...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Monday, July 30, 2007

lg gambo kat tmn negara

saja nak mengubat hati yg duka... upload gambo...

kat petronas gambang kot...

kat jambatan gantung lerr...

roommate sementara...

atas lori la plak...

sementara nak tunggu naik bot...

eh... ada gak kat ofis laa plak...

letih... letih...


Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Sunday, July 29, 2007

tension....

al salam alaykum

skrg nih aku kat lib uitm... tgh dok mencari artikel utk presentation next week...

aku tgh tension sbb aku rasa aku tak buat dgn baiknya ujian pg td...

isk isk isk...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, July 24, 2007

haru biru...

al salam alaykum...

dia dah yakin... aku plak yg ngok ngek...
kesian kat dia...

bkn aku yg tanak mencuba... tp risikonya tetap ada...

aku tanak dia kecewa...

macamana yek???

Surah Yasin 36:36. Maksud ayatnya: "Maha Suci Tuhan Yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan, sama ada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya."

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, July 19, 2007

i've been tagged!!!

adnin dah tagged saya!!!!!!!!!!!!

"For everyone's information, this is a great tagging game, meant for charity. For every tag response before 26th August 2007 , Idham - the initiator - will donate RM127 to Darul Izzah Orphanage, Bandar Baru Bangi, Malaysia. Meaning, by doing this meme you'll be donating RM127 to the orphanage (with his money though :D). He's targeting at least 100 bloggers to get about RM1k for this chosen charity of his! And the rules are (copying and pasting from the original rules from Idham's blog) ..."

Okey, this is the rule;
If you are tagged, you need to write an entry related to the meme. At the end of your entry you just need to tag as many person as you like. You will then leave a comment in their blog to let them know they have been tagged. And to include this message, "By doing this meme you are contributing rm127 to the Darul Izzah Orphanage".

Then please copy and paste this rule somewhere in your entry.The meme is about completing at least seventeen out of the following twenty seven sentences........ (ive done mine in black)

The meme is about completing at least seventeen out of the following twenty seven sentences........ (ive done mine in purple)

1. A person is only as good as he be as he is

2. Friendship is always forever

3. To love is to care & share

4. Money makes me mad

5. I miss USM

6. My way of saying I care is by giving & sharing the best that I have (same thought with adnin)

7. I try to spread love and happiness by giving & sharing the best that I have! :) (same thought with adnin)

8. Pick the flowers when I feel to

9. To love someone is to care & share and accept all weaknesses and strengths

10. Beauty is in the eye of the beholder (mmg betul pun)

11. When I was thirteen, what I remember the most was, I was in form 1... eh no... kelas peralihan laa in SMAI (best kan adnin)

12. When I was twenty one, I remember when I was in sem 4, I got P1 for final…. huhuhu

13. I am most happy when my family happy

14. Nothing makes me happier than yg membuatkan keluarga aku bahagia…

15. If I can change one thing, I will change nothing

17. Wouldn't it be nice if we could be together here and after… heeheheh

18. If you want to be loved then you have to give love. (copy yg adnin… cam betul la plak)

19. Money is not everything but you can get everthing with money… except love...

20. The most touching moments I have experienced is when I graduated

21. I smile when I listen to buat ku tersenyum by SO7

22. When I am happy, I smile the whole day…

23. If only I don't have to ‘work’, then I’ll be full time domestic engineer... heheeh...

24. The best thing I did yesterday was kemas meja & almari kerja aku… arinih sepah balik… huhuhhu

25. If I ever write a book, I will give it this title, buat kutersenyum…

26. One thing I must do before I die is to get married… ehehehe

27. Doing this meme, I feel rupa2nya byk lg yg aku tak buat dan macam nak kena buat…

And now I’m tagging;
1. kha
2. izma
3. ilah
4. tim

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 18, 2007

kat taman negara

al salam alaykum

hujung minggu lepas kami ke taman negara utk family day... seronok sgt!!! tambahan plak aku kali kedua ketaman negara... pertama kali semasa aku darjah 6 thn 1993... kali ni aku ke sana lg...
kalu dulu ke taman negara naik bot dr kuala tembeling ke kuala tahan amik masa 4 jam perjalanan.... tp skrg jalan darat dah ada... 3 jam dr kuantan dah sampai ke kuala tahan... byk perubahan laa... yer laa dah 14 thn berlalu...

tp kali ni gak aku tak berpeluang laa nak pi ke lata berkoh... sama gak mcm dulu... apa lagi nak daki gunung tahan... harap2 aku dpt pergi kali ke3 utk ke lata berkoh dan menakluk gunung tahan... insyaAllah... tp dpt gak laa merasa naik canopy walk way sepanjang 530 mtr... dulu masa aku pi thn 93 baru 100 mtr siap... aku naik pun dlm 50 mtr jek... kalih pun rapid shooting gak...

ni la sebahagian gambo2... ada lg... tp tak sempat nak upload dlm webshot aku... ada masa kang aku upload laa...

masa dinner... tema flora and fauna... sbb tu la kat jari aku ada rama-rama... fauna la katakan... flora??? kat kaki kain jubah aku ada bunga kaler hitam... lengkap laa flora & fauna...

ni laa bos aku... cam tok arab tak??? marah lak awek dia... dia cabut nama aku utk lucky draw... dia ckp aku nih org kuat dia... org kuat ler.... nak cabut lari nih boss... heheeh

lawan tarik tali ngn mak2 dara... kalah lg anak2 dara thn nih...
naik bot utk rapid shooting ke kuala terenggan... tak nmpk aku ke??? ada maa... kat belakang org tudung hitam tuh...

tungggu turn utk naik canopy walk way atau dlm bahasa melayu ialah jambatan gantung...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, July 17, 2007

daniel wu


sapa dia nih??? aku pun tak tau laa apa siginifikannya mamat pelakon nih dlm hidup aku...
smlm tgk dia kat tv3...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, July 12, 2007

say yes to yourself

"Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great ones make you feel that you too can be great" – MARK TWAIN

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, July 04, 2007

cinta Zulaikha

pejam mata bayangkan cinta,
satu cahaya terindah,
dari jiwa,terang jiwa,
kekasih ku kau ku puja.

menjelma di langit musim berduka lara,
terpinggir sepi hampir putus asa,
melayar hari kelam yang tak bermaya,
dan makna.

hendak ku luahkan,
takut makan lah diri,
hendak ku simpankan,
meracuni hati.

hendak ku jeritkan,
takut malu sendiri,
hendak ku diamkan,
kau takkan mengerti.

biar susah bagai cinta zulaikha,
cinta dalam mimpi jadilah nyata,
biar pahit manis juga terasa,
hari inin hampa esok gembira(2x).
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

terkenang masa dahulu...

al salam alaykum

smlm aku bg training utk staff baru... biasa laa sesi memperkenalkan diri
saya cik kerini... panggil saya kay je...
ada laa mamat tu jawab plak... nama saya keritu... eh Mohd Khairi... org pun panggil kay jugak... aku jeling je sekilas... pastu teringat kawan lama aku... dan bercerita laa aku pasal aku ada kawan dr zaman matriks ke USM... nama dia Mohd Khairi Mohamad... dikenali sbg keritu dan jugak nama panggilannya ialah kay...
kebetulan eh???
dia apa kabar ek??? aku pun kontek laa dia... setelah berkurun lama tak berkontek... bercerita ttg org yg sama nama dgnnya dan cerita aku yg teringatkannya... keri jawab patut laa dia tersedak pd pukul 10.30 pg (siap menambah betul tak tipu)... kebetulan lg... sesi bercerita aku tu pun dekat pukul 10.30 pg gak laa...
isk isk isk...
semoga dia sentiasa dipermudahkan segala urusan oleh Allah swt...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, July 03, 2007

moto atau keter??

salam alaykum...

mak aku dah bg kata putus... takdenya nak bg aku bawak moto pi kije... dan takdenya nak terima offer Lee utk menumpangkan aku ke tempat kije...
bawak je keter sendirik... duit bleh dicarik... nyawa takleh tukar ganti...

kena start jualan langsung ke???

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, July 02, 2007

hadhari???

salam...

aku bkn suka pi perkampungan hadhari ke... jom heboh ke... apa ke... tp kalu KRU ada kompem aku pi... hehehe...

so sempena bestday mak aku ari sabtu arituh... aku ikut le kemahuannya dgn bawak dia pi jalan2 kat perkmpungan hadhari... sambil dpt ilmu pengetahuan... dpt la jugak jumpa artis...

saujana dah tukar anggota ek???

tp yg mak aku suka sekali ialah...

nak jumpa ina mawi tuh...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::