...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, March 30, 2007

pindah??

suatu hari isnin yg lalu...

bos besar: sy ingat nak kembangkan design laaa

aku: bila plak nak kembangkan purchasing?

bos besar: purchasing kena pindah ke finance... cukup laa bkn ramai pun.. ada 2 kosong kat sana... syed dok bilik lama cik awal... awk dok blkg IT

suatu ari jumaat, hari ni laa...

bos kecik: yel... ckp ngn kay, ari isnin minggu depan kita dah kena dok kat finance...

yelli: kena pindah arinih ke?


jawapannya: kena pindah jugak... purchasing mmg tak berkembang... dpt laa projek 70-80 juta pun... purchasing 3 org nih je laa...

pindah ke mana? ke ofis kanan jek... tp tak best... nnt aku perang ngn finance plak...

kata nak jadikan purchasing techno+commercial epartment... dok dkt ngn design... tp ampess...

(mood tak berapa bagus)

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, March 27, 2007

berteman

’Janganlah engkau berteman dengan seseorang, yang sekiranya persahabatan itu tidak dapat membantumu selepas mati kelak’.

baru baca entry lama kha

bosan... kije byk tp tak tau nak buat mana satu

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

keter sapa ni ek???

al salam alaykum...

keter sapa ni ek??? aku pun tak tau... tp aku dah nampak dah sebuah lalu kat jalan gebeng nih... plat no dr KL...

smart sgt keter nih... harga pun bleh tahan laa... aku pun buat proposal kat mak aku... nak tukar keter... haahahah!!!!!!!!!!! mak aku kuar ayat... jgn jadik bodoh!!! simpan duit beli rumah plak... ada duit lebih2 kang... tukar je laa aksesori apa yg patut... tp... aku mmg takde duit lebih pun... dapat gaji akhir bulan... tgh bulan depannya abis laa...
tp ayah aku ok jek... sokong cadangan aku... tp mana leh lawan menteri kewangan... hehehe


jadiknya... aku propose je laa kat kawan2 aku yg mana tak pakai keter lg... yg pakai keter mak ayah ke... tlg laa beli aku nak tumpang naik gak... tumpang bawak lg best!!!!!
apa??? giler?? mmg aku giler... giler myvi.... tp tak laa segiler nak dapatkan Proton Satria GTi... tak dpt2 pun jugak... nnt kang lekat lak nama keter kedekut...


isk.... ilah... ko beli la ek myvi SE nih... nnt aku gi kenduri kawin ko ke... tak pun ko dtg kenduri kawin EDD ke nanti... bleh ler aku nak merasa gak...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, March 26, 2007

cian mak aku

al salam alaykum

selalu sgt mak aku ngadu kaki dia sakit. kalu aku saja2 usik kaki dia... kdg2 tak saja2 usik kaki dia.. menjerit laa mak aku... kdg2 mak aku suruh urut kaki dia, aku urut laa... tp dia tak bg pegang, urut kuat2... sakit sgt... jalan ok jek... tp kdg2 nampak cam tak ok... aku pun tanya... kaki tuh kena apa? berapa lama dah sakit? mak aku jawab... dah lama sgt... masa kita renovate rumah... mak usung pintu kayu ngn ayah aku... pintu tuh jatuh atas kaki... sejak tuh sakit sampai laa skrg... kalu kira2nya... dah nak masuk 2 thn laa... sbb dah 2 kali raya sejak renovate umah... patut laa kalu gi jalan mana2, mak aku slow jek... tak selaju dulu... mesti mak aku kena tinggal kat belakang... ayah aku jee laa yg teman mak aku jalan... kitorg tah mana2 ntah...
lepas urut mak aku... aku pun suh dia pi hospital, x-ray kaki... mana tau kot kaki retak... mak aku kata ok.. lg pun hari rabu nanti ada regular check up kat spital kuantan nih... dgn berkobar2nya dia pun pi laa rabu minggu lepas... aku pun ngn berkobarnya balik cepat laa nak tau apa sakitnya mak aku tuh... bengkak je ke... retak ke.. tp hampa la rasa hati bila aku tanya mak aku
doktor ckp apa pasal kaki ma tu?
ma ckp kat doktor tuh kaki ma sakit... tp dia tak tgk pun... pegang, picit pun dop... mintok buat x-ray, dia bg painkiller je...
dop tgk langsung ke? dop pegang langsung?
dop... nok tunggu tokleh jalan dulu kot... baru nok pegang, nok cek... nok x-ray... biasa laaa
hmmm....

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, March 20, 2007

sapa kata Kuantan tak menarik???

al salam alaykum

alkisahnya ada laa member aku dr zaman matrik sampai ke usm, skrg kije kat kuantan selalu balik kg dia setiap kali ujung minggu... aku pun tanya laa dia kenapa balik sokmo ke kg... habiskan laa masa hujung minggu kat kuantan nih... byk tempat menarik apa bleh pi... dia pun tanya... tunjukkan dia tempat yg menarik kat Kuantan... bg cth skit...
kita ada Taman Esplanade, pantai teluk cempedak, pantai batu hitam... nak jauh skit pantai cerating... dia plak jawab... kat teganu lg byk tempat menarik... dia pun bg la cth2nya yg aku akui, dan mmg pernah pergi mmg lg menarik laa dr kuantan...
kalu nak shopping plak... kita ada berjaya megamall, kuantan parade, kuantan plaza, kamdar... paling koman pun mydin... dia jawab balik... mydin kat teganu lg besar dr megamall... huhuhu
kat kuantan ada tempat lepak yg best.... kopitiam, kopi street... tak pun alif ke, taj ke... tp aku jarang-jarang laa lepak kat sana... tak ngam sgt ngn budaya lepak2 nih...
tak pun... kita gi sungai lembing... gi tgk muzium ke... gi gua charas ke... gi berendam dlm sungai pun best gak... air terjun sungai pandan pun best gak walopun skrg kena bayar singgit nak masuk... tp kemudahan ampess jek...
tp... bila puas pikir2 semula... kalu betul byk tempat menarik kat kuantan nih... pesal hujung minggu aku lg suka lepak kat umah jek ek... takde hati pun nak kuar gi jalan2 kat bandar... nak gi jalan2 tepi pantai ke... tp kalu ngn famili on je laa...
tu la pasal kenapa dia suka balik teganu bila hujung minggu...

hmmm.... sapa kata Kuantan tak menarik???

Cik Kehelan


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, March 16, 2007

pendek jek

al salam alaykum

nak tgk gambo org kawin... klik sini


nak tgk gambo sport day kat taman gelora klik http://community.webshots.com/slideshow/558200565BMLkzF

closing date nak apply master uitm airinih... aku tak antar lg borang... alahai!!!!!!!!!
tawakkal je laa anto arinih...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, March 05, 2007

dari pekan ke temerloh 2

al salam alaykum

spt yg dijanjikan... gambar2 dr pekan ke temerloh


bersama dgn pengantin... pengantin ke? pentunang kot...

dlm bilik pentunang

bersama pentunang


ni plak pengantin al-akh Faisal Nordin dan isteri

pengantin ngn anak sedaranya...


Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, March 02, 2007

kereta jiran aku

al salam alaykum

ni aku punya kot???


myVi Ozzy Orange... idamanku!!!

pg td time nak kuar rumah nak bergerak kat tempat kije... aku nampak sebuah myvi merah kat depan umah jiran aku... sapa punya tuh?? ayah aku jawab tu cik bedah punya... dia beli utk anak dia... mistic red tuh kaler dia...

aku pun gi laa soal siasat terus kat anak cik bedah tuh... harga keter tuh dlm RM 48k laa... sama ngn harga keter aku laa... tp yg lainnya... dia ada aksesori spt spoiler dan jugak air bag... keter aku takde... yg lain lg... keter aku kaler itam...

dan yg lain lg ialah... mak dia belikan keter kat anak dia utk kemudahan ke kolej... aku plak... beli selepas setahun lebih bekerja dgn duit muka pinjam gak ngan mak ayah aku + duit gaji aku skit... utk kemudahan aku berulang alik ke tempat kije...

bertuahnya dia!!!

aku pun tanya lg, kenapa tak amik ozzy orange... dia pun mmg nak kaler tuh... tp tak dpt... susahnya!!!!!!!!! betul.... isk... aku pun tak paham laa.... asyik2 tgk atas jalan... kaler itam jek... bosan!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, March 01, 2007

gambo lama

al salam alaykum
jumpa gambo2 lama dlm frenster Sally
ni aku dan sally... lepas konvo

ni kat desasiswa lebaran... depan blok SH 1... masa nih sehari sblm konvo... aku plak jadik R.O kat skul bahan masa tuh...


ni plak gambo kat kompleks dewan kuliah... sehari selepas last paper... tak ingat ler paper apa... masing2 berdebar nak viva fyp

ni plak masa final year... cuti sem, kitorang buat lawatan industri... ni rasanya kat Johan Ceramic, Senawang...
okess... wassalam...
Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::