...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Wednesday, June 29, 2005

driving test

al salam alaykum...

esok aku cuti... yahoo!!! tinggal baper jek lg annual leave aku... cukup tak ntah nak cuti raya, nak cuti pi kenduri kawin lg... isk isk isk... esok aku cuti sbb nak gi test memandu ngn jpj.. takutnya... masa test moto 3 thn lepas takde laa rasa berdebar sgt.. tp nak test kete ni... berdebar.. huhuhu.. umur nak masuk 24 baru sebok nak amik lesen keter... doakan aku yek kawan2!!

tp bila sebok nak amik lesen keter ni semua org tanya... dah nak beli keter ke??? gajiku blom mampu lg utk membuatkan aku berhutang dgn bank bg sebuah keter.. walopun keter kancil... ada rezki insyaAllah...

wassalam

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Friday, June 24, 2005

mencari jodoh

al salam alaykum

hmmm.... utk org yg sebok bekerja di pejabat, yg masanya hanya di pejabat sepanjang hari, masuk kul 8 pg kuar ofis kul 10 mlm... plak tu sabtu ahad pun rajin gak dtg kije... tak sosial langsung bak org skrg kata... tak jumpa, tak bertemu sesiapa pun manusia lain selain dr officemate dia... tambahan plak masih bujang, takde plak kawan istimewa... masa belajar dulu tak sempat nak carik agaknya... pastu plak kalu kuar kdg2 hujung minggu tuh kuar ngn kawan2 ofis jugak... huhuhhu... besar kemungkinan tak jodohnya mak ayah yang kenen2kan???? tu cam zaman tok kaduk jek....

zaman skrg plak... carik jodoh kot tenet kot... chatting kat yahoo, msn, mirc... maklumla kat ofis ada tenet free... tu siang mlm dok kat ofis... ngadap pc jek... rupanya carik calon suami.. carik calon isteri... mudah zaman IT ni ek....


ntah mana aku amik... saja nak kongsi... selalu gak try masa kecik2 dulu.. tp sampai skrg ckp tak laju2 jugak... gagap jugak... huhuhu

Peter bought a butter, The butter Peter bought was bitter, So Peter Bought A better butter, To make the bitter butter better.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood? He would chuck, he would, as much as he could, and chuck as much wood as a wood chuck would if a woodchuck could chuck wood.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Which witch wished which wicked wish?
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
~Peter Piper picked a peck of pickled peppers. Did Peter Piper pick a peck of pickled peppers? If Peter Piper picked a peck of pickled peppers, where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
A flea and a fly flew up in a flue. Said the flea, "Let us fly!" Said the fly, "Let us flee!" So they flew through a flaw in the flue.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Betty Botter had some butter, But, she said, "this butter's bitter. If I bake this bitter butter, it would make my batter bitter. But a bit of better butter that would make my batter better. So she bought a bit of butter, better than her bitter butter, And she baked it in her batter, and the batter was not bitter. So 'twas better Betty Botter bought a bit of better butter.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
A big black bug bit a big black bear, made the big black bear bleed blood.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Lesser leather never weathered wetter weather better.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
A bitter biting bittern Bit a better brother bittern, And the bitter better bittern Bit the bitter biter back. And the bitter bittern, bitten, By the better bitten bittern, Said: "I'm a bitter biter bit, alack!"
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Mr. See owned a saw. And Mr. Soar owned a seesaw. Now See's saw sawed Soar's seesaw Before Soar saw See, Which made Soar sore. Had Soar seen See's saw before See sawed Soar's seesaw, See's saw would not have sawed Soar's seesaw. So See's saw sawed Soar's seesaw. But it was sad to see Soar so sore Just because See's saw sawed Soar's seesaw!
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Silly Sally swiftly shooed seven silly sheep. The seven silly sheep Silly Sally shooed shilly-shallied south. These sheep shouldn't sleep in a shack; sheep should sleep in a sack.

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Tuesday, June 21, 2005

menghitung hari...

al salam alaykum

menghitung hari detik demi detik
masa ku nanti apakah ada...
jelang cerita kisah yg panjang...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Saturday, June 18, 2005

untitled

I open my eyes
I try to see but I'm blinded by the white light
I can't remember how
I can't remember why
I'm lying here tonight
And I can't stand the pain
And I can't make it go away
No I can't stand the pain

Chorus:
How could this happen to me
I've made my mistakes
Got no where to run
And life goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

Everybody's screaming
I try to make a sound but no one hears me
I'm slipping off the edge
I'm hanging by a thread
I wanna start this over again

So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't

How could this happen to me
I've made my mistakes
Got no where to run
And life goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream

How could this happen to me
I've made my mistakes
Got no where to run
And life goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

===> lagu nih lagu org putus asa.... mintak jauh sifat putus asa dlm diri aku... aku suka lagu nih... tp tak bermakna aku seorg yg berputus asa...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Monday, June 13, 2005

ku fikir-fikir II

al salam alaykum

anda senang, selesa & mudah berinteraksi dgn org sekeliling anda yg lain, tetapi dgn dia, anda jadi bingung, diam, serba tak kena, payah utk berinteraksi... adakah anda mempunyai 'perasaan' terhadapnya???

jawapan aku pd hari ini ialah: perasaan aku terhadapnya adalah BENCI semata-mata...

aaarrrgghhhhhh..... bencinya!!!

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Friday, June 10, 2005

slow cam siput

al salam alaykum

byknya yg slow skrg nih....

1. aku dah makin slow carik kije lain... dah rasa selesa kot kat sini, walaupun tak best.. tp bos aku best kawan2 aku pun best... big boss je tak best.. bila big boss takde kat ofis... bestnya dunia aku!!!

2. pc yg aku guna ni makin lama makin slow... bila laa dak IT nak tukar pc aku nih...

3. prestasi kije aku pun makin slow.. arinih bosannyaa... boring mandom semacam jek... terjangkit ngn member aku ke???

4. blog aku ni pun makin 'slow'... malas nak update... malas nak taip.... huhuhuh

5. seni catwalk aku berjalan pun 'slow' gak... tak cam dulu... jalan cam kilat... abih org lain sumer kena tinggal... skrg jalan cam siput...

6. otak aku pun slow gak... lmbt pick up... org wat lawak pun, aku ingat sungguh2... rasa cam bendul plak...

baru 6 yg slow... smlm rasa cam byk sgt... ke arinih mmg dah slow sangat pikiran aku???

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com