...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Monday, May 28, 2007

gambo staf amb

alamak... cinonetnya... tak nampak pun muka aku...
ni bersama ngn workshop worker
ni staff AMB laa.... mana satu aku???

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, May 25, 2007

aku mmg suka tgk dia!!!

I Like The Way You Move

There's so many things i like about you, I..
I just don't know where to begin,

I like the way you, look at me with those beautiful eyes,
I like the way you, act all surprised,
I like the way you, sing along,
I like the way you, always get it wrong,
I like the way you, clap your hands,
I like the way you, love to dance,
I like the way you, put your hands up in the air,
I like the way you, shake your hair,
I like the way you, like to touch,
I like the way you, stare so much,
but most of all....
Yeah..
most of all....

I like the way you move.....
I like the way you move.....

I like the way you, put your hands up in the air,
I like the way you, shake your hair,
I like the way you, like to touch,
I like the way you, stare so much,
but most of all....
Yeah..
most of all....

I like the way you move.....
I like the way you move.....

I like the way you, put your hands up in the air,
I like the way you, shake your hair,
I like the way you, like to touch,
I like the way you, stare so much,
but most of all....
Yeah..
most of all....

I like the way you move!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, May 24, 2007

nak jadi ketua???

utk 5S area, ada ketuanya... tp kalu ada ketua tak jalan kije wat apa... aku pun usik kak ita... kak ita je laa jadik ketua... kak ita jawab, kak ita takleh jadik ketua... kak ita syok sendiri...
eh nak jadik ketua senang jek syarat2 dia... 1st sekali mmg kena syok sendiri laa... kalu tak syok sendiri, mmg tak jalan laa kije... heheheh.... tp yg penting... tahu meletakkan sesuatu pada haknya/tempatnya... kak ita plak... oh ye ker??? nnt kitorang vote kak ita...

Dari Sa’id Abdurrahman bin Samurah R.A., ia berkata; “Rasulullah S.A.W bersabda ; Wahai Abdurrahman bin Samurah, jangan engkau meminta jabatan kerana jika engkau mendapatkannya dengan tidak meminta, maka engkau akan akan didukung ketika menjalankannya. Namun jika engkau mendapatkannya dengan jalan meminta, maka engkau akan dibebani dengannya…”(Hadith Muttafaq ‘alaih)

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, May 23, 2007

kenapa??? part 2

"Your page is blocked due to a security policy that prohibits access to category Chat."

shout box aku pun kena block.... TOLONG!!!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, May 22, 2007

kenapa??

al salam alaykum
IT dept ofis aku dah start buat keja2 pem"block"an website yg berunsurkan "category Personals & Dating".
kalau nak bukak frenster... mesti kuar ayat ni
"Your page is blocked due to a security policy that prohibits access to category Personals & Dating"
aku pun cek laa ngn mat shah kenapa diblockkan??
alasannya... our big boss pernah tangkap sesorg sdg khusyuk buat keja tak berfaedah kat frenster... yg nyata bkn aku laa... aku bukak frenster pun time rehat atau lepas ofis hour...
YM ngn MSN pun akan diblock berkuatkuasa 1hb jun nih...
tak keruan le aku agaknya kan???
penting ke YM ngn MSN ngn frenster kat dlm hidup aku tuh??
start 1hb 6 nih... sapa2 nak guna YM ngn MSN kena register dulu dan hendaklah memberi seribu satu alasan yg kukuh utk menggunakannya...
apa alasan aku???
aku dah lama tak chatting sebenarnya... tp online jek YM ngn MSN... sbb saja nak tgk sapa yg online... bleh tak???
ICQ, skype, AOL ntah apa lg... sumer aku dah buang dah... tinggal YM ngn MSN je laa...
frenster plak... mmg aku nak sgt!!! selain dr emel dan blog aku ni... time takde kredit hp (pernah kena sound ngn member... dr zaman belajar sampai zaman keja takkan topup sebulan 30 jugak kot :D) frenster laa tempatnya nak bertanya khabar berita dan menyebarkan maklumat yg berguna dan menghebahkan berita2 antarabangsa ke seluruh kawan2 aku, sahabat2 aku, rakan2 aku, kenalan2 aku dan musuh2 aku (jika ada)...
tp, aku kena bayangkan jugak hidup aku tanpa frenster... aku penah tak bukak frenster selama sebulan... perasaan masa tuh kira ok gak laa... tp bila bukak balik frenster, mcm ketinggalan jek mengikuti perkembangan warga kawan2 aku...
hmmm....
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, May 11, 2007

walimatul urus

al salam alaykum

beberapa walimatul urus utk thn nih...

AMB

19/05/07 Nadia
02/06/07 Dayana & Juda

Ehsan

26/05/07 Kak Ana Afzan
02/06/07 Herny Farhanna & Ifzam Khalil

USM

25/05/07 Mimi Awam
21/07/07 Edd (Kimia) & Anuar Japar (Mekanik)
19/08/07 Azriman (Mekanik)

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, May 10, 2007

aku nak main

al salam alaykum

aku teringin nak main futsal wakil AMB...
tp bila je ada perlawanan, time tu jugak laa ada halangan...
halangan kali pertama, bos aku suh wat kije... kije penting la jugak...
halangan kali kedua, aku kena amik ayah aku kat bengkel lori...
halangan kali ketiga, hari ni laa... aku kena amik ayah aku gak kat bengkel lori...

bak kata Dayana... ko takde jodoh kot nak main futsal utk AMB...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, May 08, 2007

sembunyi

(Misha)
Percikan sinar matamu
singgah di hati
bergetar bibirku bisu
sukar mengerti ...
Pantasnya diri tertawan tak sempat berkelip
aku kau punya..
(Andy)
biarpun mengutus ilham memujuk jiwa
bagimu suatu raga bagai merasa
biarpun kita mencuba sembunyi..
namun kan terlihat yang jelas diwajah
kita memang sarat merasakan cinta
bagaikan bintang di malam cerah
beri cahaya
tak terhalang menyinari segala..
(Misha)
Pejamkan mata sebentar dihanyut angan
tersentap aku tersedar diperhatikan
segannya diri terasa
kemana renungan aku nak alih ..
(Bridge)
(Misha)
Pejamkan mata sebentar dihanyut angan
tersentap aku tersedar diperhatikan
segannya diri terasa
kemana renungan aku nak alih ..
sembunyi...
namun kan terlihat yang jelas di wajah
kita sememangnya sarat merasakan cinta
bagaikan bintang di malam cerah
beri cahaya
tak terhalang menyinari segala ..
walau kita cuba sembunyi
namun terlihat
segalanya yang tersimpan di hati..
bintang-bintang di malam cerah
beri cahaya
tak terhalang menyinari segala ..
walau kita cuba sembunyi
namun terlihat
segalanya yang tersimpan di hati..

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, May 05, 2007

anak fahmi dan sofiah

gambo nih semasa kunjungan fahmi dan sofiah ke rumah aku, cuti hari pekerja yg lalu... Muadz dah 10 bulan... nampak bijak dan cergas dan cerdas...
gambo nih plak masa Muadz baru dilahirkan... 10 bulan yg lalu laa....

sorry... aku mmg suka budak... so kalu byk gambo budak kecik.. jgn komplen....
kepada Muadz... menjadi harapan di masa hadapan... engkaulah anak yg cemerlang
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, May 04, 2007

garang???

aku sedang marah bos aku sbb potong Q aku nak print something (printer kongsi)...

dlm marah2... aku sedar ada sepasang mata memerhati...

dia senyum... dan cakap kat dayana... kay garang laa...

dayana cakap kat aku... abis laa ko kay... dia kata ko garang...

aku... terpinga2...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::