...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Tuesday, August 30, 2005

selamat hari kebangsaan

al salam alaykum

selamat menyambut ulangtahun kemerdekaan yg ke 48.

negara kita dah merdeka...
tp... merdekakah kita???

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Saturday, August 27, 2005

selamat pengantin baru

al salam alaykum

lagu selamat pengantin baru dendangan hijjaz ini aku tujukan kepada 2 sahabat aku... Siti Sofiah Omar & Mohd Noor Fahmi Wichi yg telah selamat dinikahkan malam td di Kg Payang Kayu, Kuala Berang, semoga ikatan yg terjalin kekal bahagia dan dalam rahmatNya sehingga ke akhir hayat. semoga dgn terlaksananya Sunnah Rasulullah ini, maka bertambahlah lagi umat Muhammad di dunia ini.

Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan
Moga redha allah bersinar selalu
Tanda bermula bahtera hidup

Dalam melayari bahtera rumahtangga
Ada masa tenang dan masa gelisah
Jangan nafsu diikut melulu
Sabar dan kemaafan itu perlu

Beginilah resam manusia
Tak lari dari ketentuan ilahi
Suami ketua isteri pembantu
Menongkah hidup saling berpadu
Susah dan senang hadapi bersama
Moga kekal keanak cucu
Moga kekal hingga ke syurga

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Thursday, August 25, 2005

u make my day

al salam alaykum

terima kasih... kerana kau BUAT AKU TERSENYUM hari ni...

tiada resah, tiada gelisah

terima kasih

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Tuesday, August 23, 2005

falsafah semut

al salam alaykum

THE ANT PHILOSOPHY


1st PART PHILOSOPHY

ANTS NEVER QUIT
If they’re headed somewhere and you try to stop them, they’ll look for another way. They’ll climb over, they’ll climb under, they’ll climb around. They keep looking for another way.

LESSON:
To never quit looking for a way to get where you’re supposed to go.

2nd PART PHILOSOPHY

ANTS THINK WINTER ALL SUMMER
You can’t be so naive as to think summer will last forever. So ants are gathering their winter food in the middle of summer. You’ve got to think rocks as you enjoy the sand and sun.

LESSON:
It is important to be realistic. Think ahead.


3rd PART PHILOSOPHY

ANTS THINK SUMMER ALL WINTER
During the winter, ants remind themselves, "This won’t last long; we’ll soon be out of here." At the first warm day, the ants are out. If it turns cold again, they’ll dive back down, but then they come out the first warm day.

LESSON:
Stay positive at all times.


4th PART PHILOSOPHY

ALL-THAT-YOU-POSSIBLY-CAN
How much will an ant gather during the summer to prepare for the winter? All that he possibly can.

LESSON:
Do all you can….and more!


IN A NUT SHELL...
FOUR-PART PHILOSOPHY

1. Never Give Up
2. Look Ahead
3. Stay Positive
4. Do All You Can

fikir-fikirkan lah!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Saturday, August 20, 2005

aarrggghhhhh!!!!!!!

arrrrrggggghhhhh!!!!!

byknya kije dekat2 nak audit ISO nih.... huhuhuh.... takut pun ada, kalut pun ada... maklum laa... dah mmg gabra sepanjang masa... bosan plak tuh... nak kena guna otak lg nak berpikir...

sambil berehat2 lepas buat kije, aku bukak emel, friendster laa... utusan laa.. mcm2 laaa kije mengulor internet ni... dtg laa satu akak yg best kat ofis ni... tgk2 gambar aku kat frenster... 'eh kay, muka awak kan mmg fotogenik laa... bila dlm gambar mmg nampak lain...' nak kata aku tak lawa la tuh... dlm gambar je lawa... tp mmg pun... aku nih kalu dlm gambar bleh tahan la skit, bila tgk muka sendiri... ehehehe.. mmg tak rasa lawa... sbb tu suka tgk gambar dr cermin... (kes perasan laa ni)

big boss aku pun nak amik aku kije dulu kat kompeni ni sbb tgk gambar aku kat resume tuh... bila aku dtg interbiu, dia tgk aku dr kepala sampai ke kaki dan berkata 'dalam gambar lawa, tgk orgnya tak sama pun dlm gambar' huhhuhuh... salah aku ke gambar aku lawa, tp aku tak seperti dlm gambar?? alhamdulillah, dpt gak aku pengalaman kije kat sini... dlm meeting pun big boss selalu kata dia amik org kije kat kompeni dia hok lawa2, comel2, hensem2 jek... huhhuhu... jd sapa masuk kompeni nih kompem la tuh perasan lawa, hensem, comel dan seangkatan dgnnya.... hehehehe...

dah ler.... ntah apa2 aku merapu.. sambung kije skit lg, pastu kul 1 balik... makan nasik, tgk tv, kemas rtumah skit2... tido... itu laa aktiviti ari sabtu pas kije.... esok gi teganu survey tapak utk family day... bestnyaaa!!!

wassalam

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Thursday, August 11, 2005

lagi-lagi full house

al salam alaykum

minggu konvo USM dah pun nak berlalu... sungguh aku tak mampu nak tunaikan janji aku pada kawan2, pd adik2 & pd diri aku sendiri utk bersama2 memeriahkan pesta konvo usm... byk halangan dr segi masa, keadaan, kerja & family... namun doa aku utk korg, mudah-mudahan sampai kpd korg semua...

tahniah utk kawan-kawan aku yg dpt ijazah kedua, master of science (kejuruteraan bahan) - firuz, dayang, ateh, nuzul, ita, ayu, dewi, k.syaja, k. wani, k. raf dll... mimpi yg bermakna dah pun jadik kenyataan!!

tahniah utk adik2 aku - ina aman, ija, mazri, mas dll... perjuangan korg masih jauh... selamat menunaikan amanah yg lain plak... menjadi pekerja yg berdedikasi...

tak lupa juga tahniah aku utk keon... alhamdulillah... dpt merasai kemeriahan konvo... nnt thn lain plak dpt master plak ek... masuk dtsp lg sekali.... x-musuh aku, ijal... sekejap timbul sekejap tenggelam... rasa nak lempang jek... bunga lily aku jgn lupa pos!! layu pun aku terima... eheheh....

waarghhhh.... masih terasa kemeriahan konvokesyen pd thn lepas... aku mendapat ijazah pd 6 Ogos 2004... gembiranya tak terkata... dah berapa kali ulang tayang cd konvo thn lepas....
--------------------------------------------------------------------------
saja je nak kongsi perasaan Lee Young Jae utk han Ji Eun... dah mmg penyakit aku.. kalu dah suka menda tuh... menda ni je laa yg aku ulang... eheheeh...

"When I doubted being able to protect you and was thinking about it, I thought I was gonna go crazy. Thinking about you constantly, worrying about you and missing you. I was really hurting. Loving someone... is tiring and it hurts, but it's not something I can stop. Going to you... I can't stop that. I love you. As much as the entire universe exploding, as much as the waters in every ocean drying... With my spirit burst, as much as it spreads outward. I love you very much. Han Ji Eun...I love you so much."

tolong laaa... cik Kerini... bangun laaa... jgn la koya tv jek... huhuhu...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Saturday, August 06, 2005

OON MYUNG (OST FULL HOUSE)

al salam alaykum

skrg nih aku, dayana tgh gila tgk full house korea.... kiutnyaa citer nih... so ari nih terus carik soundtrack & lirik lagu.. bleh nyanyi sama2...

oh ya.. tak lupa hepi bestday to you...

OON MYUNG (OST FULL HOUSE)

Sarangeul jal moreugesseo
Ireohge dagaol jul nan molrasseo

Nae maeumjochado sarang apeseoneun nae tteusdaero andwae
Ireol jul alassdeoramyeon
Cheombuteo shijakhajido anhasseo

Babocheoreom ijewaseoya nan dwineujeun huhoereul hago isseo
Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo

Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sanghcoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui modeun geoshi yokshimina
Jakku seulpeojyeo

Jalmosdoen shijakirago
Geureohge swipge saeng-gak haesseossneunde

Eonjedeun beoril su isseulgeorago nan miteosseossneunde
Eotteohge nan haeya halji eodiseo buteoga jalmosdoen geonji

Ni sarangeul pihaeya haneunde
Ni modeunge neomu geuriwojyeo

Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo
Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sangcheoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui modeun geoshi yokshimina

Ijen neo animyeon amu-uimi eobsneunde
Ije nado nareul eojjeolsuga eobsneunde
Neoreul jiwoyaman handaneun sashildeuli oneuldo nal

Deo himdeulge hae

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Tuesday, August 02, 2005

selamat hari lahir

al salam alaykum

mazri:
assalamualaikum
buat apa?
saja je kacau
nak wish
a happy
24th birthday

dayana:
kay dear, i pray that Allah grant 4 u:
a mind free from worry, a heart free from sadness, a soul free from sin, a face free from wrinkles. epy 24th besday!

ass:
FRIENDSHIP resides in the heart.
so no matter how rarely i'll be seeing u,
u would always be remembered! hepi besday!

dayang:
happy bday to u, happy bday to u, happy bday to CIK K, happy bday to u...
slmt mjd TUA. dh 24 thn dh.miss u

sally:
sorry...
takde kad laa...
hanya nak ucapkan
happy birthday!!

firuz: (kena gunting skit ucapan... ehehe)
akum. hai kay... hepi besday!! dah tua ko ye ;) semoga panjang umur dan murah rezki!apa2 pun semoga ko sentiasa ceria2 selalu... jumpa masa konvo nnt ya!

ieyda:
akum.happy bday... mudah2an apa yg menjadi impian akan menjadi realiti.moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezki, dan sentiasa dilindungi olehNya

jang: (pun kena gunting satu perkataan)
happy birthday.. hihi... semoga panjang umur n bertemu jodoh. hihi. pegi konvo tak ni?

ija:
assalamualaikum wbt. selaamt menyambut hari ulangtahun kelahiran ke24 akak. semoga dimurahkan rezki.take care

biey:
hepi besday! semoga panjang umur n murah rezeki... konvo p?

baderin:
askum, camner sehat? just nak wish epi birthday kat akak... eheheh dpt tau pun kat frenster..ok kak.. take care.bye.may Allah bless u

===> thanx kawan2... atas ingatan tulus ikhlas korg... antara sms yg aku dpt sempat dicoretkan kat sini... aku berharap dgn pertambahan umur aku ni, menambahkan kematangan aku dlm menempuh hari muka... juga meningkatkan ketaqwaan aku kpd Yang Esa...

wassalam

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com