...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Thursday, February 28, 2008

busy!!!


Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::
http://tufulah.dubaimlm.com/

boleh la kalo nak cuba. free je..klik la kt sini & register

http://tufulah.dubaimlm.com/

Anda tak perlu keluarkan wanglangsung,juz daftar percuma dan tunggupayment pada 29hb.febuari 2008.Akanlaunch pada hujung 29 febuari 2008Sykt Multibillionairre yg bakalmenyaingi syarikat negara barat

Klik sini & daftar,tunggu payment :
http://tufulah.dubaimlm.com

Berita Hebat! Anda boleh berdaftarsecara PERCUMA! Anda akan terima US$50sebaik saja pendaftaran dibuat.Bayaran pertama anda USD50 pada 29Febuari 2008Juga akan terima komisen US$10.00apabila anda memperkenalkan kawan andaatau keluarga anda kepada dubaimlm.Tarikh tamat ialah 29 Febuari 2008.Anda akan dapat kad debit selepastarikh tersebut.

HEBAT! Sudah pastiAnda anda akan juga dapat pendapatanyang lumayan USD 1.00 atas setiap org2bawahan anda di seluruh dunia.

JADI ORG TERAWAL ATAU YG AWAL.TIADAKEJAYAAN TANPA MENCUBA.

Sila daftar secara percuma pada:
http://tufulah.dubaimlm.com

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, February 25, 2008

doa seorang isteri

DOA SEORANG ISTERI

Ya Allah bagi Mu segala kepujian dan kesyukuran sebagaimana layak untuk Mu dengan kebesaran kekuasaanMu dan kemulian wajahMu dan ketinggian kemulianMu yang bilamana Engkau menjadikan dia sebagai suamiku.

Ya Allah Engkau jadikanlah dia penyejuk mataku dan pembantu untuk aku mentaati Mu
Ya Allah Engkau jadikanlah aku sebagai penenang untuknya dan penasihat yang diberkati
Ya Allah Engkau kasihkan aku kepadanya dan kasihkanya kepada aku
Dan rezekikan kami zuriat yang soleh yang menjadi kebaikan kepada agama dan dunia

Ya Allah jadikan antara kami berdua sebagimana antara Ali dan Fatimah
Ya Allah satukan hatiku dengan hati-hati ahli keluarganya dengan rahmatMu Wahai Yang Maha Pemurah
Ya Allah tutupilah keburukanku padanya dan tutupilah keburukannya kepada ku
Dan perlihatkanlah kepadaku kebaikannya dan redhakan aku apa yang telah Kamu beri kepadaku dan berkati aku padanya
Ya Allah permudahkanlah ia bagi ku dan permudahkan urusanku bersamanya dan jauhikanlah aku keburukannya
Jadikanlah aku berpuashati dengannya dan dia berpuashati denganku

Ya Allah jadikanlah aku dimatanya hebat dan jadikanlah ia dimataku kecil
Ya Allah bukakanlah antaraku dan suamiku dan ahli keluarganya sesungguhnya Engkau sebaik-baik pembuka
Ya Allaha yang menghimpunkan manusia pada hari Kiamat, himpunkan aku dan suamiku dalam kebaikan
Ya Allah Engkau jadikan aku sebagaimana yang ia sayangi dan jadikan ia sebagaimana yang aku sayangi dan jadikan kami sebagaimana yang Engkau sayangi
Ya Allah Engkau jadikan hati suamiku tergantung kepadaMu dan kemudian tergantung kepada rasulMu dan kemudian kepadaku
Ya Allah Engkaulah yang menguruskan kenikmatan dan kelazatan dalam kesusahanku,
Jadikanlah kegarangannya terhadapku suatu kesejukan dan keselamatan sebagaimana engkau jadikan api ke atas nabi Ibrahim suatu kesejukan dan keselamatan

Ya Allah berikanlah petunjuk kepadanya sebagaimana yang Engkau kehendaki dan redha
Ya Allah Engkau yakinkanlah hatiku bahawa sesungguhnya aku tidak akan dicelakai dan Engkau sentiasa bersamaku

Ya Allah perkenankanlah
Ya Allah perkenankanlah
Ya Allah perkenankanlah

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, February 21, 2008

good luck!!!

al salam alaykum...

pg td ada sambutan chap goh mei kat ofis aku nih... ada tarian singa, bakar mercun... last sekali makan2 laa... makan2 yg best... takde pun makanan yg berunsurkan kecinaan... sumernya kemalaysiaan... tak sempat nak snap gambo makanan... ada rojak, cendol, mi goreng mamak, nasi dagang, bihun goreng Singapore... yg pasti masyarakat majmuk kat ofis aku ni terhibur....
ada Cina 3 org, india sorg, mamak sorg... yg lain sumer melayu.... kalu kontraktor plak... ramai laa cina... vietnam ada, myanmar ada, jaga pun org nepal... oh ya... dayak, iban, kadazan pun ada.... pendek kata mcm2 ada...
jadi nak meramaikan kaum cina semasa sambutan td, kami pun jemput laa suppliers kami sekitar kuantan nih... yg kompem cina laa ramai... seronok dan meriah laaa!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, February 20, 2008

wajah baru???

al salam alaykum
aku dah lama tak tukar lay out blog nih...
tp ari nih rajin lak nak godek blogger nih....
kira ok laa dr sebelum nih...
aku pikir2 aku nak berhijrah laa... bergantung kpd rezki...
aku dah terlepas 2 interviu... satu kat KL... satu lg kat Singapore...
kat Singapore tu tak kisah sgt...
yg kat KL tu kisah jugak laa...
sebab terlepas aku tak pick up call utk tele-interviu...
tak terbukak lg kot pintu nak berhijrah ni...
hmmm..... minggu nih... rumah aku nih berkubang skit... dlm proses memindahkan brg2 adik aku masuk ke bilik aku... brg2 aku masuk bilik dia... bilik aku nak jadi bilik pengantin laa katakan... nak cat rumah lg... ngn aku sebok nak buat assignment lg... nak studi lg... sabtu ni aku kena submit term paper and amik final test... penyakit malas masa under grad terbawak2 jugak smpi skrg...
sebelum nak berhijrah ke alam pekerjaan lain... aku kena perhijrahkan diri aku dr penyakit kemalasan kpd kerajinan...
go go chaiyok.... ok... siapkan term paper dulu arr!!!!
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, February 10, 2008

Chinese New Year Holiday

al salam alaykum

plan asal nak ke Terengganu... kenduri kawin Durah + melawat mak saudara + ziarah kubur arwah nenek & moyang...

tp tiba2 ayah tukar plan... nak balik Johor... Terengganu tuh plan ke bulan 3 plak... oleh sbb sumer dah sebulat suara, pendapat aku tak diguna pakai lg... so, balik laa kamike johor...
gambo2 ketika melawat danga bay... sebelum tuh kami ke Nusajaya, konon melawat tapak projek... walopun tak siap lg... rasanya kalah Putrajaya... pastu kami ke danga bay laaa...

kali ke danga bay tak berapa sronok... sbb rasany dok kat negeri johor... tp cam dok kat Indonesia pun ada... kdg2 rasa dok kat Bangladesh... kdg2 rasa dok kat Nepal... Myanmar... Vietnam...

betapa makmurnya bumi Malaysia nih...

kat Johor selama 2 hari bermula dr Bandar Penawar, Kota Tinggi, tido umah pak andak... then turun ke Gelang Patah, tido kat umah makngah... paklang, maktam, pak anjang + sepupu sepapat sumer ada... esoknya belah pagi carik lokan... seronok!!! pesta lokan laa jawabnya...

pas Juamat ke Ayer Itam, beli perkakasan utk majlis adik aku... pastu singgah umah Chik kat Batu Pahat... rehat kejap, pi Bukit Gambir umah Mak Teh... balik Kuantan mlm tu jugak... sbb aku ada kelas kat Shah Alam pd hari sabtu...
aksi jejaka perasan kat danga bay... paklang, iman, abg, pak andak


sepupu aku laa... skrg aku laa kot yg tua tp cam budak2 lg... sepupu aku yg lain ramai dah kawin... budak2 je yg tinggal
kunjungan kali nih aku ke rumah2 Johor... tak pernah sampai lg kat rumah2 nih...

rumah Johor Bahru



adik2 dan sepupu

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, February 06, 2008

sakit ke???

al salam alaykum

aku tak pernah rasa sakitnya putus cinta... aku tak pernah pun bercinta...

tp aku rasa sakit sgt... sgt2 sakit...
bila ko dpt tau org yg ko suka, org yg ko puja... ada org lain... dan hubungan itu baru pulak bermula...
kalu tau secara direct... ok lg kot... tp secara indirectnya...
apabila perasaan ko tuh tlah diwarwarkan oleh org lain kpd org yg telah dipilih oleh org yg ko puja itu...

walaupun mula2 ko dah rasa bahawa org tuh telah dipilih... tp ko still rasa ko ada peluang... dan tiba2 peluang itu telah tertutup...
kebetulan pulak pada hari yg org yg ko puja tuh nak menunjukkan bahawa dia telah membuat pilihan... ko takde kat situ...
ko tau pun dari org lain... yg sama2 berkongsi suka duka ko...

aku rasa patutnya better ko tau dgn org lain yg ceritakan pd ko... drp ko tgk dgn mata kepala ko sendiri...

tp... aku rasa ko dah bersedia utk menerima berita seumpama itu... ko dah control jiwa ko...

betul... aku dah control... cuba utk bersikap seperti biasa... spt tiada apa yg berlaku... cuba utk menerima takdir dgn redha... tp aku kalah... aku terpaksa utk menjadi diri sendiri... air mata tumpah jua...

bg aku takde apa yg mustahil... dia bleh buat pilihan siapa yg dia suka... siapa yg dia pikir layak utk jaga dia... anak2 dia... aku tau itu...

sebenarnya... aku patut sedar dr awal lg... dari hari pertama lg aku kenal dia... aku patut tanamkan dlm diri aku... dia suami org...

dr hari pengebumian isterinya lg... dia takkan carik org seperti aku... dia bkn utkku...

cukup lah sampai saat ini... dah termaktub... dia bukan untukku...

sakit sangat aku rasa skrg nih!!!! tak pernah rasa sesakit ini...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, February 05, 2008

segalanya telah tersurat

Ya Allah... bantu aku utk lupakan dia...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::