...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Saturday, April 29, 2006

patah hati

aku tak tau kenapa... aku sangat patah hati!!!!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Wednesday, April 19, 2006

aku rindu USM

saja-saja nak kongsi...

1. aku pernah ngukah (panjat) pagar usmkkj pd thn baru cina (2002), sbb nak gi ampang jajar. pak gad kunci pagar belakang, suh sumer student lalu kot main pagar kat depan. aku malas nak pusing sbb jauh, jadiknya panjat je la pagar belakang tuh.

2. sepanjang aku belajar kat usmkkkj tuh, aku takde laa aktif bersukan sgt.. setakat main squasy, basketball, lari2 kat padang ada laa... selalu la jugak lepak kat kompleks sukan tuh... tp aku tak pernah pun jejakkan kaki aku kat badminton court kat kompleks sukan tuh, walaupun ari2 aku pi kompleks sukan... aku main badminton, tp kat parking lot blok aku.

3. masa usmkkj nibong tebal baru bukak, infrastruktur tak berapa lengkap lg, tanah pun takde rumput lg.. kalu time hujan, mesti lecak, kalu lalu mesti tenggelam... dan diorg alas ngn papan lapis utk laluan kitorg... satu hari selepas kuliah aku cepat2 nak balik blok, aku tersadung papan lapis lepas turun tangga... uwwaaa!!!!!!! aku jatuh dan berlakon pengsan... sbb aku cam nampak ramai org kat kafe staff sdg menyaksikan aksi stunt aku jatuh tuh... malu tul!!!!! pas kawan2 aku mengelilingi aku... aku pun bgn ngn tersengih2, cover malu... hihihhi...

4. tempat lepak hujung minggu kegemaran dak2 usmkkj ialah parit buntar, penang, nibong tebal, butterworth, tak pun megamall bukit mertajam... sepanjang 3 thn aku kat sana, aku tak pernah pi pun megamall bukit mertajam ngn nibong tebal... yg selalunya parit buntar ngn penang jek.. tu pun jarang2... kalu org tanya aku mana bukit mertajam ngn nibong tebal, sure aku jawab tak tau.... eheheh... (cam jadik budak skema thp gaban)

5. masa final year, aku sambut thn baru kat mana ek?? oh ya!!!! pagi2 aku ngn biey, firuz, fadzly pi kuala kangsar, pastu turun taiping, pi taman tasik, muzium, zoo taiping... pastu terus pi pesta penang... balik dekat kul 2 pg kot... kalu mak aku tau nih... siap ler!!!!!!

6. masa final year jugak, annual dinner, tak semena2 aku dpt anugerah Miss Sleepy!!! apa laa kawan2 aku nih, saja jek nak mengena kat aku... eheheh... takper... ada kenangan gak utk aku... sapa ek Mr Sleepy??? midi kot...

7. ni pulak masa 1st year, masa tuh kampus kat tronoh, kongsi ngn dak unitepet (UTP), nampak cam dak2 unitepet ni class jek... pastu saja2 la menggatal pi melawat kawasan diorg... menyamar jadik dak unitepet... tp kena tangkap gak ngn pakgad unitepet masa beli makanan kat kafe diorg... dpt amaran jek...

8. makan 2 kotak aiskrim 2 litre pd pukul 3 pg!!!!! 1 kotak aku beli, sbb saja nak lariskan perniagaan ex-musuh aku yg ngada2 tuh... pastu satu kotak lg ada org hadiahkan kat aku.... selang sejam jek... ampess tul... pagi2 kena abiskan 2 kotak aiskrim... dah la takde peti nak simpan... mujur laa ada org nk temankan makan... thanks kat itah and ija...

9. pernah buat pakatan ngn member aku, nak bom HEP sbb JPA scholarship lmbt masuk... tiap2 sem bila plan jek mcm tuh... mesti esoknya biasiswa dah masuk akaun. jadiknya plan tuh tinggal plan jek laa... tak pernah buat pun... bom pun takde...

10. last sekali... aku pernah dpt P1 final exam 2nd year... sbbnya masa tuh aku gila chatting...internet free tanpa batasan... tak ingat nak stadi, balik bilik je carik pc, bukak tenet.. kalu takde tenet... boring mandom semacam jek... pastu gi pusat kom yg tak pernah jejak tuh semata2 nak buat aduan internet takde kat bilik... usm la nih bg internet free... org plak tak tau guna... hikhikhik... sudahnya P1. gelap rasa masa depan aku... kena extend ke, kena repeat ke... uwwaaa!!!!! mujur cepat bangkit... alhamdulillah... aku berjaya abiskan degree aku dlm 4 thn, tanpa extend, tanpa repeat...

kalu dpt ulang suasana cam nih, kan best!!! tp best ker sbb skrg nih umur dah tua... mesti takleh buat dah perangai2 budak2... ngukah pagar, turun main dalam tasik belakang blok... ugut nak bakar HEP... mcm2 lagi laa...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Friday, April 07, 2006

idea dan penulisan

membaca tulisan kak ida (emwin.blogspot.com), membuatkan aku tersenyum sendiri. sesungguhnya apa yg kak ida tulis, semuanya semacam terkena kat aku. seperti katanya, setiap org mempunyai idea sendiri, tetapi malu untuk diluahkan dlm bentuk penulisan, bimbang diketawakan, atau dipersendakan dll.semuanya berpunca drd ketidakyakinan diri.

bg aku pula, aku tidak mempunyai ruang yg cukup utk aku menulis, selain dr kekangan masa, dan kadang2 idea yg tidak memberangsangkan. kadang2, idea ada, dr subuh lg aku dah mengarang2 dlm kepala, tetapi apabila tiba masanya utk diterjemahkan ke dlm penulisan, aku buntu. silap aku jugak, tidak mencoretkan idea di dalam buku catatan aku. apabila mengadap pc, hilang segalanya.

contohnya pada hari ini, aku teringin menulis byk perkara yg aku telah kumpul selama seminggu, kerja plak bertimbun2 di ofis. inilah akibatnya kerana hanya mengharapkan kemudahan internet di ofis. waktu rehat pun tiada masa untuk melayari internet, hanya mengharapkan rehat pada hari jumaat sahaja.

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com