf kak pah, kak jie... kay tak bleh tunggu mlm td.. kay kena balik kuantan mlm td gak... kay tinggal lg 3 ari je kije kat kuantan nih... kay kena setelkan sumer kije...
bertabahlah kak pah, kak jie, kilah dan adik2!!!
terngiang2 di telinga aku semasa pengebumian arwah ayah che da, yg meninggal pd 03/3/2008, che da ckp kat anak dia yg byk menolong masa pengebumian jenazah... "alhamdulillah mama dpt anak mcm ajwad... tak laa mama risau masa mati nnt... tp mama tanak mati lg"
sebak...
07/01/2008 - nenek aku pergi
03/03/2008 - ayah che da pergi
01/06/2008 - che da plak pergi...
pusara mereka bertiga berdekatan...
sesungguhnya setiap yg hidup akan merasai kematian... yg akan membantu kamu di sana nnt ialah amal jariah, ilmu yg dimanfaatkan & doa dr anak2 yg soleh...
al fatihah....
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::