...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Saturday, May 31, 2008

30 mei 2008

al salam alaykum

pg td aku balik sekejap ke dungun... amik sedara aku utk ke kenduri adik aku... singgan kejap kat umah arwah nenek aku... terkejut aku... kena pagar... dah laa pagar separuh rumah je...

rupanya tuan tanah buat persepadanan tanah diorg... kebetulan plak umah nenek aku tuh kat tgh2 sempadan diorg... sakit rasa tgk cam tuh... nak ckp lebih2 pun bukan tanak nenek aku... umah je umah nenek aku... tumpang berteduh kat tanah sedara mara...


lepas tuh aku pun pi singgah kat kawasan perkuburan Syed Yahya... nak tgk kubur arwah nenek aku bersih ke tak... bersih... alhamdulillah... maybe anak angkat nenek aku selalu bersihkan...


lepas tuh menghala ke kuantan... singgah sekejap ke kenduri ofismate aku kat paka... eh... laa dak2 amb pun ada yg berctui semata2 nak meraikan pengantin...


balik2 umah pelamin adik aku dah siap... nak bergambar kat atas pelamin... adik aku marah... tepi tangga je laa...
acara pd waktu malam... khatam quran 5 beradik dan tahlil & doa selamat... sgt letih!!!!
esoknya akad nikah pukul 10 pg, then bersanding pukul 12...
mudah2an semua selamat... insyaAllah...
Cik Kehelan

:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, May 28, 2008

ku mahu kau tahu - hujan

al salam alaykum...
aku suka gak lagu ni selain lagu warkah tuh... lagu yg sgt jujur... sejujur-jujurnya...
tersudut termenung jauh
mengenangkan nasib kita
kita miliki separuh
berbentuk hati cinta namanya
walau kau jauh
ku sentiasa menunggu mu
pedih ku imbas kembali memori
walau kau jauh
ku berjanji kan terus tunggu
dipisah lautan pilu
ku mahu kau tahu
aku kan terus menunggu
jaga benar gambar ku dalam telefon bimbit mu
jangan pernah sekali kau buang
seperti cinta ini yang terbuku
akan bersemi jua
walau kau jauh
ku sentiasa menunggu mu
pedih ku imbas kembali memori
walau kau jauh
ku berjanji kan terus tunggu
dipisah lautan pilu
ku mahu kau tahu
aku kan terus menunggu
terus menunggu
kitakan bersatu
terus menunggu
ku mahu kau tahu

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

la tahzan

al salam alaykum

“Aku selalu mengikuti prasangka hambaKu terhadap diriKu, dan Aku selalu menyertainya ketika ia berzikir kepadaKu”

Hasbiyallahu .. cukuplah Allah bagiku

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, May 26, 2008

Kenduri Anita & Juliana

al salam alaykum

gambo2 semasa kenduri anita & juliana... byk snap gambo tp kongsi skit2 dah laa...
seperti biasa laa posing ngn maziah... tunggu pengantin lmbt sgt sampai... kita rasmi dulu laaa...


bersama pengantin... Anita Ramly... geng kenduri kawin aku yg baru la... maziah... tp bulan 8 nnt dia selamat laa jadik pengantin plak... insyaAllah


Cenderahati dr Anita...


Anita & suami... Hazli... org kelantan...


Ni plak Juliana Ali.... time nih dia tgh tukar baju... tak tau ler berapa persalinan... so tanak kaco laa... balik dulu laaa...
aku tak sempat nak gi kenduri ofismate aku... kenduri dia tamat kul 4... aku kat bukit goh (umah jue) pun dah kul 4 lebih... nak lari ke sungai lembing rasa cam tak larat jek...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, May 24, 2008

kucing + tol

al salam alaykum
- pagi td, kt sg isap damai, ada kucing kena langgar... pastu aku tgk tiga beradik dok kuar rumah... sorg thn kete tak bg langgar lg kucing tuh... sorg lg amik kucing tuh ke tepi jalan... aku turunkan tingkap... nak tgk laa kucing tuh dh mati ke blum... yg aku dgr budak pompuan bertiga tuh meraung... kuat sgt!!!! kucing dia dh mati kot... dgn aku sekali menitis air mata... sedih gak kucing mati... aku tgk lg... ayah diorg tgh dok siram keter... wat derk jek dgr anak2 dia meraung... aduss!!!!
- lg 1 citer... aku nak gi kenduri doa selamat kawan seofis kat bukit goh... aku followed keter kawan aku... ingatkan dia lalu kot jalan lama neram... tp masuk highway tol jabor... kuar kot tol kuantan... hahahah.... sejarah hidup aku hari nih pusing2 kuantan pun masuk tol... kena laa 1.70...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, May 22, 2008

warkah - bau

al salam alaykum...



lagu kegemaranku sekarang.... ;)



Takkan lagi aku menunggu

kau hadir di dalam mimpi-mimpiku

puasku mengharapkan dirimu

seperti mereka yang punya cinta


Diriku tanpa dirimu

kau tempuhi penuh bahagia

diriku mahu kau tahu

pedih ini kau tak terasa


Warkahku mengharapkan dirimu

seperti yang aku kenali dulu

setiaku menantikan dirimu

seperti setianya terhadap diriku


Tapiku melepaskan mu

melangkah namun tak berdaya

terusku terus menunggu

cinta yang takkan pernah ada



Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

aku dah tak penin lg...

al salam alaykum...

aku dah tak penin??? insyaAllah... cuma skrg nak menurunkan ilmu kat org baru... pengganti aku nih basic in account... post dia kat amb sepatutnya account exec... tp disebabkan aku... dia kena dok dlm purchasing laa... harap2 aku dpt meninggalkan amb ngn ketenangan... sumer kije aku nak kena bereskan... tambah tolak tinggal 10 hari je lg aku kat amb...

oh ya... ada member aku baru tanya... ko dpt kat mana??? kukuh ke kompeni tuh... bleh hidup ke ko kat kompeni tuh??? mana ko tau aku dpt mana2??? aku dpt tau ko nak berenti pun dr mulut org lain... kompeni apa pun sumer dr mulut org lain (lain mcm je ayat) aku senyap jek... mula2 cam nak jawab... ko tak tanya, takkan aku nak bercerita... tp bg aku diam itu lebih baik dr berkata2...

hmmm... doakan2 yg baik2 utk aku yer!!! syukran jaziilan!!!

musim cuti sekolah dah nak menjelma... kawan2 aku dah pun menghulurkan kad2 jemputan...

25/05/08
1. surianiza + shamsul (pasangan amb)
2. anita ramly (ex-ehsan) + hazli
3. juliana (ex-ehsan) + pasangan
4. Siti MAryam (ex-usmkkj) + pasangan

30/05/08
1. Yanie (amb) + pasangan

31/05/08
1. Khalilah (adik aku) + Ibnu Fitri
2. Zaiton (ex-usmkkj) + pasangan
3. Hanizah farhani + Hadzrid fahmi (pasangan ex-ehsan)
4. mahamud (amb) + pasangan

01/06/08
1. Najib (ex-usmkkj) + pasangan

07/06/08
1. Rozi Rifin (ex-usmkkj) + pasangan
2. Khairo (amb) + pasangan

ini yg baru aku dpt jemputan... yg tak antar jemputan lg (kad, sms, email sumer diterima), tak masuk list lg...

yg jauh2... mintak maaf... tak dpt menghadirkan diri... mana yg bertembung dgn kenduri adik aku... pun mintak maaf... tak dpt menghadirkan diri...

hanya doa dr aku semoga kalian selamat dan berbahagia menempuhi bahtera perkahwinan...

utk kenduri adik aku 31/05/08... sesiapa yg turun ke kuantan... yg mengenali aku in person (adnin, ilah, tim, kak ida, akhi faisal, mimi, izma, kak anis, jang dll), dan juga yg mengenali aku secara maya (Gild, Kha, Marina dll) jemputlah dtg ke kenduri yek!!

alamat: No 7 Lrg 35, Sungai Isap Perdana, 25150 Kuantan... aar??? nak peta??? email me: tufulah@gmail.com

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, May 13, 2008

lega...



al salam alaykum...
lega... surat perletakan jawatan aku telah diterima...
walopun ada ayat2 yg tak best kuar dr mulut MD, aku sempat juga mengucapkan terima kasih di atas peluang yg diberikan kpdnya... aku juga menyifatkan bahawa budinya tak dpt ku balas... MD jawab... mmg awak tak dpt balas...
terus disuruhnya boss aku utk mencari pengganti aku... yer laa... masa mula2 pun dia ckp kat aku ramai lg org nak kije kat amb nih...
aku ckp kat syed, aku nak interbiu org yg nak ganti tmpt aku... dia ckp... sapa nak amik org baru?? ko kan tak berenti...
bab2 ayat jurus perli atau aku yg bengap tak paham ayat tersirat tersurat boss aku nih.. mmg aku surrender...
syed ada ckp... dato tak pujuk aku sbb aku dah 2 kali letak surat... makna katanya aku mmg dah takde ati laa nak kije kat amb... kak azira plak citer masa dato sain surat cuti aku, dia ckp aku nih pendek akal sbb nak berenti dr amb...
aku ckp kat boss... aku takde sbb yg kukuh nak berenti... kalu pasal gaji yg beza tak byk mana tuh... jauh sekali... aku tak reti nak ckp cemana... tp pas istikharah yg berkali2... mmg aku nak pegi... aku tawar hati dah...
habis bab pertama...
bab kedua... esok mr kok nak jumpa aku pasal resignation aku nih...

Saturday, May 10, 2008

genting!!!



gambo2 kenangan di genting... pas check out ahad tuh... terus pi outdoor theme park... takut ujan... hampir sumer laa aku main... tp ada gak yg tak main... yg sgt budak2 dan yg sgt extreme...
yg sgt budak2 adik aku tanak main... yg sgt extreme... kawan aku plak tanak try... aku kalu sorg2 tak syok...
berdua kan lebih baik!!!
eheheeh....

waaaahhhh!!!!!

al salam alaykum

aku baru je sampai dr kl... hadiri seminar machinery and equipment industry, organized by MIDA... takut betul tido kat vistana hotel sorg2... ajak kawan2 teman sumer bz... time seminar jumpa shahril shah, rakan seperjuangan di usm dulu... anak nak masuk 3...

aku rasa cam ketinggalan monorel jek... mana taknya... seminggu jugak laa cam tak kenal internet, tak kenal paper, tak kenal tv... byk giler kena baca email... apatah lg blog2 kegemaran aku... byk giler tak sempat nak baca....
sabtu n ahad minggu lepas aku naik genting... family day company baru yg aku tak tau lg bleh join ke tak tuh... pastu isnin n selasa bz kat ofis... nak cek email pun tak sempat... balik umah tido terus... ari rabu aku gi bangi... interbiu tnb... pastu terus check in kat vistana... ari kamis n jumaat aku da seminar kat pan pacific hotel... sempat jumpa sally jap...

sabtu n ahad esok lusa ni aku nak gi family day company yg bakal aku tinggalkan nih... ohss... td pas seminar aku gi melawat supplier aku merangkap anak big boss aku kat hotel maya...
kay... aku dgr ko nak berenti... takyah berenti laaa... uikss.s... smpi ke kl berita aku nak berenti sampai ek??? kalu ko nak berenti gak ko kije ngn aku je laa... tanak laa aku... dr kije ngn ko baik laa aku kje ngn ayah ko... hahahaahah
hmm... agaknya resignation letter yg aku bg kat kak pah tuh, dah sampai kat dato kot... hmmm... takut plak nak masuk kije isnin nih... kenapa takut?? ntah aaaar... dah laa antar surat berenti pun suh kak pah... tak sanggup nk bg sendiri... yer laa... aku nak berenti pun takde reason... puas dah pikir... apa reason nk bg... tak dpt gak... buat keputusan pun ikut gerak ati yg kuat lepas istikharah beberapa kali...
bos pun lain je muka bila aku ckp aku dah letak surat kat management n dlm laci meja dia...
kena panggil ke ek ari isnin nnt???
tido laa dulu... esok nak gi rompin... family day!!!
yg terakhir ke untuk aku di AMB???

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, May 02, 2008

baby yg comel...

al salam alaykum
nama baby ini ialah muhamad faris irsyad... dia adalah anak kawan baik aku... dia dilahirkan pada 29 April 2008 di sebuah hospital di kuala lumpur... oleh sbb dia dilahirkan melalui pembedahan, maka mamanya tidak dibenarkan lagi utk pulang ke kuantan... jadinya mamanya telah mengirimkan kepada aku gambar buah hatinya yg ditunggu selama ini...
tembam kan dia??? aku tak sabar nak tunggu dia pulang ke kuantan supaya aku boleh gomol2 cium2 dia... geramnya tgk pipi dia yg tembam... aku dah ckp kat bespren aku nih aku nak panggil anak dia irsyad... suka ati ko laa nak panggil dia faris pun... aku nak ikut suka ati aku jek... eheheheeh....
nnti aku nak suh dia panggil aku apa yek?? maklong ke kaklong ke??? kawan aku nih panggil aku kaklong... anak sedara dia pun panggil aku kaklong... jadiknya??? irsyad pun bleh laa panggil aku kaklong... hahahaahah!!! ni laa kawan aku tuh... puan faridah.. masa nih kawan aku tgh mengandungkan irsyad yg berusia 4 ke 5 bulan dalam kandungan....
cepat laa balik kuantan ye irsyad!!! tak sabar nih nak gomol2 nih...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::