...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Friday, March 18, 2005

penanti yg setia

al salam alaykum...

saja2.. sementara nak tunggu supirku pulang dr melawat site.. aku pun abiskan masa kat sini laa... tak larat dah nak buat kije ofis... eheheheh... diam tak diam dah dekat setahun la jugak aku menulis blog nih.... idea nak menulis ni dtg dr kawan2 aku laaa yg sebok melawat blog2 yg best, then diorg pun start menulis jugak... termasuk la aku gatal2 tgn buat menda nih... ini pun puas mintak tlg dr senior aku.. ujangzero.cjb.net. masa tuh tgh bosan gila nak menunggu viva projek, pastu kampus yg lengang.... dgn rindu nak balik umah lg, berkobar2 nak carik kije... pastu konflik jiwa lg.. samada nak sambung belajar ke.. nak kije ke.... syahdu tul masa tuh... skrg alhamdulillah, lepas setahun... aku pun dah bekerjaya yg mmg dah dijangka mmg tak indah punya... aku masih di sini... hingga bilaa... wallahu a'lam....

pertemuan menghadiahkan kita kasih dan sayang
jika cinta satu pasti bertemu
ia tidak ternilai
kerana antara hati kita sudah tiada antara lagi....
yg ada hanya cinta kasih Illahi..
kita berpisah hanya sementara...
kerana syurga menagih ujian....
sedang neraka dipagari nikmat
bertemu tak jemu... berpisah tidak gelisah

bicara kita adalah bicara sufi...
tanpa suara dan kata-kata...
kerana penghubung kita adalah suara hati....
bertemu & berpisah krn Allah...

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Thursday, March 17, 2005

BOULEVARD OF BROKEN DREAMS

cam terngiang2 jek lagu nih kat telinga aku...

walk a lonely road,
the only one that I have ever known
Don't know where it goes
but it's on the mid,
I walk alone

I walk this empty street
on the boulevard of broken dreams
When the city sleeps
and I'm the only one
and I walk alone
I walk alone, I walk alone
I walk alone
and I walk up

My shadow's the only one that walks beside me
My shalow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Till then I walk alone
Aha aha aha aha
aha aha aha

I'm walking down the line
that divides me somewhere in my mind
On the borderline of the edge and where I walk alone

Read between the lines
what's noft up and everything's all right
Check my vital signs
I know I'm still alive and I walk alone
I walk alone, I walk alone
I walk alone and I walk up

My shadow's the only one that walks beside me
My shalow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Till then I walk alone

Aha aha aha aha
aha aha

I walk alone and I walk up
I walk this empty street
on the boulevard of broken dreams
when the city sleeps
and I'm the only one
and I walk up

My shadow's the only one that walks beside me
My shalow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Till then I walk alone

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Monday, March 14, 2005

min aina ila aina???

al salam alaykum....

ari jumaat yg lalu aku mengikuti rombongan ke pasir gudang, johor utk melawat vessel yg dipasang pada platform... semua sekali 4 buah keter.. yg berkonvi ari jumaat 2 buah jer laa... lg 2 buah dah pi awal2 lg... biasa la kalu bab melawat nih, ada udang balik mee laa... serampang dua mata laa, sambil menyelam sambil minum air laa... kami sampai ke MSE, pasir gudang kul 2 ptg... then terus diberi taklimat oleh pihak SSB, then melawat platform.. sambil2 tu aku pun kontek laa member aku yg ada kat situ, si fahmi wichi... dpt laa jugak jumpa kejap...

mlm tu aktiviti bebas... fahmi ngn sofiah dah call aku ajak kuar ngn diorg... bestnyaa!!!! mlm tu kul 8.30 fahmi dtg amik aku dgn kelisa barunyaa... siap sedia dlm keter, yati, sofiah ngn piji... seronoknya!!!! mcm2 citer yg kuar, dr hal pekerjaan hingga laa hal perkahwinan.. nmpknya kawan aku yg 2 org nih tak lama lg nak naik pelamin... makan sup tulang tulang kat mana ntah, pastu pi danga bay... tempatnya mmg cantik dan happening... tp pencemaran pemandangan amat laa menyakitkan mata yg melihat.. hanya selemah2 iman mendoakan moga pencemaran2 ni berkurangan... tak dpt nak menegah dgn perkataan dan perbuatan... lemahnya iman aku!!! nak ulas panjang lebar pun, aku tak mampu... tp kalu korang rajin, baca lah mastika keluaran april, 2005... gejala sosial & maksiat semakin lama semakin berleluasa, keruntuhan akhlak & moral umat islam kita, terutama di kalangan pelajar ipt tak dpt dibendung lg... di mana silapnya umat islam kita pd ari ni??? adakah kita kekurangan iman, pendidikan & tarbiyah berlandaskan al-Quran & sunnah??

dlm byk2 hal, aku jugak laa yg tak berubah... dr segi ke'tufulah'annya, ke'mengilaian'nya, kedegilannya... dan ketembamannya.... sofiah ngn yati tambah kurus semenjak dua tiga menjak bekerja ni.. aku plak bertambah2 tembamnya... huhuhhu... walo apa pun, dpt jumpa diorg walau utk 1 mlm jek, dah cukup utk meleraikan kerinduan aku kat diorg... thanx fahmi, sofiah, piji, yati....

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

naruto
Which Naruto Character are You?
Test by http://www.naruto-kun.com

Saturday, March 05, 2005

senyuman seindah wajah...

al salam alaykum

sebab lama tak mengupdate:
1. byk kije kat ofis, x sempat nak jenguk blog
2. cpu aku kat ofis rosak.. masuk ni 2 biji cpu dia bg kat aku, dua2 rosak... ehehe
3. lama tak bukak pc aku kat umah... sebok tgk tv, tido awal... kul 11 dah tido

relevan tak alasan aku?? aku harap relevan laa... ni pun aku taip kat umah, tinggal nak copy n paste jek kat ofis.

hari khamis minggu lepas, aku ada interbiu utk kompem jawatan aku... spt yg aku jangka, aku sangkut tak dpt kompem. dia extend aku lg sebulan... alasan yg dia bg sbb tak dpt kompemkan aku ialah:
1. dressing aku tak up-to-date.. tak cam pompuan.. cam laki jek, dia kata laa (aku selalu pakai kemeja lengan panjang, kdg2 t-shirt + seluar + jaket kompeni) tak pernah pakai blouse. kalu aku pakai baju kurung pun, kena tego gak suh pakai kain singkat bg nampak tumit yg merah... aku bg nampak stokin coklat aku jek... eheheh
2. aku guna sain jawi dlm urusan rasmi.
3. aku tak mekap, hatta bedak sekalipun, ni kan plak secalit lipstick
4. kalu tak pakai safety shoes, aku pakai sandal + stokin... so tak nampak tumit, dia tak suka.. nak jugak tgk tumit org...
5. skil komunikasi aku yg kurang... aku payah utk mengatakan yes or no... selalu ckp insyaAllah jek
6. senyuman aku la yg paling tak menawan, huduh plak tuh... dah tuh plak masam jek muka...

heeheheh.. relevan tak reasons yg menyebabkan aku tak layak utk kompem jawatan??? semua alasan yg aku bg tuh adalah andaian aku melalui pemerhatian aku selama 3 bulan aku kije kat kompeni ni... aku selalu 'dibelasah' depan ramai org dlm meeting... apa yg aku buat, mesti akan disebut dlm meeting... dlm ramai2 pompuan yg bekerja kat kompeni ni, aku sorg je yg kena 'belasah' cam tuh kat depan org ramai... dr hal sain jawi aku, dressing aku, perwatakan aku, cantik tak cantiknya aku nih... semuanya dibangkitkan dlm meeting... timbul gak prasangka dlm hati aku ni, dia nih nak suh aku berenti kije ke? nak cabar aku ke? nak buat aku marah ke? nak buang aku ke? sampai ada sekali tu aku bg tau P.A dia, kalu rasa nak buang aku, buang je laaa... jgn la malukan org kat depan org ramai... tp setakat ni aku anggap dia cabar aku je laa.... walaupun ada kawan aku ckp kat aku "kay, baik awk cari kije lain, berenti laa sblm awk kena buang"

dah 3 bulan aku kat sini, ramai yg dtg, ramai yg pergi... adakah aku akan pergi jua?? bulan 3 ni saja, dah 2 org antar surat resign, bakal menyusul lg 2-3 org... yg pergi sumernya memberikan alasan yg sama... tak tahan laa... gaji ciput laa... itu laa ini laa... bg aku plak.. bulan pertama aku kije, mmg aku rasa nak berenti sbb aku tak tau lg masa tuh apa yg patut aku kena buat.. masuk bulan kedua, aku seronok sbb aku dah tau apa yg patut aku buat, apa tugas aku... nak kata mencabar sgt takde laa... tp menda yg menarik.. kalu btul sungguh2 niat kita nak bekerja, nak carik pengalaman, mmg kompeni ni bg byk pengalaman yg tak ternilai... terpulang pd individu tu sendiri laa... byk menda yg bleh aku dpt dr kompeni ni... kalu ikutkan tugas aku nih mmg lari benor le dr apa yg aku belajar kat usm.

g satu yg buat aku seronok kije kat kompeni ni, staf kat sini sumer umur lebih kurang aku jek.. HOD pun paling tinggi umur pun 45.. jgn tak tau kat sini HOD paling muda umur 25 thn... kdg2 aku rasa cam dok kat usm jugak, bergaul dgn yg sebaya, aliran pemikiran yg sama... setakat nih kompeni ni ada 5 engineer pompuan, umur 24-26thn... kalu yg laki tu takyah kira laa.. mmg ramai laa... tp mampukah aku bertahan utk bekerja di kompeni ni setelah apa yg aku alami selama 3 bulan kat sini?

ilalliqa'

Cik Kehelan
:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::