...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, April 30, 2008

penin lg...

aku nyampah aar kat boss aku... habis sumer dia senaraikan knapa aku mesti stay kat amb nih... isk isk isk...

pastu plak... management decide nak antar aku pi melawat mill kat jepun n korea laa plak... lg laa aku nyampah... tp aku takleh gi pun... time tuh adik aku kawin... huhuhuhuh

tolong!!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 29, 2008

sajak tembok

Dengar dengan hatimu
Moga kau tak terkeliru

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, April 27, 2008

scan dan menang

al salam alaykum....
minggu ni dah start cuti... takyah naik bas gi kl... takyah gi kelas... ari sabtu cam biasa gi kije semula... seronok rasa!!!
ptg smlm dah bleh gi kenduri kawan2!!!
ptg smlm jugak bermula aktiviti aku bawak mak gi bandar2... lamanya takde kesempatan mcm nih... tp nnt langsung takde kesempatan... dah nekad gak nak berenti kije... mak pun sedih gak laa.. aku nak berhijrah ke selangor...
lepas gi kenduri, aku kuar ke bandar ngn mak aku, carik brg2 utk adik aku nnt... ada lg yg tak dibeli... pastu aku gi LHDN, konon nak register laa... tp tak bleh register, kena gi waktu pejabat... aku rasa mau jumpa lg 30hb april ntah thn bila nak register ngn LHDN nih... patutny LHDN dtg ke ofis-ofis yg jauh dr pejabat dia... nak buat registration... pemalas betul laa aku nih...
pastuh sedang2 elok je aku nak start keter nak kuar dr parking, ada laa sorg mamat ketuk cermin tingkap... dia pun ckp laa dia dr kompeni bla bla bla sdg buat ulang thn syarikat... pastu dgn berbesar hatinya nak bg adiah percuma kat pelanggan bertuah... pastu dia bg kupon... mak aku amik laa pastu ucap terima kasih dan nak blah laa...
dia tahan kami... kena bukak dulu... adiah tuh spesel utk arinih je... dia pun tunjuk laa kertas yg org lain bukak sumer tulis terima kasih jek... tak bertuah... aku pun bukak je laa... buka2 dpt oven ngn mesin urut kaki... pastu ada 1 bulatan kat tgh... dia ckp bulatan tuh kena gi scan kat ofis dia... adiah misteri... ada keter, ada percutian, ada wang tunai... mcm2 laa...
malas laa... mesti kena bayar... tak kna bayar arinih dia ckp... byr bila dpt adiah... betul ke??? betul sy tak tipu... tp kalu nak scan kena gi pejabat laa... mak pun ckp takper laa... kita try je laa...
sampai kat pejabat dia... bos dia pn tunjukkan laa list adiah n syarat2... dia ckp mmg tak payah bayar... scan dulu... kalu dpt adiah misteri, bayar 3600 utk cukai kerajaan n upah pekerja dia, tp bila dpt adiah laa... dia pun tunjuk laa bukti yg dia tak menipu... ada gambo org dpt keter... ada muka kuar paper... ada geran keter...
aku pun cam caya laa... ok laa... scan laa cepat... dia pun ptg... tp sblm scan... kalu dpt adiah misteri nih... u nak bayar guna cash or kad kredit??? kad kredit ada... cash pun insyaAllah ada (org nak dpt bonus laa katakan)... kalu cam tuh... sblm scan kena list kan dulu serial no duit2 tuh... utk secure kedua2 pihak...
aku pun naik angin dah... td ckp tak payah bayar lg... mmg tak payah byr lg... tp kita nak list serial no duit tu dulu utk pengesahan sblm hadiah misteri discan... bongok laa korg nih!!! tu maknanya mmg suh bayar laa... buang masa kami je tau!!! lain kali tulis siap2 kat kertas tuh syarat2 bodoh nih!!!!!!!!!! terkulat2 mamat yg bawak kami gi jumpa bos dia tuh...
aku ngn mak aku pun blah dr situ... terkena jugak kami!!! ilang gores dan menang... timbul plak scan dan menang!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, April 26, 2008

apa aku nak buat nih???

al salam alaykum...
skrg nih aku dlm proses turunkan berat skit... masa buat medical check up arituh... berat aku turun 200g... hahahah!!!! gelak besar mak aku... 200g pun nak bising... cam tak luak pun... tp yg aku nak bising ialah... selamat 4 - 5 thn nih... tinggi aku ialah 160 cm... tp thn ni doktor yg ukur aku ckp tinggi aku hanya 156 cm... takkan salah ukur kot selama 4 - 5 thn nih??? last sekali ukur tinggi thn lepas, medical check up utk uitm... buat kat klinik yg sama, tp dr yg berlainan... tensen aku!!! dh laa tak cek mata aku... aku nak tau gak tahap kerabunan aku menigkat ke tak... kalu tak, nak melaram ngn contact lens lg...
takkan laa sbb aku dlm usaha mnurunkan berat badan, ketinggian aku mengalami pengecutan??? kompius betul...
sebenarnya kan... aku takleh tido... sbb apa??? sbb aku rasa lapar... last mkn nasi sebelum maghrib... dah namanya nak diet, mana blh makan lewat... kena mkn sikit je plak tuh... td aku mkn nasi sesenduk yg tak sampai sesenduk... sikitnya!!! tu yg skrg ni berheavy metal dlm perut nih...
nak terus diet ke tanak ek???
kalu diet, bleh pakai baju raya dulu... baju3 lama... takyah beli baru...
kalu tanak diet, kena beli baju baru... byk baju yg dah ketat...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 22, 2008

aku dah penin...

al salam alaykum...
baru aku membulatkan tekad utk berhenti... aku diuji lg... hari ni aku dpt bonus... dan tak disangka2 markha aku yg di bwah paras par... self evaluation laa katakan... dan bos aku yg menurut kata MD kedekut markah... pun bg aku sikit... tiba2 aku dpt kumpulan gr 1... yg membolehkan aku mendapat full 2 months bonus... alhamdulillah... dan surat bonus tu plak sekali ngn increment... lg laa bercucuran air mata (cengeng!!!)
aku dah buntu semula...
nak tinggalkan kompeni nih ke tanak...
nak carik pengalaman baru ke tanak...
nak rasa duduk kat jin bertendang ke tanak...
nak kesian kat bos aku ke tanak...
nak kije kat multinasional kompeni ke tanak...
nak tukar title position ke tanak...
nak luaskan job scope ke tanak...
nak tinggalkan mak ayah ke tanak...
nak tinggalkan kuantan ke tanak...
nak duduk sendiri ke tanak...
nak masak sendiri ke tanak...
nak kena basuh baju sendiri ke tanak...
nak duduk jaauh ke tanak...
dan mcm2 nak ke tanak lg laaa!!!
penin... penin...
buntu.... buntu!!!!
tak cukup istikharah lg ni...
erna dah call.... dia nak letak surat dah... aku jek belum... medical examination pun br buat td... di tambah pulak bos aku yg mcm tak bg pi... ditambah plak ngn surat bonus + increment yg sgt aku tak sangka tuh...
mak aku ckp... ikut suka laa... maan yg baik... ikut ajer....
tak cukup istikharah lg nih...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, April 21, 2008

tamatlah sudah semester ini...

al salam alaykum
try upload video... ni kami makan2 kat secret recipe SACC Mall, setelah berhempas pulas menyusun strategi untuk menamatkan presentation "Transformation Management" dengan jayanya... hahaha... sian kat lecturer kitorg... so, kami telah mendapat 10% secara percuma tanpa perlu membuat presentation sekaligus meraikan kelas terakhir kami utk sem ini...



insiden bermula dgn Husna yg sedang membuat presentation telah tidak dengan sengajanya tertarik wayar projektor dan slide hilang dr pandangan kami... kunun2 semua engineer yg bijak pandai dlm kelas kami membetulkan projektor, tukar laptop, bukak wayar sambung wayar... tp tak berhasil jugak... strategi tuh... akhirnya kelas dibatalkan...



ni Pn Matun ngn anak Puan Mila yg pakai tudung pink tuh...

pilihan Cik Kehelan... iceblended chocolate dan classic cheese cake... wow yummy!!

sebelum acara makan2 bermula laa...

video
video selepas acara makan2...

tamat laa semester ini dgn tipu muslihat yg rapi hanya selepas Husna melakukan aksi yg tidak disengajakan...
jumpa lagi sem depan!!!
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, April 18, 2008

Thursday, April 10, 2008

selamat pengantin baru

al salam alaykum

aku masuk ke pantry... mereka sdg bercerita ttg perkahwinannya...

kemudian, tinggal aku dan dia...

boss cuti bila??? esok cuti laa... dah ready ke semua??? takde menda pun nak buat... family sumer dah sampai ke? mlm nih sampai.... oooo... tak buat kenduri kat teganu ke??? buat next week... tp utk famili je... segan laa... sbb kawin kali kedua...
selamat pengantin baru laa boss... xdpt nak amik gambo ngn boss nnt... kenapa plak x dpt amik gambonya??? amik jer laa... sy tak dtg laa kenduri boss... ada kelas... laaa.... dtg laa... ponteng laa kelas sehari... dtg kenduri... aku diam, takde jawapan...
tak sanggup laa!!! walopun bleh terima hakikat... tp still lg rasa susah... doakan kebahagiaan mereka sekeluarga hanya dr jauh sahaja!!!
Selamat Pengantin Baru...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, April 06, 2008

putrajaya!!!

al salam alaykum...
aku akui... aku jakun ngn putrajaya.... ku pernah sampai sekali jek... awal bulan 2 arituh... gi amik exemption kat MOF... tp tak berkesempatan nak jalan2... coz gi waktu ofis... byk laa kijenya...
arinih... disebabkan kelas aku habis kul 1... ida pun janji nak bawak aku gi putrajaya... sengih manjang aku dpt gi putrajya...
dpt laa snap skit sebyk gambo kat sana...
ni kat istana melawati... takde org duduk pun... baik bg aku je yg duduk situ...


ni plak berlatarbelakangkan pejabat pentadbiran perdana menteri....


masjid putrajaya laa plak...


masjid lagi....


tasik putrajya...
lg gambo??? kat webshot aku laa.... harap2 kejakunan aku kat putrajya dah berkurang... eheheh... nak carik tempat jakun lain plak kat wilayah persekutuan nih... zoo negara, muzium, tugu negara, menara KL, Muzium kesenian Islam, KLCC pun tak habis round lg...
smlm gi interbiu kat tempat jin meraung... mmg meraung betul... aku naik komuter... sampai sana cab pun takde... bas pun takde... tebal muka tumpag org... alhamdulillah... mudah perjalanan... insyaAllah, kalu pas ni dpt utk 2nd interbiu... aku mmg kena bawak keter sendiri laa nmpk gayanya...
akhi Faisal (Jiwais) ajak pi book fair... jumpa selebriti dan penulis terkenal... yer... aku berkeinginan nak ke sana... tp member aku yg lain tanak... isk isk... takde harapan laa nak jumpa Jiwais nak mitak buku baru dia dgn freenya... nak jumpa najwa aiman, faisal tehrani, zaid akhtar etc... sudahnya... aku berpesta buku kat MPH alamanda putrajaya... sambar 4 novel... salah satunya novel zaid akhtar... Salju Sakinah... aku pernah baca dlm utusan malaysia 2-3 thn sudah kot...
walo bagaimanapun... aku hepi hari ni... :D
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, April 01, 2008

kad kawin

al salam alaykum

aku sangkakn aku dah bersedia... tp rupanya tidak... saat tunangnya memberikan kad undangan... aku menangis jugak rupanya...

tak sedar diri betul!!!

atas sebab kesedihan aku nih... berat aku naik lg...

kenapa takut gemuk??? dia bertanya...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::