...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, February 21, 2006

peta dunia

Manusia tak berada di dunia tiba-tiba. Sebagai hamba kita akan diduga, diberi bahagia, diberi peta. Kadang ada bahagian yang boleh kita lakar. Selalunya ada bahagian cuma kita merencanakan dan Dia lebih menentukan. Peta itu ada sudut sudah digores, ada bucu masih kosong menanti masa terlukis.

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Friday, February 10, 2006

interbiu lg...

2-3 ari lepas, big boss aku buat interbiu utk confirmation & salary increment.. interbiu lg.. kata aku dlm ati... kalu nak bg naik gaji dua tiga ratus tuh best jugak laa nak interbiu... setau aku... menurut cerita ceriti staff lama... tiap thn naik gaji 50 jek... tp tak tau laa tahun nih... semuakena interbiu... maknanya cam naik byk je... agaknya aaar...

aku pun dgn rasa tak bestnyaa gi laa interbiu tuh... thn ni format interbiu dah tukar... dulu kena jawab byk soklan sambil duduk-duduk... skrg jawab satu soklan dlm masa 5 minit jek, berdiri depan sumer org... berdebarnya jiwa!!!!! panel plak 4 org termasuk laa big boss aku tuh...

sampai laa turn aku... big boss belek2 paper kat tgn dia... tgk sana tgk sini (dia mmg tak tgk muka aku, tak lawa la katakan)... kuar la satu soklan dr mulut dia... give 5 minutes talk how to fabricate heat exchanger... aku pun terkedu telan air liur... thank you dato for your question... sambil merenung model heat exchanger atas meja... aku pun bercerita laa tanpa hentinyaa pasal heat exchanger... dr procurement sampai laa QC... punya laa gabra aku lupa step dr tender design & delivery lepas fabrication... uwwaaaa!!!!!! tak sempat pun nak citer pasal delivery dia dah suh stop sambil sengih2..

pastu ada satu soklan yg dia tanya... are you ready to transfer to production?? soklan yg aku mmg dah lama2 tunggu... kalu dia tak tanya pun, lepas setahun 6 bulan aku kat sini, aku mmg nak gi jumpa dia nak mintak tukar dept... aku dgn senyum lebarnya... aku pun jawab.. yes, i'm ready if you want to transfer me to production... tak sempat lg aku nak citer misi & visi aku... dia dah ckp thank you

boss aku pun dah siap nganjing2 aku... takde laa nak tlg dia buat kije... org nak tinggalkan kita... dok procurement tak challenging.... cehss... ampess btul!! blom tentu lg aku dpt tukar pi production... gaji naik ke tak ke pun tak tau lg...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com