...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Monday, October 31, 2005

selamat hari raya

lagu kat bawah nih lagu kenangan raya dr EON... masa kita kecik2 dulu... aku ada gak hafal lagu petronas... tp ada skit lupa lirik.. best sgt... riang ria zaman kanak2 menyambut raya...

hari raya hari yang mulia
penuh bererti kepada kita
tua muda miskin dan kaya
menyambutnya dengan gembira

berhati-hati di jalanraya
semoga anda selamat tiba
kunjungi teman sanak saudara
bersama gembira di hari raya

salah dan silap kiranya ada
bermaafanlah sesama kita
ucapan selamat hari raya
dari aku untuk semua
ucapan selamat hari raya
dari aku untuk semua..

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

27 ramadhan 2005

al salam alaykum

my dearest frens, sometimes you wanna look back.. and smile at the things u've done.. the friends u've had.. the laughters shared.. and the tears poured... and sometimes.. you just wanna look back and actually analyse carefully.. 'what have i actually done?' 'what have i achieved?' 'is this what i want?' sometimes u have the answers.. sometimes u don't.. but most of the time.. u're just not sure... but what matters most.. is how much i've learnt from 'em.. how much they taught me to become the person i am today.. and how i correct myself each and every day.. and realise... that i should be grateful for those moments.. and cherish 'em always..

salam aidilfitri... maaf dipinta andai tersilap kata, terkhilaf bahasa...

wassalam

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Thursday, October 27, 2005

habis!!!

lepas seminggu dpt bonus... bonus aku dah habis... tanpa sempat nak upgrade pc, tak sempat nak beli memory card baru... kena kumpul duit semula!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Thursday, October 20, 2005

bonus hari raya

al salam alaykum

baru cek kat e-channel, bonus dah masuk sebulan gaji... alhamdulillah!! pg td sblm dtg ofis, mcm2 plan dlm kepala apa nak buat ngn bonus nih... beli baju raya adik2 laa, nak simpan skit laa, simpan utk duit raya budak2 laa, pastu nak beli memory card baru, nak upgrade pc aku laaa.... pastu bila tgk bonus masuk... sayangnya nak keluarkan!!! huhhuhu... kedeks tul.. tangkai jering...

thn nih big boss bg bonus sebulan gaji... pastu dapat baju raya sepasang... tuk staff yg ada anak, dpt duit raya utk anak2.. yg bujang mintak maaf.. tu la sapa suh tak kawin.. big boss aku kata... yg lg best... takyah apply cuti raya... free jek bos aku bg.... bestnya!!! aku pun dah abis cuti sebenarnya... tu yg suka sgt dpt cuti free...

kalu org tanya kenapa tanak tukar kije pi tempat lain offer lg tinggi... ini la sebabnya... kita kije ngn org melayu nih byk yg tak berkira dr perkara yg berkira (walaupun byk yg berkira dr tak berkira!!)... suasana yg damai (bila big boss takde laa.. cthnya ari nih.. sumer HOD takde, aman jek rasa) ehehehe... tinggal dak2 muda jek yg buat onar kat ofis ni... tp bak kata org.. kalu kita ikhlas, kita mesti happy walaupun byk rintangan yg dtg.. aku tak tau laa aku ikhlas ke tak.. (siapa laa kita nak mempersoalkan keikhlasan diri sendiri) tp keriangan tu mmg terpancar dr muka aku walaupun aku byk 'kena' ngn big boss...

wassalam

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Wednesday, October 19, 2005

15 ramadhan 1426

Rasululah s. a. w. bersabda; "Puasa itu bagaikan perisai, maka apabila seseorang kamu berpuasa, jangan berkata kotor dan jangan berkata kasar. Jika seseorang mencacinya atau menyerangnya maka hendaklah dia mengatakan. Aku ini puasa." - Sahih Bukhari

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Tuesday, October 18, 2005

berhati-hati di jalanraya

al salam alaykum

di jalanraya, bukan medan untuk membuktikan keberanian anda!!!
(terutamanya jalan by pass kuantan - gebeng)

atau....
adakah aku yg pengecut???

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Saturday, October 15, 2005

hakikat tudung

Di samping tiada niat utk menutup aurat dgn bertudung akan ditolak oleh Allah, wanita yg berniat utk menutup aurat dgn tudung tetapi tudungnya berfesyen sehingga menarik lelaki memandangnya, atau pun tudung yg dipakainya tidak memenuhi syarat menutup aurat yakni bertudung tetapi masih nampak pangkal leher, rambut dll bermakna dia belum lagi sempurna menutup aurat, malah semakin berdosa kalau dgn memakai tudung yg berfesyen itu menyebabkan lelaki jatuh hati. Di kala itu tudung bukan menjadi alat menutup aurat, tetapi menjadi alat utk berhias. Wanita begini bukan mendapat pahala dgn menutup aurat tetapi mendapat dosa.
(thanks to norayhunt)

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Thursday, October 13, 2005

mlm ke 9

letih aku taip td pasal saf.... uwwwaaa!!! takper laa.... aku dah upload gambar baru... sila laa tgk2....

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Tuesday, October 04, 2005

ramadhan datang lg...

selamat menyambut ramadhan al-mubarak...

semoga mendapat keberkatan, kerahmatan & keampunanNya...

wassalam

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com